63% suomalaisista tasapainottaisi julkista taloutta leikkaamalla menoja, ilmenee Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) Arvo- ja asennetutkimuksesta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Allekirjoita kansalaisaloite polttoaineveron alentamisesta

 
vierailija
"Suurin osa eli 63 prosenttia suomalaisista tasapainottaisi julkista taloutta leikkaamalla menoja, ilmenee Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) Arvo- ja asennetutkimuksesta.

Verotuksen kiristämistä julkisen talouden tasapainottamiseksi kannattaa taas 31 prosenttia suomalaisista. Sen sijaan veronkiristyksiä vastustaa 48 prosenttia."


Kysyttiinkö veropohjan laajentamista esim. institutionaalisien sijoittajien lähdeverolla, pääomaverotuksen palauttamisella progressiivisen ansiotuloverotuksen yhteyteen yhtäläiseksi henkilötuloverotukseksi ja listaamattomien yhtiöiden veroedun poistolla?
No ei tietenkään kysytty, koska nämä tutkimukset suunnittelee elinkeinoelämä.
 
vierailija
Ekonomistesta joka toinen on sitä mieltä, että julkisen talouden sopeutustoimet olisi syytä aloittaa jo tällä vaalikaudella. Sopeuttaminen tarkoittaa joko julkisten menojen leikkauksia tai veronkorotuksia.

..tai veropohjan laajentamista.
 

Suomalaisten enemmistö haluaa siis heittää tulonsiirtojen varassa elävät rekan alle.
Tai sitten he vain haluavat, että tulonsiirtojen varassa elävät työkykyiset alkaisivatkin itse elättää itseään. Vaikkapa ryhtymällä rekkakuskiksi (nainenkin voi ajaa rekkaa).

 

Yhteistyössä