Aikamoista räpellystä sähköautolla ajaminen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Pikalatausta emme valitettavasti päässeet koeajolla käytännössä testaamaan, sillä uuteen Volvoon iski yllättäen kolmen päivän jälkeen latauksen totaalisesti halvaannuttanut vika: tietoliikenneyhteys auton ulkoisen laturin kanssa meni poikki, eikä auto suostunut ottamaan virtaa vastaan sen kummemmin hidas- kuin pikalatauksellakaan. Auto siirrettiin hinausautolla korjattavaksi. Kyseessä oli mitä ilmeisimmin yksittäinen yksilövika, mutta se osoitti, etteivät sähköautotkaan ole vioille immuuneja.
Tuohan on aivan idioottimaista, että akun lataaminen ja auton ajaminen on tietoliikenneyhteydestä kiinni. Sama asia kuin bensa-autoa ei voisi ajaa, jos polttoaineen määrää mittaava anturi hajoaisi. Huonoa suunnittelua.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Kyllähän tuo sähköautoilu taitaa jäädä hyvin toimeentulevien harrastukseksi.
Sähkäautohattarapäät voivat leikkiä ja laskea missä lataaminen tulee halvimmaksi ja poikkeilla päivittäin Ikeaan kiertelemään ja jättämään sähkärinsä lataukseen.
Jos on rahaa, niin mikäs siinä on maksaa sähköremonttia talonsa ja hankkia pikalatauslaitteita, että pääsee aamulla töihin.
Hyvin toimeentulevassa perheessä on toisella puoliskolla kuitenkin se vetokoukullinen kakkosauto, jolla sitten lähdetään pidemmälle reissulle, hinataan puutarhajätteet kaatikselle ja vene keväällä vesille.
Tavallisen 3600 euron (suomalaisten autojen keskihinta) autoilla ajaville sähkärit jäävät hauskaksi leikiksi kun voi bongailla lasten kanssa, oliko toi Tesla joka just oli tossa hinausauton lavetilla ja jatketaan matkaa sillä keskimäärin 12 vuotiaalla koslalla kohti taivaanrantaa.

Siinä vaiheessa kun rikkaille saadaan veromaksajien tukieuroja riittävästi, että voivat täyttää työsuhdeautotarpeensa sähkäreillä ja polttoaineen hinta on noussut riittävän korkeaksi, ettei kaukaa enää kannata käydä töissä maksaakseen työmatkakuluja, jostain on vain kaivettava 8 miljardia euroa jonka polttobiilit maksvat vuosittain veroina valtiolle.
Siinä vaiheessa sähköverojen määrä voi hieman pompsahtaa, mutta köyhillehän se on ilon päivä.
Maailma pelastuu ja viheriöivien unelma on loppuviilausta vaille valmis.
Saataisiinpa vielä kaikki suomen teollisuus katoamaan Kiinaan, niin vihreä ilmastovallankumous olisi täydelinen.
 

Yhteistyössä