¤¤¤ALLERGISET KULLANNUPUT VOL. 8¤¤¤

Meillä on pitäny niin kiirettä ettei o tännekkää ehtiny kirjottelee mut jos ny ehtis jotai raapustamaan.

Meillä oli muuttokin tossa 2 viikkoa sitten Tampereelle ja muutto ois kyllä muuten sujunu ihan kivuttomasti mutta kun meille kaikille iski oksennustauti siihen syssyyn joka ei ollut yhtään kivaa :x

Nyt sitte epäillään että voisko tuolla meitin nuorimmaisella Julius pojalla olla joku allergia tai muu kun hänellä ei vaan paino nouse vaikka ruoka maistuu tosi hyvin kun aamusin hän syö 2dl puuroa+hedelmäsosetta+200ml korviketta.Seuraavalla aterialla menee sit liha/peruna yms sosetta+200ml korviketta ja välipalaksi menee taas hedelmäsosetta+200ml korviketta ja sitte tulee viel yksi annos liha/peruna ym sose+200ml korviketta ja illal menee taas 2dl puuroo+hedelmäsosetta+200ml korviketta+rintaruokinta ja kovasti mietityttää että missä vika kun paino ei vaa tunnu millää nousevan..syntymäpaino oli 4160g ja tämän hetkinen paino on noin 6995g ja ikää on 5kk
 
kyllä hän liikkuu jonkin verran.Kova yritys on lähtee konttaamaan yms.

Tää vaan tressaa niin kovin kun oltii jo sairaalassakin tuon painon takia mut veriarvot ym oli ok mutta viime neuvolakäynnillä täti rupes höpöttää että voiskohan jostain allergiasta tai muusta johtua ettei paino nouse.
 
Mä en ala kun ei tiedä mikä nyt mahtaa aiheuttaa kovaa kutinaa tuolle pojalle kun hän on raapinu kyynärtaipeensa ihan verille ja mahaa raapii sekää naamaansa vaikka ollaa jätetty maito,kaura ja sitrukset pois,sekä mausteita ollaa jätetty pois mitäs nyt kannattais kokeilla??

tältä näyttää kädet,maha ja naama tällä hetkellä.

 
Alkuperäinen kirjoittaja taaperotx5:
Mä en ala kun ei tiedä mikä nyt mahtaa aiheuttaa kovaa kutinaa tuolle pojalle kun hän on raapinu kyynärtaipeensa ihan verille ja mahaa raapii sekää naamaansa vaikka ollaa jätetty maito,kaura ja sitrukset pois,sekä mausteita ollaa jätetty pois mitäs nyt kannattais kokeilla??
Voisiko olla siitepöly tai siitä tuleva ristiinreagointi? Itseltä putosi (tauolle) juuri tomaatti pois ja koivun siitepölyä ilmasta löytyy.

 
Allergia- ja astmaliiton sivuilta kopioitu lista:

Koivun siitepölylle allergiselle oireita saattavat aiheuttaa tuoreet hedelmät kuten
omena
kirsikka
persikka
aprikoosi
luumu
päärynä
nektariini
kiivi
ananas
avokado
mango
passionhedelmä
eli kärsimyshedelmä

Raa'at juurekset
porkkana
palsternakka
selleri
peruna

Tuoreet vihannekset
tomaatti
paprika

Osalle oireita saattavat aiheuttaa myös
pähkinät
mantelit
siemenet (seesam, pellava,unikko, auringonkukan siemen, pinjansiemen)
hunaja
mausteet
 
Taaperotx5, toiset on pienempiä, ja toiset isompia :) Toivottavasti pojalla olisi kuitenkin kyse ihan vaan normaalista vaihtelusta. Jos pysyy omalla käyrällään, niin tuskin on kovin suurta vikaa missään.

Meillä nelonen kasvoi hyvin hitaasti. Tai käytännössä ekat puolvuotta kasvoi kohtuullisesti ja sitten ½v - 1v ei juuri lainkaan. Syntyessään painoi 3.4kg, puolivuotiaana 6.8kg ja yksivuotiaana 6.9kg. Eli vain 100g tuli painoa.

Meillä jatkuu vinha meno kuopuksen kanssa. Taas oli kaksi päivää tiputuksessa, kun sai anafylaktisen jostain. EpiPenin pistin kotona ja sairaalassa sai lisää. Lisäksi spiralla ventolinea ja kortisonia suoneen. Tämä oli jo kolmas reissu parin kuukauden sisään.

Neocate on nyt kokeilussa, vähän on vielä arvoitus sopiiko.
 
Mä en nyt oikee tajuu että mistä nuo Juhon jäljet taas on tullut..niitä on siis ihan koko poika kohta täynnä ja sit kun hän vaa raapii ja raapii niitä lähes kokoajan ihan verille..öisinki herään siihen ääneen kun hän raapii itteään.

