Äidinmaidonkorvikkeista

Kertokaahan kokemuksia korvikkeista. Minä käytin esikoiselleni ainoastaan Tuttelia, mutta nyt kun on toinen tulokas niin kiinnostais tietää mitä eroa niillä on muuta kuin hinta... Toiset näköjään hiukka halvempia kuin toiset. Tutteli kai kalleinta...?

Kiitos! :)
 
En tiedä mitä niissä tarkalleen ottaen on eroa, mutta minulle ainakin sairaalassa sanottiin että NAN olisi ehkä jotenkin vähän parempaa kun Tutteli, jotenkin kehittyneempi koostumus, sopii paremmin vauvalle. En tiedä pitäneekö paikkansa, vai oliko hoitsut vaan saaneet NAN-kauppiaalta pullakahvit samana päivänä :LOL: No, ei vaan. NANia on meillä kuitenkin tästä syystä käytetty.
 
ludde
Mulle sanottiin et tutteli on tuhdimpaa kuin nan. Välillä pojalla meni vasta kovaksi tuttelista niin kokeiltiin nania ja muistaakseni auttoi mut nyt taas ollu tuttelia kauan.
 
Shaina
Nannia ollaan käytetty. Joskus ostetaan puolen litran tuttelipurkki, kun ne on kotona vähän kätsympiä. Ei noissa maidoissa minusta kovin suurta hintaeroa ole. Täällä Prismassa 2dl NAN on 34 senttiä ja tutteli 33. Muut maidot on minusta "epäilyttäviä" kun en oo niistä mitään kuullut..
 
Kysyin ravitsemusterapeutti ystävältäni joka on ollut töissä nimenomaan tämmöisessä "maito-paikassa" Sanoi että ne kaikki on tosi hyviä nykyään, kaikki sopii hyvin eikä todellakaan tarvitsisi äitien tuntea yhtään huonoa omaa tuntua niiden antamisesta, niikuin jotkut tuntevat. Eli kyse on vain siitä, mikä sopii oman vauvelin masulle parhaiten!
 
Hanskin mamma harmaa
meillä kokeiltiin aluksi tuttelia mut tyttö onksenti ihan mielettömästi.. .vaihdettiin nanniin ja se sopi... oli vähän kalliimpaa mut kun näki vähän vaivaa niin sai aina halvemmalla jostain...
 
pussipiru
tuttelia esikoinen joi ekaksi, mut masu tuli kipeeksi. sit ostettiin nannii ja siihen loppui. tääl ainakin nanni huomattavasti kalliimpaa kuin tutteli. semperiä ei olla kokeiltu.
 
MillaMagilla
Me ostettiin ensin Nania, kun kaikki pelotteli, että Tutteli käy vatsan päälle. Mutta kokeiltiin sitten Tuttelia ja hyvin on sopinut. Hintaero on niin huima, että Tuttelissa pysytään. Tutteli 25 senttiä ja Nan 45 senttiä.
 
Me ollaan käytetty tuttelia, ei aianakaan vielä mitään masu vaivoja.. Ollaan nyt vasta juotu äidinmaidon korviketta 4päivää...
Huomasin kyllä että tuttelista vaavi pulauttelee todella paljon tai epäilin sen johtuvan tuttelista.. Seuraavaksi on tarkoitus kokeilla nania...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.12.2004 klo 18:43 -peukku- kirjoitti:
Rintamaito on ilmaista ja kaikkein parasta ;)

Miksi jo raskausaikana haluat tietää korvikkeiden hinnat? Et edes ole ajatellut imettää :eek:

Imetin ensimmäistäni yli puoli vuotta ja aion imettää seuraavaakin jos vaan on mitä imettää. Korvikkeista kyselen ihan muuten vaan, kun kiinnostaa tietää.
 
skeleton
Näin muistaakseni olen itse kuullut:
NAN-maidossa proteiini on pilkottu pienemmäksi kuin Tuttelissa, siksi jotkut vauvat sietävät sitä paremmin. meidän kaupungin kätilöt eivät suosittele NAN-maitoa, kun se on Nestlen tuote, ja heidän tietojensa mukaan se firma on rikkonut äidinmaidonkorvikkeiden markkinoinnista tehtyjä eettisiä sopimuksia. Mitenkäs nykyään, kukas sen Tuttelin omistaa, myytiinkö sekin Nestlelle?
 
