5-vuotias kouluun?

Hei! minulla on syksyllä kuusi vuotta täyttävä poika. Poika oppi lukemaan jo 4 vuotiaana, ja lukee nyt helppolukuisia kirjoja(risto räppääjät ovat suosituimpia). mitenkähän kouluunlähdön kanssa tekis. Ensin kai pitäis käydä esikoulu?
 
Ei pelkästään koulukypsyyteen vaikuta että osaa lukea vaan kaikki sosiaalliset taidot ym. Kannattaa ensin katella se esikoulu ja siellä oleva opettaja kyllä sit varmasti osaa sanoa mitä kannattaa tehdä. Yleensä ovat aika ammattitaitoista väkeä. Minusta ei kyllä kannata kiirehtiä kouluun menolla sillä siellä kerkiää kyllä olla kyllästymiseen asti. Mutta tämä onkin minun mielipide.
 
Hei vaan

Hienoa että lapsesi on oppinut lukemaan. Iloitse siitä ja tarjoa lapsellesi haasteita uuden oppimiseen. Paineita siitä ei kannata ottaa eikä varsinkaan lapselle osoittaa. Oppimisen pitää olla kivaa vielä tuon ikäisenä. Koulussa (kuten kaikki tiedämme) oppiminen muuttuu koko ajan mitä vanhemmasta lapsesta on kysymys käsitteellisemmäksi. Vaikka lapsen kognitiivinen taso yltäisi koulun oppisuunnitelman tavoitteisiin jo 5- vuotiaana, se ei tarkoita sitä että hän tuon ikäisenä saavuttaisi ne tavoitteet. Suomeksi sanottuna koulumenestykseen vaikuttaa muukin kuin oppimiskyky; muutamana esimerkkinä sanottakoon sosiaaliset taidot, pettymysten sietokyky, keskittymiskyky (on ihan liikaa vaadittu 5 vuotiaalta että istuisi 45 min paikallaan ... monta tuntia päivässä).

Oma lapseni on syntynyt ihan joulukuun lopussa.Vaikka hän oppisi lukemaan nyt kolmivuotiaana, aion luultavasti lykätä koulua niin että hän aloittaa 7- vuotiaana.
Miettikää tosi tarkasti vielä, on kova paikka lapsen itsetunnolle jos ei pärjääkään. Mitä hävittävää on jos lapsi saa vielä leikkiä (ja sitä kautta oppia) hieman pitempään. Koululuokassa ne loppuvuodesta syntyneet erottuvat lähes (poikkeuksiakin toki on) aina, ja usein ovat "alakynnessä" oli kyse sitten pojasta tai tytöstä.
 
kinkkinelli
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.07.2004 klo 00:40 sade kirjoitti:
Hei! minulla on syksyllä kuusi vuotta täyttävä poika. Poika oppi lukemaan jo 4 vuotiaana, ja lukee nyt helppolukuisia kirjoja(risto räppääjät ovat suosituimpia). mitenkähän kouluunlähdön kanssa tekis. Ensin kai pitäis käydä esikoulu?
Jotkut ovat laittaneet lapsen vuotta aikaisemmin kouluun, mutta sanovat katuvansa myöhemmin. Jonkinlaista ongelmaa tulee viimeistää murkkuiässä. Lapset kehittyvät niin erilailla, vaikka toiset kehittyvät alkuun nopeasti, toiset "normaalit" saavuttavat kyllä saman tason kouluiässä. Silloin tämä alkuun kehittyneempi saattaa jäädä samanluokkalaisistaan jälkeen, koska ovat kuitenkin vuotta vanhempia.. sekavasti selitetty :D
 

Yhteistyössä