..iltasella annetaan kyllä ataraxia että ei kutisis nii paljon ja salvataan myös tiuhaan mutta tuloksetta..niitä vaan tulee lisää ja lisää..mitähän jättäis viel pois ruokavaliosta kun ny on jo jätetty maitotuotteet,sitrushedelmät,osa viljoista ja joitain mausteitakin ollaa poistettu..on tää niin vaikeeta ku ei tiedä mistä ne johtuu

meillä menee niin että ajan kanssa jäljet haalistuu ja häviää mitkään salvat ei niihin auta.Tänäänki hän on raapinu koko päivän itteään taas vaihteeksi.Kanamunaa ei pahemmin poika syö,sillon tällön ottaa yhen siivun.Tänää jätettii myös tuo sininen keijukin pois kun se ainaki näyttää aiheuttavan kutinaa..


tänää huomasin että pojan selkä on lehahtanu kauttaaltaa ihan punaseksi ja sekös häntä ny kutittaa sitte..
:(

coombs jaa a kun se paino ei vaa meinaa nousta vaikka ruokaa uppoo paljon..viimex paino huiteli -13 käyrällä,saa nähä maanantaina missä mennään tuon painon kanssa
 
No nyt sitte jätettii tuo ohrakin jo pois mutta jotenki tuntuu että ei sillä ole mitää vaikutusta tuohon poikaan kun edellee kutisee ja tulee lisää jälkiä.Selkä ja kyynärtaipeet sekä posket on pahimmassa kunnossa tällä kertaa.
 
Onko teillä kokeiltu Prickejä/verikokeita allergian selvittämiseksi milloin viimeksi? Niistä voisi saada jotain vinkkiä, jos ne sattuisi toimimaan. Tosiaan nyt on lisänä tuo siitepölyaika, joten voi saada siitä ristireagointia ruuista, edellä olikin jo listaa. Itse en ainakaan voi syödä mitään tuoreita omenia, päärynöitä, porkkanoita yms. edes siitepölyajan ulkopuolella eli mulla on just tuo listaus ympärivuoden ja lisänä vielä jotain muuta pois...
 
onha siitä jo aikaa koska on tehty nuo testit viimeksi mutta tänää kun käytii tuon nuorimman kaa neuvolassa niin saatiin sitä kautta aika kesäkuulle tuolle Juholle jollekki semmoselle lekurille kuka on perehtynyt noihin allergioihin,toivottavasti siel sit selviäis jotain.
 
mitä te juotatte maitoallergiselle jos hänelle ei sovi mikään niistä apteekin korvikkeistakaan ja näyttää siltä ettei sovi myöskää nuo kaurajuomat ja soijajuomatkaan ei kovin hyvin sovi kun masu on ihan löysällä päivästä toiseen
 
Moikka! Mulla on 4kk vanha poika, jolla on juuri todettu maitoallergia ja tällä hetkellä syödään Almiron peptiä. Kaipaisin kipeästi tietoa teiltä muilta allergisten äideiltä, koska meillä diagnoosi tuli ihan vaan kotona tehdyn maitoaltistuksen kautta ja juuri mitään infoa ei tästä maitoallergiasta saatu. Saatiin lupa aloittaa kiinteät, mutta käsittääkseni maitoallergia kulkee käsi kädessä muidenkin allergioiden kanssa?
Millä olisi hyvä aloittaa?

Tuntuu oudolta, että aloitamme maistelut, vaikka iho ei edes täysin parantunut tällä almironilla. Saimme kuitenkin lähetteen lastenlääkärille ihon takia.
Meillä siis allergian oireena oli itkut ja huono ruokahalu, sekä raju laaja-alainen ihottuma koko kropassa ja läntti poskessa. Iho myös oli rutikuiva.
Nyt ihottuma on laskenut, mutta ei täysin hävinnyt ja iho on edelleen karkea kaikesta rasvasta huolimatta. Posken läntti on myös pysynyt. Poika on kyllä tyytyväisempi ja itkut vähentyneet. Ruokahalu on edelleen huono, kuuluuko se tähän allergiaan? Paino käyrä on laskenut koko ajan.

Miten nopeasti teillä on tuo erikoismaito auttanut oireisiin?
Mitä rasvaa teillä käytetään? Meillä on ollut vaikeuksia löytää hyvää rasvaa.

Kaikki vastaukset ja neuvot ovat tervetulleita!

 
Kannattaa varmaan seurailla onko Almiron varmasti sopiva vai tarvitaanko esim. täysin maidoton Neocate. Pyytäkää/vaatikaa lähetellä ravitsemusterapeutilla ja/tai erikoislääkärille. Yksityisellä puolella on myös noita, jos on vakuutus, niin suosittelen!
 
