3,5vuotiaan uhma. Mitä tehdä kun lapsi ei usko,ei pysy jäähyllä jne

  • Viestiketjun aloittaja "Neuvoton"
  • Ensimmäinen viesti
jäähy
Siis oikeastiko joku ei saa lastaan pysymään jäähyllä ja luovuttaa?

Lapsi viedään vaikka sata kertaa takaisin jäähylle. Periksi ei saa antaa. Jos on jo noin huono tilanne, että lapsi on oppinut lähtemään jäähyltä pois kun haluaa, niin ensimmäinen kuukausi on varmasti vaikea ja jäähylle todella saa viedä vähintään sen sata kertaa.
 
"vieras"
Meillä on vaihtoehto istua itse siellä jäähyllä, jos ei pysy niin pari kertaa kannetaan takas ja jos ei edelleen pysy niin pidän kiinni. Useimmiten ei tarvii mennä sinne pitämään kiinni, mutta ehkä kerran parissa viikossa täytyy olla siellä ja pitä lasta aloillaan.
 
"tätä"
2,5v lapsi ei suostu jäämään jäähylle. Alkaa joko huutamaan ja rimpuilee pois tai sitten ei kuuntele ollenkaan yrittää vaan nopeasti sanoa anteeksi ja kuvittelee tilanteen olevan kuitattu sillä ja kun ei ole sitten alkaa huutamaan ja rimpuilemaan.
Eli käytännössä pitelen kiinni ja istutan niin kauan että on rauhottunut ja sitten käydään jäähyn aiheuttanut tilanne läpi ja halataan. Oon siis joutunut lapsen kanssa istumaan itsekin sen jäähyn. Se vaan ei mielestäni ole kovin tehokasta rangaistusmielessä, koska siinä lapsi saa kovasti huomiota, mikä voi ruokkia huonoa käytöstä.

Ideota? Tekniikoita? Mitä vaan?
 

Yhteistyössä