Meneepäs tämä nyt aiheen vierestä, mutta ei voi mitään... :)

minun mielestä nanit, bonat, piltit ja muksut kuuluu ainakin nestlelle, tutteli myytiin hollantilaiselle numicolle tässä hetki sitten.

Täällä

http://porro.claymountain.com/valio.html

on ainakin jotain tietoa tähän boikotointi-asiaan, jos jotain kiinnostaa (henkilökohtaisesti ei kiinnosta)
 
kyllästynyt
:headwall: voi että tuo imetyksellä päteminen on sitten älytöntä hommaa! hienoa jos sinulla peukku maito virtaa ja olet säästynyt kaikelta murheelta mitä imetykseen voi liittyä. muistapa kuitenkin, että maidontulo on luonnollinen asia, ei niitä asioita, joilla pädetään tai joiden varjolla päästään puraisemaan lähimmäistä! :kieh:
 
imettänyt 9 kk
Imettäminen on parasta ravintoa mitä voit antaa lapselle, ei sillä pädetä tai haluta loukata lähimmäistä.. Esim ravitsemusasiantuntijat ovat antaneet siitä lausuntonsa. Usein vaan on niin että naiset haluavat omasta tahdostaan olla imettämättä tai lopettaa sen liian aikaisin. Onko se sitten itsekyyttä vai naisen omaa tahtoa, siitä voi olla eri mieltä ja sopiikin olla. Esim tupakoiva äiti tekee varmasti oikean ratkaisun antaessaan korviketta, sillä ei lapselle tule antaa saastunutta maitoa(onhan lapsi jo kohdussa ollessaan saanut tarpeeksi myrkkyä).
Jos todella haluat imettää niin syö, juo ja lepää riittävästi niin maitoa riittää! Laihduttamaan ei pidä alkaa. Naisille, joilla ei maitoa ala tulla, on olemassa lääke. Jos sekään ei auta niin korvikkeet käyttöön. Mielestäni jokaisen tulisi kuitenkin yrittää imettämistä lapsen vuoksii. Mutta kyllä korvikkeillakin kasvaa terveitä lapsia. :heart:
 
Pauppi
Me aloiteltiin NANnilla, koska se oli maitopohjainen ja aiheutti vähemmän vatsavaivoja kuin Tutteli. Silloin Tutteli oli vielä kermapohjainen, nykyään myös se on maitopohjainen ja vielä halvempi. Siirryin Tutteliin, kun pahimmat vatsavaivat oli ohi. Vinkkinä kaikille NAN-käyttäjille, jotka kulkee joskus Alajärven ohi. Siellä S-marketissa NAN maksoi 25 cnt purkki vielä viime kesänä, kun se täällä etelässä meidän omassa kaupassa maksaa 45 cnt.
 
NAN oli parempaa, siis laadukkaampa mun mielestä. Suurimmilta mahakivuilta oltais vältytty esikoisen kaa, jos oltais käytetty hänelläki NANnia, eikä Tuttelia! No, toiselle annoinkin pelkästään NANnia ja hyvää oli. Siis jo tuoksukin paremmalle, eikä pilaantuneelle, niinku Tutteli. Yök!

NAN yleensä kaupoissa vähän kalliimpaa, ku Tutteli. Mutta meidän Ruokavarastossa oli saman hintasta, ku Tutteli. Ja sitähän kiikutettiin sieltä kotiin selkä vääränä. :D
 

Yhteistyössä