Älä avaa ovea Ruotsissa – rapussa odottaa ryöstäjä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"Tasa-arvo etenee Ruotsissa. Hyvin toimeentulevien ihmisten kaupunginosat ovat voineet nukkua ruususen untaan ongelmalähiöiden ulkopuolella mutta nyt on toinen ääni kellossa. Avoimet henkilörekisterit, some ja niiden yhdistely ovat tuoneet järjestäytyneen rikollisuuden medelsvenssonin oven taakse, kirjoittaa Svenska Dagbladet."
 
vierailija
"Turvapalveluita tarjoavat yhtiöt suhtautuvat vallitsevaan ryöstötilanteeseen kylmän analyyttisesti ja antavat yleispätevän työkalupakin nyky-Ruotsin hyvinvoivalle kaupunkiasukille:

”Älä avaa ovea, jos et tiedä kuka on tulossa. Hanki henkilökohtainen turvahälytin. Tarkista asuntosi yleiset turvajärjestelyt ja pidä huolta siitä, että asuntosi ulko-oven tapahtumat tallentaa valvontakamera.”

Kaupoissa käytetään yhä vähemmän käteistä, arvokuljetusketjut on suojattu hyvin ja kaikki myymälät tursuavat hälyttimiä sekä valvontakameroita. Seuraus tästä on markkinatalouden lakien mukaan, että rikolliset etsivät ryöstettävää muualta. Siksi kohteena ovat yhä useammin yksityiset ihmiset."
 
vierailija
"Maallinen onni kannattaa kätkeä

Avoimista rekistereistä on helppo etsiä vaikkapa ajoneuvon omistaja ja tämän kotiosoite sekä hänen asuntonsa hinta-arvio. Jos ajoneuvo on eri paikassa kuin kotiosoite, tie on varkaalle auki. Myös sosiaalinen media on vaarallinen, sillä somen harrastajayhteisöstä löytyvät vaikkapa arvokellojen omistajat sekä kauppiaat. Sitten vain hiukan rekisteritietojen yhdistelyä ja eikun pyssy tanassa ja kylään!

Muutama päivä sitten Östermalmin vauraassa kaupunginosassa ryöstäjä soitti ovikelloa ja osoitti heti ovenavaajan päätä aseella. Kyse oli arvokellosta ja koko perhe oli kotona.

Köpelösti kävi myös toiselle arvokellon ex-omistajalle, kun neljä aseistautunutta miestä tunkeutui tv:stä tutun asuntoon, uhkasi tappaa koko perheen ja potkaisi sivuun asunnossa olleen kaksi- ja puolivuotiaan lapsen."
 
vierailija
"Valtion avoimuus auttaa rikollisia

Valtio tekee voitavansa helpottaakseen vorojen työtä ja saattaakseen vaaraan kansalaisten omaisuuden ja hengen, kirjoittaa päätoimittaja Amanda Wollstad Svensk Tidskriftin tilannekuvassa. Tekemällä rikosilmoituksen uhri joutuu yhä vaikeampaan asemaan:

– Jos joku uskaltautuu todistamaan rikollisia vastaan, hänet löydetään helposti ennen oikeudenkäyntiä. Samoin vainoajat löytävät hamuamansa naisten osoitteet, ääri-ihmiset löytävät heistä juttuja tekevät toimittajat ja tyytymättömät asiakkaat voivat etsiä käsiinsä sosiaalityöntekijät sekä poliisit. Median listat paikkakunnan eniten ansaitsevista ovat ostoslistoja järjestäytyneelle rikollisuudelle, Wollstad julistaa."
 
Suljetut asuinalueet ovat ratkaisu. Rahalla saadaan pidettyä roskasakki muurin takana. Kun valtiolla ei ole rajoja, rajat pitää vetää valtion sisään.
Eli oman turvallisuuden vuoksi, ihmiset pitää sulkea omassa kotimaassaan muurien sisällle turvaan...surullista, mutta niin kauan totta kun poliitikot ovat sokeita ja avuttomia vässyköitä.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä