1v: Ulkoilu. Käyttekö leikkipuistossa?

Te, joilla on juuri yksi vuotta täyttänyt taapero, käyttekö säännöllisesti leikkipuistossa tms. ja milloin siis aloititte ns. leikkipuistoilun? Tyttäreni (1v ja pari päivää päälle) oppi äskettäin kävelemään ja vasta nyt aloitimme ulkona "leikkimisen". Jotenkin olen kokenut turhauttavaksi viedä lasta aiemmin puistoon/pihalle, koska hänen liikkumisensa on ollut vielä niin "rajoitteista".

Ulkoilumisemme on siis tähän asti rajoittunut vaunulenkkeihin (kauppareisut tms.) ja ulkona nukuttuihin päikkäreihin.

Kaipa mulla on morkkis. Tuntuu, että niin moni muu äippä vie lapsensa ulos leikkimään kovin varhain. Kesällä jotenkin asia ois toisin. Pukemisen suhteen ei tarvitsisi tuolloin vaivata päätään ja lapsen liikuminenkin ilman toppakerrosta on helpompaa.
 
Mun tyttö on 1v1kk enkä kylläkään vieä häntä puistoon muuta kuin harvoin... Puistossa hän ei tee muuta kuin mitä hän tekee pihallakaan, paitsi keinuminen =) . Hän leikkii meidän pihalla, ja sitten lenkkeilään koiran kanssa. Vaikka hän osaa kävellä aika hyvin, se on aina vaan hankalampaa ulkona kun on kaikki vaatteet ja kengät päällä.
Elä pode morkkista :hug: .
 
moek
Turhia hätäilet. Meidän poika kans pikkasen päälle 1v. Ei vielä kävele, joten en ole ottanut ohjelmaan tuota säännöllistä ulkoilua hereillä ollessa. Ulkona nukkuu joka päivä, joten raitista ilmaa kyllä saa. Käydään myös silloin tällöin kävelyllä rattailla, jolloin voi ihmetellä sieltä käsin maailmaa. Tykkää kyllä katella ja ihmetellä mutta kun ei vielä kävele, niin hankalaa tuo ns. puistoilu vielä on....Kyllä sitä kerkiää, Nämä ovat vielä niin pieniä.
 
Hannele
Poikamme on aika tarkalleen 1v. eikä todellakaan ole paljoa puistoiltu. Poika menee tammikuun alusta päiväkotiin ja olenkin tässä ihmetellyt, että miten se siellä sitten ulkoilussa pärjää :\|
Keinumassa on puistossa käyty syksyllä, mutta nythän on keinutkin puistoista jo korjattu pois.

Kenkiä on pari kertaa kokeiltu jalkaan ulkona ja poikapa ei tykkää yhtään olla kengillä. Heittäytyy ihan makaroniksi ja huutaa vaan.
Onnea vaan päiväkodin tädeille.... :p

Niin, meilläkään ei vielä kävellä eikä edes seistä ilman tukea. Hiekkaa ei ole kertaakaan vielä maistettu eikä paljain käsin kokeiltu.

No, kai tuo päiväkodissa sitten muitten muassa oppii. Vähän tosin kauhistuttaa se ryömimisvaihe hiekkalaatikossa kyllä äitiä.
Täytyy toivoa, että alkais paukkupakkaset, niin eivät ole niin paljoa ulkona pienimpien kanssa siellä päikyssä. ;)
 
Meidän herra on nyt jo 1v 3kk, mutta ollaan kesäkuusta alkaen käyty puistossa leikkimässä, alkuun vaan sillointällöin, sitte ku herra elokuussa lähti kävelemään, alettiin käydä päivittäin, kahdestikin päivässä.

Ja meidän herra viihtyy siellä kyllä tosi hyvin kun on seuraa, jos ei oo muita lapsia niin hyvin nopeesti alkaa kiukutella ja haluaa rattaisiin ja kotiin.
 
