äiti unikouluun???

Onko kellään hyviä vinkkejä yövalvomiseen. Vauva 1/2v. nukkuu yönsä hyvin, mutta äiti valvoo ihan ilman mitään kunnon syytä. Usein nukuttua tulee ekaan syöttöön 4-6h, mutta sitten valvookin aamuun vaikka vauveli nukkuu jo oikein tyytyväisenä. Huh, eikä tunnu päiväunien ja kahvittelun lopettaminen auttavan, sitä on vain entistä väsyneempi-siis päivällä. Ei auta lampaiden laskeminen, ei...
 
vaimo-otus
Oletko kokeillut ulkoilua ... väh. tunnin kävelylenkki siis illalla niin paljon ennen nukkumaan menoa , että ehdit rauhassa käydä suihkussa ja rauhottua iltaan. Sitten kirjan kanssa sänkyyn , niin ei mene ainakaan multa kuin puoli sivua oli mitä tahansa tekstiä , niin uni tulee. Ja älä laita yöllä valoja vaan tee kaikki asiat pimeässä , mieluimin vielä silmät kiinni, niin et herää aivan kokonaan vaikka syöttäisitkin tai touhuaisit muuta.
 
Jos valvomisesi syynä on, että kuuntelet turhan tarkkaan, kuinka se vauva siellä tuhisee, voi olla ainoa vaihtoehto siirtää lapsi (pienikin) eri huoneeseen nukkumaan (meillä ei onnistunut, koska lapsi olisi jouduttu siirtämään eri kerrokseen), mikäli pitemmän päälle et opi nukkumaan ja sätkähdät joka rapsauksesta hereille. Meillä tehtiin jossain vaiheessa miehen kanssa sopimus (kun olin jo kuoleman väsynyt yöheräilyistä), että kun lapsi herää, mies nousee ylös ja hoitaa tilanteen, vaihdoimme myös nukkumapaikkoja siten, että mies oli lähempänä lasta. Tämä sopimus jotenkin rauhoitti yöuntani, lapsi nukkuu vieläkin samassa huoneessa, mutta olen oppinut nukkumaan jälleen =) =) Mies ei muuten kovin montaa kertaa joutunut heräämään =) =) .
 
Kiitos hyvistä vinkeistä. Lisää saa kertoa ilomielin, jos jollakulla ollut samaa liikkeellä. Ilta(kin)ulkoilua on yritetty- joskus auttaa, joskus ei. Täytyypi taas vähän kunnostautua siinä. Käydään tyttelin kanssa kävelyllä silloin kuin muut on koiria ulkoiluttaas...eipä onneksi kukaan ole vielä lastensuojeluviranomaisia hälyttänyt ;-). Iskä kun on ilta/yötöissä ja muutenkin meidän aikataulut vähän outoja... Totta varmaan on että sitä nukkuu vähän turhan kevyesti ja herää sitten kaikkiin tuhinoihin, vaikka ei tarvitsisi, ja vaikka ei edes ajattele että tarvitsisi. On se kumma - ennen muinoin, aikana ennen raskautta ja vauvaa, sitä nukkui kuin tukki missä vain ja miten päin vain.
 

Yhteistyössä