3-vuotiaan motorinen kehitys...

  • Viestiketjun aloittaja ihan normiko?
  • Ensimmäinen viesti
ihan normiko?
-ei kynäotetta,kynä nyrkissä.
-saksien käytöstä ei mitään hajua.
- osaa pukea vain housut,joskus sukat. Sama riisumisessa.
-ei osaa palapelejä,edes 5-6 palasia.
 
"aloittaja"
Muuten ihan taitava liikkumaan,seisoo yhdellä jalalla,juoksee,hyppii,potkii palloa ihan ikätason mukaisesti. Todella hyvin puhuu,kaikki kirjaimetkin tulee,loistava mielikuvitus ja laaja sanavarasto. Sosiaalinen.
 
uts
[QUOTE="aloittaja";25018813]Muuten ihan taitava liikkumaan,seisoo yhdellä jalalla,juoksee,hyppii,potkii palloa ihan ikätason mukaisesti. Todella hyvin puhuu,kaikki kirjaimetkin tulee,loistava mielikuvitus ja laaja sanavarasto. Sosiaalinen.[/QUOTE]

seurailisin ja sitten pyytäisin neuvolasta apuja, jos ei harjoittelusta huolimatta ala kehittyä taidot...
 
nohh
toiset on toisissa asioissa etevämpiä. Sieltä ne harjoittelun myötä tulee. Meillä 3v tekee 50-60 palan palapelejä ja leikkaa etevästi saksilla. Ei sen sijaan osaa seistä yhdellä jalalla tai hyppiä tasajalkaa. Portaissa kävellessä pitää aina kaiteesta kiinni ja menee vain toinen jalka edellä.
 
Jokaisella on omat vahvuutensa, heikkoutensa, ja kiinnostuksen kohteensa.

Siinä missä esikoinen teki koulukypsyystestiin kuuluvan palapelin jo 2 v neuvolassa, ei kuopusta kiinnostanut palapelit pätkääkään 2-3 v iässä. Hyvin tuo niitä nyt 5-vuotiaana tekee, kunhan aihe on tarpeeksi pähee... :). Jos lasta ei palapelit, piirtäminen tai pukeminen kiinnosta, niin ei hän niitä varmaan "osaakaan".

Voihan jossain jotain häikkää olla, mutta itse en osaisi olla huolissani ellei päiväkoti ja neuvola ole kovin huolissaan.
 
"aloittaja"
seurailisin ja sitten pyytäisin neuvolasta apuja, jos ei harjoittelusta huolimatta ala kehittyä taidot...
3-v. neuvolassa ei sanottu oikein mitään noista kädentaidoista... muuten tyttö on hienosti kehittynyt,mutta tosiaan tuo hienomotoriikka on vähän heikonlaista. On siis harjoiteltu,vaikka vähän vaikeeta on kun "ei jaksa" asioita jotka on vaikeita.
 

Yhteistyössä