1v2kk pojan

  • Viestiketjun aloittaja huolissaan
  • Ensimmäinen viesti
huolissaan
kävelystä, ei nimittäin kävele vielä, pystyyn nousee, ja kiipeilee joka paikkaan, ei tykkää kävelyttämisestä.., nyt parin päivän aikana toki on seisonut ihan pikku hetkiä ilman tukea.nyt on sitten itseäni alkanut häiritsemään kun ihmiset on ihmetelleet, sitä kun vielä ei kävele ja, että olenko lääkärissä käyttänyt yms yms. Niin istuvilleen menee eteenpäin ja vauhti aivan kauhea!! Onko muita tämän ikäisiä jotka ei kävele vielä?
 
Meiän jamppa oli 1,3v kun alko kunnolla kävelee. Tukea vasten käveli pitkän aikaa ja silloin tällöinmuutaman askeleen otti, mut sit kun tuli kiire, niin kontilleen ja sillee pääs kovempaa. Joten no hätä! =)
 
Älä hätäile
Kyllä sulla poika alkaa varmasti kävelemään, tuo ilman tukea seisominen antaa jo siihen viitteitä. Laita toisten puheet toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Sun poika osaa varmasti jotain muuta mitä kävelevät samanikäiset eivät osaa. Painota niitä heille, jotka sinua säikyttevät pojan kävelettömyydellä.
 
Keskiarvo on n. vuoden iässä. Se että jokin on keksiarvo, tarkoittaa että on ns. aikaisin kävelemään oppineita mutta myös keskiarvoa myöhempään oppineita kävelijöitä. Kävelyn oppimisen ikähaitari on n. 7 kk:sta aina tuonne lähemmäs 2 ikävuoteen, joten ei lapsellasi ole mitään hätää. Loppujen lopuksi tuo taito keksitään yhdessä päivässä!

Todennäköisesti hän tulee olemaan kielellisesti, musiikillisesti tai kädentaidoiltaan nopeampi oppimaan kuin keskiarvo ikäisistään. =)
 
Hei älä ole suotta huolissasi! Hän varmasti kehittyy muilla alueilla, joten siksi kävely ei ihan vielä ehdi onnistua.

Meillä tuttavapiirissä oli poika joka oppi kävelemään vasta 1 v 8 kk, mutta hän onkin kova poika pohtimaan asioita ja puhua pälpättää ikätovereitaan enemmän. Hän osaa jopa sukellella itsekseen altaalla!

Eli tarinan opetus, ei mitään hätää - hän varmasti oppii kävelemään jos ei neuvolassakaan olla oltu huolissaan! Kyllä se sieltä tulee ja sitten lähteekin kovaa vauhtia! ;)
 
alkuperäinen
Kiitos teille vastauksista, joo poikani toki sanoo sanoja paljon ja syö suurelta osin itse!! ja juttelin tossa yhden äidin kanssa, joka sanoi, että "ole onnellinen, että poika sanoo sanoja" koska heidän 3v tyttö ei vielä puhu ollenkaan!!
 
Hei!
Meillä on poika kohta 1v 4kk, eikä vielä todellakaan kävele. Ei edes seiso ilman tukea.
Konttaa ja kiipeilee kyllä kaikkialle. Lääkärin ja fysioterapeutin mielestä ihan terve poika.

Eli ei kuule mitään huolta!

Mukavaa päivää sinne!
 
eva
Alle puolitoistavuotiaan kävelemättömyydestä ei tosiaan tarvitse olla yhtään huolissaan. Ehtii sen aloittaa myöhemminkin, ja jos seisominen on sujunut jo pidempään niin tuetta kävely saattaa alkaa sujua yllättävän nopeastikin. Saatat kohta huomata hetkittäin kaipaavasi aikoja, kun lapsi ei vielä kävellyt :D
 
huolestunut
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2006 klo 11:11 Karenina kirjoitti:
Hei!
Meillä on poika kohta 1v 4kk, eikä vielä todellakaan kävele. Ei edes seiso ilman tukea.
Konttaa ja kiipeilee kyllä kaikkialle. Lääkärin ja fysioterapeutin mielestä ihan terve poika.

Eli ei kuule mitään huolta!

Mukavaa päivää sinne!
Kiitos sulle, mukavaa päivää sinnekin, kyllä nää mein pojat jossain vaiheessa kävelee ja kerkiää tuo mein poika ilman kävelyn osaamistakin joka paikkaan ja tuhoja tekemään!! :D
 
minä aikanaan
:attn: Olen aikanaan kävellyt vasta 1v.3kk.vanhana.
Olinkin keskittynyt lähinnä "puhumiseen"ym.Juttelin jo monen sanan lauseita.Saattaa olla lapsesi kohdalla samasta kyse/kaikki muu vie pidemmän korren tällähetkellä ,mutta varmasti kirii pian ja kävellä tepsuttelee tuossa tuokiossa.Kyllähän neuvolassa oltaisiin puututtu jos jotakin "motorista " vikaa esim.todettavissa.

Hyvää vointia sinulle ja pikku taaperollesi

t,itse kahden alle 4v.lapsen äiskä :heart:
 
Eikös se sanonta kuulu että "kieli jää jalan alle" eli ne jotka oppii aikaseen kävelemään puhe kehitys on sitten myöhäisempää ja samoin toisinpäin. Eli kyllä se kävely sieltä aikanaan tulee, nou hätä!
 
ei mitään hätää!! tuttava perheessä lapsi oppi kävelemään n.1v5kk iässä. jokainen oppii omaan tahtiin. neuvolassakin sanoi,että kaikessa rauhassa voipi harjotella 1v6kk asti!!

Ja tiedän,että varmasti harmittaa,kun kaikki sukulaiset ja "tutut" kyselee ja ihmettelee..
 
Poikani oppi käveleen 1v 3kk iässä. Tuttavaperheessä tyttö joka nyt 1,5v ja ottaa muutaman askeleen mutta esim. ulkona ei kävele vieläkään. Hän ei myöskään sano sanoja. Neuvolassa sanottu hänen olevan vain "rauhallinen". Etää eihän sulla hätiä mitiä kun sanojakin tulee ja muutenkin vaikuttaa ympäristöään tutkivalta pojalta :) Ehdit vielä perässä juokseen ihan varmasti =)
 
alkup huolestuja
Moi, joo kyllä sitä varmaan kerkiää monta kertaan huokaseen et ei olis oppinu käppäilee :D !! Nyt pari päivää meillä on harjottelemalla harjoteltu ilman tukea seisomista, ja pitkän aikaa jo seisoo sit taputtaa itekin käsiä ja nauraa!!
 
Pitää kyllä paikkaansa se sanonta, että "kieli jää jalan alle" =) Meidän poitsu lähti kävelemään 10,5kk ikäisenä, mutta ei puhuu juurikaan, sanokohan kaksi sanaa..... Ja en kyllä ole varma, että hän itse edes tietää. mitä ne sanat tarkoittavat. Ja poitsu nyt reilun vuoden ikäinen.

Kyllä se siitä lähtee ja saatta mennä yllättävän nopeastikin =) Meillä esim. poitsu lähti kävelemään samana päivänä, kun rupesi seisomaan tuetta :whistle:
 

Yhteistyössä