7- vuotiaan pelihimo

Miten ihmeessä saada aisoihin ekaluokkalaisen pelihimo? Olen niin lopen kyllästynyt jatkuvaan kinuamiseen "saako pelata", "joko nyt saa pelata", "eilen et antanu pelata ja tänään kyllä pelaan"
Joskus poika pelaa salaa, kun silmä välttää. Menee esimerkiksi nettiin tai pelaa kännykkäpelejä. Olen hyvin tietoinen ettei päivittäinen pelaaminen ole hyväksi ja siksi yritän lyödä tiukat&selvät rajat. Naapurissa kun kuulemma saa pelata aina kun haluaa... ei voi olla järkevää?! Pojan käytös muuttuu selkeästi jos on pelannut liikaa... On hermostunut, potkii seiniä ihan villinä ja silmät seisoo päässä!

Onko kerran viikossa 1-2 tunnin pelaaminen liian vähän? Entäs jos kahdesti viikossa saisi pelata tunnin kerrallaan? Pitäisikö pelipäivät sopia erikseen esimerkiksi keskiviikko ja lauantai? Voi että risoo!!! :kieh:
 
Meillä on sovittu selvästi pelipäivät eli koulupäivinä ei pelata, lauantaisin on varsinainen pelipäivä= 1 tunti - ja jos sunnuntaina on esim. surkea ilma eikä edellisenä päivänä ole tullut pelaamisesta rähinää, saa ylimääräisen vuoron.

Mun mielestä 1-2 tuntia viikossa on ihan tarpeeksi ja jokainen tietää oman lapsensa käytöksestä mikä on sopiva määrä. Eli älä kuuntele "naapurissa saa pelata aina" -juttuja. Meidän poitsu pelasi kaverinsa luona K-18 peliä ja selvitin asiaa kaverin äidin kanssa - tästä lähtien poika saa käydä kyläilemässä, mutta jos homma vielä toistuu, niin kaveri on kyllä tervetullut meille, mutta meidän muksu ei mene sinne "verisuonet pellolle"-pelejä pelaamaan. Epäilen saaneeni kertaheitolla tiukkapipoisen kalkkiksen maineen, mutta ihmettelen välillä ihmisten lepsuilua näiden pelien ja erityisesti ikärajojen kanssa.

Summa summarum: sopikaa yhdessä rajat, muksuista on kiva tehdä "virallisia" sopimuksia ja pitäkää sitten rajoista kiinni. Ja pitkää pinnaa meille "pelihimoisten" vanhemmille!
 
Meillä on tiukat rajat. Pleikalla+tietokoneella saa pelata vain viikonloppuisin, max 2 h/pv. Arkisin ei yhtään ja loma-aikoina sovitaan aina erikseen.

Meillä on netissä ja kännykässä laajin esto, minkä vain saa. Eli kännykkään ei saa ladattua lainkaan pelejä tai mitään muutakaan. Nettiin ei pääse, kun uusille sivuille mennessä kysyy aina salasanaa ja sen tiedämme vain me vanhemmat.

Pitkää pinnaa ja kärsivällisyttä tarvitaan, nim. kokemusta on. Tsemppiä!
 
DILLEDALLE
Meillä rajoitetaan erityisen tiukasti silloin kun pelaaminen alkaa olla liian tärkeätä. Välillä saavat pelata päivittäin jos eivät ole pitkään aikaan pelanneet ja käytös pelaamisen jälkeen on normaalia.
Mitä enemmän vinkuu pelaamisesta tai jos pelaa kiellosta huolimatta rapsahtaa siitä pelikielto joka pitenee sitä mukaan kun vinkuminen ja jankutus jatkuu.
 
sini42
Tiukat rajat vaan. Piuhat ja pelit piiloon vaan, jos ei muu auta.
Meillä 4 poikaa 8-16 v. Saavat peliaikaa 2-3 krt/vko puoli tuntia kerrallaan. Peliaika noin vähäinen, koska seuraavat toistensa pelaamista ja sitä tulee sitten 2 tuntia!

Monesti käyttävät peliaikansa sähköpostin seliluun tai kotisivujensa päivittämistä. Osaavat käyttää tietokonetta huomattavasti paremmin kuin minä.

Monesti peliajan saamisen ehdoksi annetaan tehtäväksi joitakin kotitöitä; kuten siivousta, astiapesukoneen täyttöä, lumitöitä. Jo 7-8 vuotias osaa tehdä hommia, kun palkintona on peliaikaa. Nää on meidän perheen konsteja eli tiukat rajat. Ei usein pelaamista. On muutakin tekemistä.
 

Yhteistyössä