2-vuotias etelänmatkalla

kesällä oltiin ja ei meillä mitään valjaita ollut (ei kyllä edes omisteta), poitsu nukku noin puolet lentomatkasta mennen tullen. Luettiin ja tehtiin lentokoneen tehtävä kirjaa sitten hereillä ollessa.
Ruokailu oli kyllä aika souvi, mut niihän se on isommillakin. Vaippa meillä oli lentomatkan ajan ku siellä ei niin äkäsee pääse sinne veskin puolelle. Meillä lentoaika oli noin 5 h jos pidemmälle menee niin niitä virikkeitä kyllä kantsii olla mukana (paljon).
 
Me ollaan paljon reissattu kahden lapsen kanssa (nyt 3 ja 6 v) ja kaikki on mennyt aina hyvin. Vähän lisäevästä lentokoneeseen mukaan, jollei ruoka satu miellyttämään. Rattaat mukaan, koska reissussa väsähtää. Muuten ainakin meidän tenavat syöneet paikallista ruokaa yms., ei mitään erityisvarustusta. Toisaalta missään hirveän eksoottisissa paikoissa ei olla käyty, Euroopassa vaan.
 
Meillä poika oli vajaa kaksivuotias kun käytiin Miamissa, lento oli Nykin kautta. Poitsu jakso tosi hyvin, nukku alle tunnin kummallakin lennolla. Aktiviteetiks riitti yks oma lehti, koneestahan saa puuhapakkauksia. Välillä köpöteltiin ympäri konetta ihmettelemässä muita ihmisiä. Isällä oli huomattavasti vaikeempi jaksaa pitkää reissua. :p Kyllä varmasti lapsen kanssa pärjää, eikä mitään valjaita tarvii. Rattaiden on kyllä syytä olla ihan sellaset kevyet, että voi ottaa koneeseen mukaan. :) Hyviä lomia vaan! B)
 
Me ollaan matkustettu Kanarialle 2-vuotiaan kanssa ja hyvin meni koko reissu! Ainoastaan lentomatka oli vähän tuskastuttava, kun neiti oli silloin vajaa 2v ja istui sylissä. Pippurinen ja kovatahtoinen uhmaikäinen oli sinänsä aika työtä pitää aloillaan. Onneksi koneessa sitten lennon aikana oli samanikäistä seuraa vieruspenkillä. Tytöt leikkivät lattialla ja vanhemmat nostelivat ylös-alas, kun lentoemot kulkivat käytävillä. Kukaan ei kyllä kieltänyt lasten touhuja eikä katsellut paheksuvasti.

Itse matkakohteessa neiti kulki mukana kuin isompikin lapsi. Viihtyi rattaissa ja vuokra-autossakin ajellessamme ympäri saarta. Meillä oli 1-3v purkkiruokia mukana, mutta hyvin paljon pystyi tarjoamaan jo paikallistakin ruokaa. Välteltiin niitä mitä itsekin vältteli ja masu pysyi kunnossa.

Oih... oli se loppujen lopuksi helppoa toi reissaaminen YHDEN kanssa! :D

Hauskaa matkaa teillekin! :wave:
 
Chiara
Kokemusta on matkustamisesta kahden pienen lapsen kanssa. Ei valjaita tarvita. Kunhan on vain tarpeeksi ruokaa, juomaa ja puhtaita vaatteita mukana. Rokotukset kannattaa ottaa huomioon. :flower: :flower:
 
50luvunäitee
meillä taas valjaat olivat käytössä parivuotiaalla vielä. ihan hyvä juttu kun antoi vähän "vapautta" ja "etäisyyttä" äitiin tai isään jos ipana ei jaksanut rattaissa istua. hankalahan pientä on kädestäkään roikottaa... eikä tarvinnut pelätä että minne syöksyy karkuun...
no osaa ne valjaiden kanssakin karata. vanhin tyttäreni yhdellä isolla kansainvälisellä vilkkaalla kentällä vähän yli 2 v karkasi valjaiden kanssa. olin ostamassa kahvia ja hölläsin valjaita hetkeksi, "karkaan" tuumi neiti ja meni ja äiti syöksyi perään ja se kahvikuppi jäi siihen tiskille. ajattelin että jos olisi suomessa pienellä kentällä karannut olisin antanut mennä vähän "kauemmas" ja kenties säikähtää tilannetta mutta ei auttanut muu kuin syöksyä heti kielitaidottoman ipanan perään.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.09.2004 klo 13:17 punkku kirjoitti:
Otitteko potan matkalle mukaan? Missä noin 2-vuotias lapsi nukkui hotellissa?
Meillä vajaa kaksivuotias nukkui reissussa ison veikan jalkopäässä, koska hänelle ei omaa paikkaa kuulunut. Toimivuus riippuu tietysti sisaruksista...
Joissain paikoissahan saa tilattua huoneeseen matkasängyn tai pinnasängynkin. Tai sitten voi ottaa mukaan oman matkasängyn. Niitähän saa vuokrattuakin, jos ei ostaa halua. Kannattaa vaan valita mahd. pieneksi menevä malli!
 
uka
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.09.2004 klo 13:17 punkku kirjoitti:
Otitteko potan matkalle mukaan? Missä noin 2-vuotias lapsi nukkui hotellissa?
Tultiin juuri reissusta parivuotiaan kanssa. Meillä oli oma potta matkassa, kun ei niissä hotellihuoneissa ole. Oli kätevä lentokoneessakin. Lennolle varattiin mukaan muovailuvahaa. Sen parissa tyttö viihtyi pitkät ajat (kun ei nukkunut tai syönyt). Tyttö nukkui matkasängyssä, joka oli valmiina hotellissa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.09.2004 klo 21:02 kaaka kirjoitti:
Kuinkas olette ruokailun järjestäneet koneessa, neidille kun ei tule omaa istumapaikkaa, eikä ruoka-annosta? Saako finnairin koneessa lämmitettyy pilttiä?
Saa lämmitettyä, kun pyytää vaan lentoemoilta! Ja itse kyllä annoin omasta ruoka-annoksestani osan pienelle... Nii, ja mehun lapsi sai koneesta, vaikka en tiedä, olisiko sekään hänelle oikeasti kuulunut. :)
 

Yhteistyössä