Voiko joku sopimaton ruoka tai vastaava aiheuttaa väsymystä,ärtyneisyyttä,ruokahaluttomuutta ym ja sitten kun tuo masu on joka päivä ihan kuralla tuolla pojalla..no ei o enää kyllä pitkä aika perjantaihin jolloin on lekurille aika josko siel selviäis jotain uutta ja oltais vähän viisaampia taas.
 
Tervetuloa mami2010 :hug: Meillä Almiron auttoi vain pariksi päiväksi ja stten sama homma jatkui. Suosittelen kanssa yksityislääkäriä, julkiselta puolelta on vain huonoja kokemuksia.

Meillä rämmitään edelleen ihan pohjamudissa meidän pojan kanssa joka nyt reilu 5kk. Neocate ei siis sovi. Profylac sopii nippanappa. Ataraxia joudutaan antamaan aika usein. Xyrtecistä ei ollut apua ja saatiin resepti Xyzalille josta on ollut tähän mennessä kaikista eniten apua.

Prepulsid ei sopinut, siitä tuli aivan kauheat vatsanväänteet pojalle ja ärhäkkä ihottuma, Nexium ei sopinut. Mutta nyt vihdoin Losec tuntuu olevan oikea lääke ja siitä on jopa hieman apua :|

Ruokakokeilut ei ole tuottanut tulosta. Kesäkurpitsa oireilu 4 päivänä, riisi ei sopinut, bataatti ei sopinut, aprikoosi sopi muutaman päivän, samoin päärynä. Hirssi on sopinut tähän mennessä parhaiten, siitä ei tullut iho-oireita eikä vatsaoireitakaan, mutta jostain syystä poika itki joka yö :'( Nyt kyllä vähän epäillään olisiko hampaat syynä itkuun joten hirssi kokeillaan vielä uudestaan. Huomenna otetaan kokeiluun maa-artisokka.

Paras edistys kuitenkin on se että Symbioflor sopii!!! Tekisi mieli melkein hyppiä riemusta koska sopivaa maitohappobakteeri valmistettakaan ei ole vielä löytynyt. Esikoisen allergiat alkoivat aikoinaan helpottamaan heti kun Symbioflor-hoito oli kunolla käynnissä.

Oma henkinen jaksaminen on aika nollissa :'( Unettomus ei tietenkään auta siihen henkiseen puoleen yhtään. Onneksi mulla on maailman paras mies joka pähkäilee näitä allergioita siinä missä minäkin ja yritämme toisiamme tukea.
Nyt lähdemme lääkärin suosituksesta rotaatiolla siedättämään ruoka-aineita pojalle.

Onneksi poika on kuitenkin aivan ihana hymy-ukkeli mikä kanssa auttaa paljon :heart:

Taaperotx5. Teillä onkin kyllä aika visainen juttu siellä meneillään! Mutta mun kokemuksen mukaan voi kyllä sopimaton aiheuttaa väsymystä ja ärtyneisyyttä ja kaikkea muutakin kummallista. Voimia selvittelyyn!

Palailen taas :)
 
Kiitos vastauksista. Pitää tulla tänne avautumaan, kun ottaa niin päähän tuo neuvola. Pojalla on ihottuma vaan pahentunut ja lopetin ihan suosiolla kiinteä kokeilut. Ehdittiin tosin vaan maistaa perunaa ja porkkanaa. Ihottuma tuli kuitenkin jo ennen kiinteiden kokeilua. Nyt poika on alkanut itkeä pullolla kun maitoa on suussa. Olen soittanut neuvolaan ja lääkärille mutta vastaus on aina sama, ettei almironille voi muka olla allerginen. Rasvaa vaan.
Olen jo niin kypsynyt tähän loputtomaan arvuutteluun että varasin ajan yksityiselle erikoislääkärille, vaikka ei meillä ole vakuutusta ja rahaa ei olisi. Tähän asiaan sitä kyllä kaivetaan vaikka kiven alta.
Miten tuo maitoaltistus yksityisellä on tapahtunut? Ilmeisesti vähän nopeammalla aikataululla ainakin? Meillä meni kuukausi neuvolan puolella, kun testattiin tuttelia ja almironia ja taas tuttelia.

Miten nopeasti olette muuten saaneet b-lausunnon?
Meillä on hakemus sisällä kelalla, mutta mitään ei ole kuulunut. Miten nyt jos almiron ei sovi ja joudutaan vaihtamaan, niin pitääkö siihen sitten hakea uudestaan korvattavuus?
Huolestuttavinta on jatkuva ruokahalun huononeminen. Olen alkanut pitämään ruokapäiväkirjaa ja siinä missä poika joi ennen 160-180ml kerralla, nykyään menee enää 60-100. Ei kai se maito maistu jos se on vääränlaista.

