3 vuotias ja päiväunet

  • Viestiketjun aloittaja tipsukka
  • Ensimmäinen viesti
tipsukka
nukkuuko teidän kolme vuotiaat päikkäreitä?meillä nukuttais mutta sit ilta menee ihan pieleen,ei meinaa mitenkään nukahtaa varsinkaan omaan sänkyyn.eilen oli taas hirveet tsempalot,huus ihan hysteerisenä kun olis halunnu meidän sänkyyn ja mä en olis suostunut.
 
Hapan Kaali
Meillä nukutaan päiväunet. Muuten poika on illalla kauhea äkäpussi. Silloin kyllä yöunille meno menee myöhemmäksi. Eli jos ei nuku päivällä, vastaavasti yritän laittaa pojan illalla aikaisemmin nukkumaan.
 
Kolmas tulossa
Meillä eka nukku kolmivuotiaana vielä, mutta toinen on juuri reilun kahden ikäinen, eikä nuku kotona. Hoitopäivinä päiväkodissa nukkuu kumpikin. Meillä lapset menee puolenpäivän jälkeen huoneisiinsa rauhoittumaan, Kirjoja lukemaan ja muuta.
 
Meillä esikoinen lopetti päikkärit juuri 3-vuotiaana, kun jäi päivähoidosta kotiin. Saattoi kyllä sammua toisinaan esim. sohvalle iltapäivästä. No, sitten meidän 2v ei ole puoleen vuoteen suostunut nukkumaan päikkäreitä, kun siirtyi juniorisänkyyn. On siinä päivällä pituutta pienelle... sinnikkäästi kyllä taistelee väsymystä vastaan ja iltaisin on aika känkkäränkkä. Niin, ja meidän 1v nukkuu vain max tunnin päikkärit! En kyllä valita, kun nukkuvat sitten yöt hyvin. :)
 
herpertti
meillä nukutaan vielä päikkärit ja eikä ole ollut ongelmia sen yöunen suhteen. Kattoo vaan ettei nuku liian pitkään, sillon nimittäin ilta meneen ihan hulinaksi
 
Meillä vajaa kolme vuotias nukkuu päikkärit hoidossa, mutta kotona viikonloppuisin on vaikea saada päikkäreille.Joskus nukkuu joskus ei.
Ja meilläkin iltaisin tätänykyä sellaista että nukahtaminen kyllä venyy kun on nukkunut päikkärit.Mutta mielestäni tämänikäinen vielä tarvitsee päikkärit varsinkin kun on hoidossa ja välillä on aikaisiakin aamuherätyksiä.(Ennen seittemää) Ja hoidossa lapset yleensä väsyvät enemmän kuin kotona.
 
3v. tyttö lopetti päikkärit melkein vuosi sitten, tais viime jouluna nukkua viimeiset unet kotona. Päiväkodissa nukkui vielä vähän, mut viikonloppuisin ei koskaan. En jaksanu pakottaa unille, kun tappelu unille menemisestä kesti tuplasti sen ajan mitä nukkui :eek: ! Niinpä nyt mennään sitten illalla aikaisemmin nukkumaan ja siitä ei tule enää hirveää tappelua, vaan nukkumaan meno sujuu rauhallisemmin.
 
PiiPii
Meillä neiti nukku kyllä hoidossa vielä viime keväänä (oli sillon vajaa 3) Kesäloma alko, päikkärit jäi. (eikä ole siis vieläkään hoidossa)

Joskus nukahtelee. Esim. autoon pitemmillä matkoilla, no lyhyemmilläkin ;)

Ja joskus telkkaria kahtoessa.

Mut jos unille yrittäs päivällä niin nukahtamiseen menee kauemmin kun mitä nukkuu!

Illalla menee nukkuu kymmenen pintaa ja herää 9-10 :)
 
Aqua
meillä nukkuu, mutta sais kyllä olla nukkumatta, kun ehtoot venyy niin piiiitkäksi nykyään. mutta minkäs teet kun toinen on väsyny ja suorastaan anelee että pääsis päikyille :\| joudun joka kerta herättelemään likkaa päikyiltä, nukkuus vaikka 3 tuntia...ylikin, mutta 2 tuntia on maksimi ja sekin ehkä vähä liikaa, mutta jos herätän reilun tunnin päästä niin itkee vain ja vetää peittoa niskaan :/ vaikka mitä kivaa yrittäisin ehdotella.meillä on nykyään niin jotta likka menöö nukkumaan 22-23.00 ja herää 07.30-8.00.
 
kevätkukka
Meillä kyllä nukutaan, joskus suosiolla joskus vastalauseiden kera. Herätään kuuden aikaan ja nukkumaan yhdeksältä. Päiväunet saattaa silti olla kolmekin tuntia. Ilman päikkäreitä hirmuinen kitinä ja "ilkeyksien" teko.
 
siirihiiri
nukkuu, melkeen joka päivä :) ja saa nukkuakkin niin kauan ku päikkärit ei vaikuta yö-uniin.. eli nyt nukkuu n.12.30-max.14.00 ja illalla 21.00 jo hyvillä mielin menee nukkumaan =) (herää aamuisin 8-9 välillä)

 

Yhteistyössä