Aivan loistava puhe ❤️ Minne katosi Suomi?

vierailija
Ei persut hajonnut puolueena, vaan eduskuntaryhmä hajosi.

Tällä hetkellä sinisillä nolla (0) prosentin kannatus ja persuilla noin 20%.

Tässähän on kyseessä historiallinen revisionismi. Perussuomalaiset hajosi nimenomaan sen takia, että hallituksessa ei noudatettu hallitusohjelman maahanmuuttopoliittisia kirjauksia. Tämä aiheutti katkeruutta perussuomalaisessa kentässä ja johti koko puoluejohdon vaihtamiseen.

Siinä vaiheessa oli selvää, että PS tulisi vaatimaan hallitusohjelman noudattamista, minkä Halla-ahokin vahvisti julkisesti: hänelle ja puolueelle riittää, että hallitusohjelman kirjauksia noudatetaan. Mitään uutta ei tarvitse sopia kesken hallituskauden. Tässä vaiheessa Sipilä ja Orpo keksivät, että yhteistä arvopohjaa ei olekaan. Ja sitten etukäteen sovitusti muodostettiin Siniset siitä jengistä, jolle persujen maahanmuuttokriittisyys ei ollut koskaan ollut mitenkään tärkeää, vaan ainoastaan tapa ratsastaa poliittiseen menestykseen.

Persujen epäonnistunut hallitusreissu oli Timo Soinin projekti, joka perustui Timo Soinin kabinettisopimuksiin siitä, ettei persujen maahanmuuttopolitiikkaa tarvitsekaan ottaa kovin tosissaan. Puolue oli siihen aikaan henkilöitynyt Soiniin ja Soini varmaan ihan oikeasti kuvitteli voivansa luovia politiikan kabineteissa mielensä mukaan ja myydä minkä tahansa idean puolueen kentälle. Se ei sitten lopulta onnistunut ja kävi niin kuin kävi. Samaa virhettä tuskin tehdään uudestaan eikä se varmaan ole mahdollistakaan koska suosiostaan huolimatta Halla-aho on vain yksi puolueen tunnetuimmista jäsenistä muiden joukossa. Enää ei sellaisia "kekkosia" ole kuin Soini oli.
 
  • Rakkaus
Reactions: Latimeria

Yhteistyössä