On kyllä aika henkisesti uuvuttavaa tämä jatkuva epävarmuus. Komppaan Vernalista
Miehestä on suuri apu. Ja meilläkin on onneksi iloinen ja yllättävänkin hyväntuulinen poika vaikka poski on ihan rikki ja tulipunainen.
 
mami2010 tulin vain sanomaan että huomenna heti soitat yksityiselle puolelle ja varaat ajan kunnon lääkärille. meillä keskimmäinen oli almironille yhtäpahasti allerginen kuin tavan maidollekkin.

Tosin hää nyt oli muutenkin kaikelle mahdottomalle allerginen (pahimmat maito, kaura, hirssi ja kala)
kannattaa välttää yleisesti allergisoivia kuten porkkanaa aluksi, ja jos kotimaisia viljoja antaa niin puhdasta kauraa, eli puuppolan kaura on kaupassa mitä kannattaa kokeilla. tosin suosittelen noiden kotimaisten kokeilua lykkäämään siihen että löytyy jotain muuta sopivaa.
 
mami2010 nuo kuvailemasi punaiset läiskät lapsesi poskissa kuulostaa ihan sitlä millaset meitin Juhollakin oli kun tavallista ja noita apteekista saatavia joi mutta nyt kun ollaa jätetty ne pois ja apteekin korvikkeet että lähes kaikki viljat sekä kaikki sitrushedelmät pois niin rupee iho olemaan aika hyvässä kunnossa.

Perjantaina on aika jollekkin lekurille jonka pitäis olla joku allergioihin erikoistunu lekuri,toivottavasti siellä selviäis tällä kertaa jotain eikä vaan tyrkättäs jotai uutta salva reseptiä käteen niinku Turussa aina tekivät vain.
 
Almironille voi tosiaan olla allerginen, meillä siitä tuli pahemmat oireet kuin tavallisesta korvikkeesta! Ei kannata aloitella kiinteitä ennen kuin on saanut sopivan korvikkeen, niin ei turhaan sekoita oiretulkintoja, varsinkaan kun ikääkin on vasta noin vähän. Almoronista täytyy tehdä samanlainen altistus kuin maidostakin eli kaksi viikkoa ilman Neocatella ja sitten altistetaan Almironia. Tuosta sit tulee todistus kelaan.
 
No niin se siitä lekurilla käynnistä jossa ei selvinny mitään uutta.Edelleen olivat sitä mieltä että se on täysin normaalia että aina jos poika kakkaa että se on vetistä niiku pelkkää vettä vaan,musta jotenki tuntuu että ei voi olla täysin normaalia.

Syyskuussa pitää taas tehä maitoaltistus kotona pojalle ennen seuraavaa neuvola käyntiä,ja sitä ennen pitää myös altistaa kauralle ja ohrallekkin.

 
Meillä ei pojalle Almiron sopinut. Ehti juoda sitä 15ml, kun alkoi tulla nokkospaukamia ja oksensi kaaressa. Jatkoi oksentelua koko illan ja muuten ei siis pulautellut pienempänä ollenkaan.

Nyt käytössä Neaocate. Ehdittiin kokeilla myös Profylac, jota sai ekana päivänä muistaakseni 10ml ja tokana 10ml ja sitten oli täynnä ihottumaa. Nutrilon Soijasta sama homma. Soija-altistuksessa sai kunnon nokkospaukamat 5ml jälkeen.

Pojan iho on nyt melko hyvä, vain nyrkeissä ja jaloissa on ihottumaa. Lopetin imetyksen muutama viikko sitten ja koitan saada Neocatea menemään niin paljon, kuin suinkin, mutta määrät on edelleen 1-1½dl vuorokaudessa. Joku minun syömäni siis ylläpiti ihottumaa. Nukkuu myös yöt nyt melkein kokonaan! Käytössä n. 10 ruoka-ainetta ja muutama sillointällöin.

Voimakkaita reaktioita saa vieläkin ja usean aiheuttaja on jäänyt arvoitukseksi. Anafylaksiaksi on luokiteltu, kun joudutaan käyttämään EpiPeniä. Mutta kun perustilanne on kunnossa, niin on helpompi jaksaa nämä voimakkaat reaktiot ja osastokeikat..
 
Almironista: meillä sitä juotiin 3,5kk kunnes päätin siirtyä yksityiselle, kun kunnallisen lääkäri hoki, että kyllä almiron sopii ja pienet oireet pitää vaan kestää... Yhtään kiinteitä ei Almironin aikana saatu sopimaan.

Soija-korvikkeen kanssa hyväntuulisesta poika-vauvasta tuli kerrassaan viehättävä ja hyväntuulinen, parasta oli että poika alkoi nukkua yöt hyvin. Almironilla ähistiin ja itkettiin joka yö, mutta painoa ja pituutta tuli tasaiseen tahtiin...ja siksi minä en voinut olla oikeassa.
 

Yhteistyössä