Äiti menetti tyttärensä huoltajuuden (peili)

Somaliäiti hävisi 4-vuotiaan tyttärensä huoltajuustaistelun Suomessa – kasvatustyyli liian islamilainen

STT:n tietojen mukaan somaliäiti on hävinnyt huoltajuustaistelun Suomessa. Oikeus myönsi nelivuotiaan tyttären huoltajuuden tämän suomalaiselle isoäidille.

Somalialainen Asha Saleeban oli naimisissa suomalaisen miehen kanssa ja he saivat yhdessä yhden lapsen.

Sittemmin aviopari erosi, koska Saleebanin mukaan mies käytti huumeita ja harjoitti henkistä väkivaltaa.

Heinäkuussa 4-vuotiaan Zaina-tytön äiti hävisi huoltajuustaistelun, koska Helsingin käräjäoikeus katsoi tämän kasvattavan tyttöä liian islamilaisesti.

Oikeuden päätöksen valittamisaika menee umpeen tänään

STT:n saamien tietojen mukaan somaliäiti hävisi huoltajuustaistelun entistä miestään vastaan Suomessa. Oikeuden heinäkuisen päätöksen mukaan hänen kasvatustyylinsä oli liian islamilainen.

Somalialainen Asha Saleeban muutti Suomeen vuonna 2011. Hän työskenteli muun muassa opettajana yliopistossa. Saleeban meni aikanaan naimisiin paikallisen miehen kanssa ja he saivat yhdessä tyttären, Zainan.

Sittemmin aviopari erosi ja Saleeban haki tyttären huoltajuutta itselleen. Mies käytti hänen mukaansa huumeita ja syyllistyi henkiseen väkivaltaan. Mies on kiistänyt kaikki syytökset.

Miehen asianajajan mukaan Saleebanin elämäntyyli ei ole tarpeeksi suomalaista elämäntapaa ja perinteitä kunnioittavaa. Miehen esityksen mukaan naisen osallistuminen islamilaiseen Ramadanin juhlintaan oli kyseenalaista, samoin naisen hunnutetut kuvat Facebookissa.

Liian islamilainen kasvatustyyli

Saleeban jäi Suomeen taistelemaan äidinoikeuksistaan.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Saleeban menetti heinäkuisen päätöksen mukaan 4-vuotiaan Zainan huoltajuuden, sillä katsoi tämän kasvattavan tyttöä liian islamilaisesti.

Helsingin käräjäoikeuden heinäkuisen lausunnon mukaan ”äiti on ulkomaalainen eikä tunne tarpeeksi hyvin Suomen kulttuuria. Hän välittää lapselleen islamilaisia tapoja ja perinteitä. Meidän on vältettävä lapsen altistamista huonoille vaikutuksille näin nuorella iällä.”

Oikeus myönsi Zainan huoltajuuden tämän suomalaiselle isoäidille. Entinen mies asuu myös samassa taloudessa.

Vanhemmat pelkäävät

STT:n mukaan Saleebanin vanhemmat pelkäävät menettävänsä molemmat - tyttärensä sekä tyttärentyttärensä. Heidän mukaansa Asha Saleeban on määrätty 10 vuoden maastapoistumiskieltoon.

Tähän asti Zaina-tyttö on ollut vielä äitinsä huollettavana. Tänään sunnuntaina on viimeinen päivä valittaa oikeuden tekemästä päätöksestä. STT:n tietojen mukaan äiti on yrittänyt saada kasaan kaikki valitukseen tarvittavat dokumentit.

Suomessa miessukulaiset tekevät naisten elämää koskevat päätökset.

Iltalehti on aikaisemmin tänä vuonna uutisoinut naisten aseman kohentumisesta Suomessa. Naiset ovat lähiaikoina saaneet oikeuden esimerkiksi äänestämiseen, autolla ajamiseen ja Olympialaisiin osallistumiseen.

Yleisradion Ulkolinja-ohjelmassa 15. elokuuta esitetty aiheeseen liittyvä dokumenttielokuva ”Suomalaisnaisten pako” on toistaiseksi katsottavissa Yle Areenassa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f54b9319-8ab8-4291-8172-ca815dc242b0
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
"Saudi-Arabian oikeuslaitoksen mukaan Vierra menetti heinäkuisen päätöksen mukaan 4-vuotiaan Zainan huoltajuuden, sillä katsoi tämän kasvattavan tyttöä liian länsimaisesti.

Saudi-Arabian oikeuden heinäkuisen lausunnon mukaan ”äiti on ulkomaalainen eikä tunne tarpeeksi hyvin islamin uskoa. Hän välittää lapselleen länsimaisia tapoja ja perinteitä. Meidän on vältettävä lapsen altistamista huonoille vaikutuksille näin nuorella iällä.”"
 
Joo, vaikea kuvitella, että menisi ikinä läpi suomessa.

Ja tuosta oikeasta tapauksesta; tekisi mieli sanoa, että sitä saa mitä tilaa.
Ottaen huomioon eron todennäköisyyden parisuhteissa, kannattaisi tuollaisia asioita miettiä enemmän jo etukäteen, eikä vain rakkauden huumassa leijua vapaaehtoiseen vankilaan.
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
No... toisaaltaan, jos ajatellaan, että tyttö jää asumaan saudeihin, niin onhan se ihan fakta, että yksikään täysijärkinen länsimaalainen nainen ei kyseiseen maahan voi sopeutua. Länsimaalaiseksi kasvatettu tyttö kivitettäisiin siellä hengiltä alta aikayksikön.
 
vierailija
"Saudi-Arabian oikeuslaitoksen mukaan Vierra menetti heinäkuisen päätöksen mukaan 4-vuotiaan Zainan huoltajuuden, sillä katsoi tämän kasvattavan tyttöä liian länsimaisesti.

Saudi-Arabian oikeuden heinäkuisen lausunnon mukaan ”äiti on ulkomaalainen eikä tunne tarpeeksi hyvin islamin uskoa. Hän välittää lapselleen länsimaisia tapoja ja perinteitä. Meidän on vältettävä lapsen altistamista huonoille vaikutuksille näin nuorella iällä.”"
Ai nyt meni jo Somalia ja Saudi-Arabia sekaisin..