Äiti vauvan yörauhoittelijana yöimetyksen loppumisen jälkeen?

Lopetimme yösyötöt kaksi viikkoa sitten niin, että isä hoiti vauvan heräilyt. On nukahtanut omaan sänkyynsä jo pitkään, mutta sieltä sitten nostetaan puolilta öin meidän väliimme, koska alkaa itkeä ja kontata päämäärättömästi ympäri sänkyä. Rauhoittuu yleensä isän kainaloon. Yösyöttöjen lopettamisen jälkeen on nukkunut omassa sängyssään yhden yön.

Nukkuu kohtalaisesti isän vieressä, mutta minulta alkaa edelleen vaatia maitoa, jos otan viereeni. Aamuyöllä imetän kerran, koska yhdeksän tuntia nukuttuaan on selvästi nälkäinen. Nukkuu noin 19-19 /20-20 yöuniaan. Viime aikoina taas heräilee tosi usein, syynä ilmeisesti hampaat ja flunssa.

Vauvan isä tekee pitkää työpäivää ja ajelee aamuin illoin pitkät matkat, joten hänenkin pitäisi saada nukuttua.

Miten te muut äidit olette saaneet nukuttua vauvan kanssa sen jälkeen, kun yöimetys on lopetettu?
 
Viimeksi muokattu:
Siis tarkoitatko, että vauva nukkuu klo 19-07 aamulla vai mitenkä tarkoitit ? Sehän on 12 tuntia eli ihan riittävästi. Voisiko hän mennä illalla nukkumaan vähän myöhemmin vai moneltako haluatte hänen heräävän aamulla ? Ihan hyvä on minusta tuo yksi imetyskerta yöllä, mutta senkin voi korvata pulloruokinnalla, jos vaikka haluaa esim. lypsää sen maidon illalla valmiiksi. Ei kannata opettaa olemaan vieressä yöllä, jos ei itse saa nukuttua hyvin eli syötön jälkeen vaan takaisin omaan sänkyynsä ja vaikka tutti suuhun ja unilelu käteen. Meillä auttoi tassutteluhoito eli isi yleensä taisi vaihtaa vaipankin yöllä ja piti isoa kättään hetken aikaa vauvan lähellä, niin nukahti siihen läheisyyteen nopeasti ja tutti oli suussa. Hampaan tuloon auttaa se imeskley/pureskelulelu, jota voi yöllä pitää suussa ja myös kylmää/kostutettua sideharsoa joku suositteli meille yöhoidoksi hampaita varten. Toiv saatte nukuttua koko perhe hyvin ja neuvolasta saa lisää neuvoja tähänkin vaivaan.
 
Nukkuu tosiaan yleensä tuon 10-12 tuntia, mutta yhdeksän tunnin jälkeen on selvästi nälkäinen. Kuitenkaan ei hyväksy äitiä tassuttelemaan yöllä, vaan alkaa huudon saadakseen maitoa. Muuten isä voisikin hoitaa yöt, mutta minusta olisi tasapuolisempaa jos voisimme vuorotella, varsinkin kun mies tosiaan joutuu lähtemään aamulla ajamaan pitkähköä työmatkaa.

Aamuyöllä vauva on jo selvästi nälkäinen, mutta minusta on hankalaa, että hän syö rintaa aamuyöllä, eihän hän voi tietää mitä kello on. Kuitenkaan emme voi nousta ylös vielä neljältä! Ja pullolle en halua enää tässä vaiheessa opettaa. Maitoa ei enää tule edes pumppaamalla, vaikka muuten riittääkin hyvin.
 
Meillä esikoiselle annettiin yöllä nokkamukista velliä, vietiin siis hänet keittiöön omaan syöttötuoliin ja siinä söi vellin. Tämän jälkeen sänkyyn jatkamaan unia. Valoja ei laitettu päälle jotta ei liikaa virkisty. Hyvä puoli oli se että saatiin nukkua hyvin, huonopuoli että lapsi tottuu myös tuohon vellin saamiseen.

Toisen lapsen kanssa imetys loppui jo 6kk iässä kun jouduin itse olemaan sairaalassa 3vrk ja tuossa ajassa maidon tulo tyrehtyi. Tuolloin aloin antamaan yöllä korkivetta pullosta. En lämmittänyt, joten ei tarvinnu nousta edes sängystä kunnolla ylös. Ja tottakai vauva tohonkin tottu, mutta onneksi pullosta on suht helppo vierottaa. Meillä vaan kävi jostain syystä niin että lapsi ei koskaan tottunut juomaan tavallista maitoa joten kun korvikkeen anto lopetettiin niin suostuu juomaan vain vettä (ja toki mehua yms jos antaisi) Nyt tämä lapsi on 4v eikä edelleenkään juo maitoa.

Nyt kolmas lapsi vastasyntynyt. En tiedä miten tällä kertaa toimisin. Aika näyttää tuon.Mmiehen kyllä annan nukkua ja hoidan itse nuo yöheräilyt koska oon kotona päivät eikä tarvi aamulla raahautua töihin. Kokopäivätyö on ihan raskasta muutenkin, saati että pitäis öisin herätä vauvaa syöttämään.

En tiedä oliko mun kirjotuksesta mitään neuvoa. Oliko näistä meidän perheen "keinoista" enemmän apua vai haittaa, riippuu miltä kantilta katsoo ;)

Tosin voihan olla että lapsi lopettaa yöheräilyt kunhan olet lopettanut imetyksen kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä