Äkillinen kellarin homehtuminen

  • Viestiketjun aloittaja Home
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kannattaa varmaan äkkiä tehä asialle jotain ennenkuin koko talo on homeessa. Ilmeisen pahasti on vedet sitten kellariin tullut jos noin pahaksi tilanne mennyt. Tehotuuletus ja kuivaus sinne kellariin? Täytyy toki selvittää mitä hometta se on, että riittääkö ihan vain joku perus homepesu vai onko joku tujumpi home kyseessä.

Vaikea kuvitella että tuollaisista maatöistä olisi johtunut kellarin vesittyminen. Ei teillä ole kellarissa mitään kaivoa ja pumppua joka pumppaa mahdolliset vedet pois?

Vuokranmaksuista en osaa muuta sanoa kuin että aika hassulta kuulostaa jos ei vuokralainen ole halukas rästejäänsä edes maksamaan. Toivottavasti saatte vuokralaisen kanssa asiat sovittua ja sen kellarin kuntoon.
 
vierailija
Miten niin, jos rakennuksen vierustalta on poistettu nurmea sen n.40 cm:n syvyydeltä niin silloin on savipitoinen tiivis pintamaa, rikoontui / poistui, josta vesi pääsee imeytymään seinänviereen ja siitä sisään, mikäli vesieristys ei ole kunnollinen.
Ap kirjoitti jossain viestissä että jossain kauempana talosta kaivoivat, ei ilmeisesti ihan seinän vierestä? Toki riippuu siitä että kaivettiinko sitten 20 senttiä seinän vierestä vaiko 20 metriä seinän vierestä. Lisäks käsitin että kaivoivat jo toissakesänä? Luulis et olis vedet tulleet jo viimesyksynä jos oisivat olleet tullakseen. Minä en kyllä mikään ammattilainen ole että sinänsä mun tiedot on yhtä tyhjän kanssa. :D
 
vierailija
Onneksi valkoista. Musta aspergillus on pahimmillaan tappavaa ja vuokralainen voisi syyttää terveyden pilaamisesta. Tässä tapauksessa kyse voisi olla siitä, että kun kapillaarinen kosteus lähti rakenteista, homeitiöt lähti leviämään ja löydettyään sopivan kasvualustan, alkoi tekemään rihmastoa. Käytännössä tuollainen talo on purkukuntoinen.
 

Yhteistyössä