Älkää antako lapsen pelata Angry Birds -peliä ym. puhelimellanne, jos

...jos olette ladanneet joskus maksullisia sovelluksia ja aktivoineet luottokorttinumeronne esim. Google Play -kauppaan. Angry Birds tarjoaa maksullisia lisäosia, eikä lapsen tarvitse kuin klikata kuvaketta ja kohtaa "Hyväksy ja maksa". Lisäosa latautuu peliin automaattisesti ja maksu menee luottokortiltanne.

Jo loppui meidän 3-vuotiaan pelaaminen, kun sai eilen 10 minuutin sisällä aikaan yli 100 euron luottokorttilaskun! Vähän otti päähän, kun huomasin sähköpostiin tulleet kuitit. Oli ostanut esim. tällaisia: Birdquake x 180, Super Seed x 180, King Sling x 180, All-in ONE Power-Up bundle x 500,...
 
Varmaan tuohon Samsung Galaxy S1 puhelimeenkin saa Google Play kauppaan jonkun salanana-asetuksen... Jostain?!? Ei valitettavasti tullut ajoissa mieleen, että näin voisi käydä. Enkä sitten tajunnut muokata asetuksia. : /
 
En osaa siinä auttaa kun meillä on IPhone puhelimet niin niihin tuli automaattisesti salasana.
On kyllä ikävää tuollainen lasku kun yllättäen tulee. Ja varsinkin kun ne on menneet vielä peleihin
 
Kiitos Neeuli myötätunnosta! Ei näitä ostoksia taida voida peruakaan, kun Google Play:ssa luki niiden asetuksissa: "Ei hyvitettävissä". Varmaan monilla muilla Samsung -käyttäjillä sama tilanne. Hyvää bisnestä Roviolta...?
 
Jee! Rovio hyvitti ostokseni! Ihanan vastuullista toimintaa ja vieläpä nopea vastaus viestiini:

"Olemme nyt peruuttaneet ja hyvittäneet nämä tilaukset. Huomioithan, että pankista riippuen hyvityksen näkymiseen tilillä voi mennä jokunen päivä.

Jotta vastaavanlaista vahinkoa ei pääse syntymään enää pelissämme, tai muissakaan sovelluksissa, suosittelemme sinua kytkemään PIN-toiminnon päälle Google Play sovelluksessasi. Tällöin ennen jokaista ostoa sovellus kysyy ennalta määräämääsi PIN-numeroa, jolloin vahinko-ostoja ei voi tehdä. Voit kytkeä tämän toiminnon päälle seuraamalla oheista polkua:

Google Play > Menu > Settings > Set or Change PIN"


Kiitos Rovio!
 

Yhteistyössä