änkytys

ahdistaa :ashamed: meidän 3v. tyttömme on alkanut aivan yhtäkkiä änkyttämään. kaikki sanat takeltelevat tosi pahasti ja etsii välillä jotain sanaa tosi kauan. sit se meni noin kahdeksi viikoksi ohi ja nyt viime viikonloppuna alkoi uudestaan. oikein sääliksi käy :/ neuvolassa kyllä lohduttivat että kuuluu asiaan ja menee ohi ja päiväkodissa neuvoivat pitämään päiväkirjaa et missä tilanteissa änkyttää vai onko tiettyjä sanoja mitkä ovat hankalia. onko kelläään vastaavaa näin äitinä sitä aina huolestuu ja pelkään myös sitä että syksyllä taas kun mennään päiväkotiin että sitä aletaan kiusaamaan... :/ itse en ole huomannut mitään tiettyjä tilanteita tai sanoja mitkä olis erityisen pahoja. ehkä innostuessaan on kaikkein pahin.auttakaa \|O
 
Meillä poika 2,3v ja on kans ruvennu välillä änkyttään ja hakee sanoja. Poika rupes tosi aikasin puhuun ja puhuu muuten selvästi ja hyvin, mut nyt on kans änkytystä. Emmä ole osannu edes huolestua asiasta kun olen kuullu et se kuuluu asiaan jossain vaihees...Ei se änkytys meilläkä joka päivästä ole mut varsinkin kun on tosi intona ja olis liian paljon asiaa mitä kerralla suusta tulee niin sit se änkytys ja sanojen hakeminen alkaa. Ihan kun yrittäs saada keksittyä yhtä sanaa jolla kertoa koko asiansa...Itellä väillä alkaa sauhuta kun toinen selittää ja selittää eikä sanaa tule suusta. Mutta tätä asiaa ei passaa korostaa liikaa ettei jää tavaksi,siis ettei lapsi ite kiinnitä siihen liikaa huomiota.
 
Zätti
Meillä poika änkytti jonkin aikaa noin 3½ vuotiaana. Änkytys alkoi pikku siskon synnyttyä ja meni ihan itsekseen ohi. Kuuluu ikään ja on aika yleistä. Turha on huolestua asiasta. Yritä vaan olla kiinnittämättä huomiota änkytykseen ja kuuntele kärsivällisesti. :)
 
Mammamiia
Veljelläni, joka on jo yli kahdenkymmenen on ollu änkytystä koko ikänsä. Se ilmenee ainakin sillä tilanteessa, jossa häntä jännittää. Kävi puheterapiassa pienenä mutta ei täysin poistanu ongelmaa. Joten kaikilla se ei mene ohi.
 

Yhteistyössä