2,5-vuotiaan uhma

Hei!

Kuvittele harrastavasi painia. Painijathan käyttävät harjoituksissaan kylmäkalleja. Meillä on 20-kiloinen kylmäkalle, joka äityy valtavaan venkoiluun lähinnä pukeutumistilanteissa. Niihin kuluu meillä nykyään varmaan kolme varttia. Sama rituaali kaksi kertaa päivässä ulkovaatteiden laittamisessa plus yövaatteissa = parisen tuntia päivässä pelkkään pukemiseen. Vanhemmat pidättelevät kiukkuaan, lapsi makaa lattialla sillassa, ähistään ja puhistaan, hermostutaankin. Onko kokemuksia ja mahdollisia selviytymiskeinoja. Kun tässä pukeutumispainissahan ei kai haeta varsinaista voittajaa, vaan pikemminkin niin, että sekä lapsen että aikuisen kädet nostettaisiin ylös ratkaisemattoman, molempia tyydyttävän tasapelin merkiksi?
 
Enpä taida tietää sellaista neuvoa, että uhmiksen kanssa tulos olis vaateriidan jälkeen molempien mieleen! Kaikkea kannattaa kokeilla, joskus eri asiat auttavat. Mutta jos on kiire, niin suosittelen vaan tiukkaa painiotetta jämyllä selätyksellä ja selityksellä, että nyt kertakaikkiaan puetaan vaatteet päälle :)

Ja varokin kääntämästä selkääsi, ettei riipaise vaatteita pois kun silmä välttää ;)
 
letittää tuulen
tiedetään, tiedetään!!!!!!!!!!!!!!! se ooooooooooon kamalaa, joka päivä sma juttu ja siihen päälle meillä ainakin venkoilut kaikesta mahdollisesta,;syömisestä, hampaiden pesusta, nukkumaan menosta ym. ym. ja jokaiseen aikuisen sanomaan pyyntöön/komentoon/käskyyn kuuluu vastaus "en, miks?"

toistaiseksi käytetyt keinot;maanittelu, kehoitus, pyyntö, uhkailu, kiristys ja lopulta silkka pakottaminen....

en siis muuta osaa ojentaa kuin osanottoa ja ajatusta,että kai se joskus helpottaa........kolmekymppisenä kiukutelkoot (toivottavasti) omalle ukolleen =)

voimia, myös fyysisiä =)
 
Täällä kanssa kauhea uhmaikätaistelutanner. Jos sanon normaalisti että vaatteet päälle, ollaan lähdössä, ei tapahdu mitään. Poika osaa kyllä itse pukea kaikki vaatteet päälle. Mutta jos haen käsi- tai sorminuken ja se nukke sanoo pojalle että vaatteet päälle niin johan onnistuu! Siinä sitten leikitään samalla kun puetaan. Olen ostanut erilaisia eläinkäsinukkeja. Ei tämäkään ihan aina onnistu mutta useimmiten kyllä. Kannattaa kokeilla!
 

Yhteistyössä