Meillä on 1,5 vuotias poika ja ei olla kertaakaa käyty leikkipuistossa. Vieläkin ulkoilu rajoittuu vaunuiluun ja omassa pihassa leikkeihin->pulkkailu, keinuminen, muuten vaan kävely ja sitten ämpäreillä leikit. Tunnen turhaksi viedä koska mitä olen nähnyt niin ei sielä yleensä kovin moni ole leikkimässä, ellei jopa ole niin ettei ole ketään ja varsinkin ikäistä seuraa ei tahdo olla. Eli tyydymme omaan pihaan toistaiseksi.
 
mami yksinkertainen
Meidän pojan 1 v ja 1 kk kanssa ollaan kai kaksi kertaa käyty puistossa (viime kesänä) keinumassa... Sitten hankittiin keinu kotiin, ja siinä kyllä keinuimme syksyyn pitkään päivittäin. On vasta nyt lähtemässä kävelemään (hankalaa ulkotoppiksissa) ja suurimman osan ajasta olisi pötköllään maassa ja vetäisi kiviä suuhunsa. Eli ulkoilut on meillä rattailla ajelua, tallilla oloa yms hyötyliikuntaa. Päiväunia ei suostu nukkumaan rattaissa. En ole ottanut tästä mitään paineita, ehtiihän sitä ulkoilemaan sitten kun osaa paremmin kävellä. Niin, ja meiltä on lähimpään leikkipuistoon yli 6 km matkaa, joten ihan äkkiä siellä ei vaan rattaiden kanssa poiketa, kun täytyy mennä autolla.


En kyllä tajua miten siellä päiväkodissa ehtivät vahtia jokaista pientä koko ulkoilun?
 
Aaa
Meidän on pakko käydä puistossa, koska omassa betonipihassa ei voi tehdä mitään. Silti emme käy päivittäin puistossa, vaan voimme tehdä jotain muuta ja luistaa ulkoilusta kurjalla säällä. Lapsi on pian 1,5-vuotias, mutta silti toppavaatteet haittaavat. Hän ei esimerkiksi viitsi edes yrittää nousta ylös kaaduttuaan maahan.
 
Kesällä käytiin puistossa pääasiassa kiikkumassa ja kaivelemassa hiekkalaatikolla muutaman kerran viikossa. Nyt talvella on käyty harvemmin. Tyttö kay puistossa hoidossaolo päivinä, ja varmasti alamme käydä kotoakin useammin kun käveleminen muuttuu varmemmaksi. Meidän ulkoilukin on paljon vaunuttelua ja kiikkumista. Tänään kokeilimme ensimmäisen kerran joululahjaksi saatua pulkkaa. Ensin pelotti hieman, mutta lopuksi nauratti makeasti tuulesta huolimatta ;)
 
päiväkodista
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.12.2006 klo 10:41 mami yksinkertainen kirjoitti:
Meidän pojan 1 v ja 1 kk kanssa ollaan kai kaksi kertaa käyty puistossa (viime kesänä) keinumassa... Sitten hankittiin keinu kotiin, ja siinä kyllä keinuimme syksyyn pitkään päivittäin. On vasta nyt lähtemässä kävelemään (hankalaa ulkotoppiksissa) ja suurimman osan ajasta olisi pötköllään maassa ja vetäisi kiviä suuhunsa. Eli ulkoilut on meillä rattailla ajelua, tallilla oloa yms hyötyliikuntaa. Päiväunia ei suostu nukkumaan rattaissa. En ole ottanut tästä mitään paineita, ehtiihän sitä ulkoilemaan sitten kun osaa paremmin kävellä. Niin, ja meiltä on lähimpään leikkipuistoon yli 6 km matkaa, joten ihan äkkiä siellä ei vaan rattaiden kanssa poiketa, kun täytyy mennä autolla.


En kyllä tajua miten siellä päiväkodissa ehtivät vahtia jokaista pientä koko ulkoilun?
Pienten rymissä on hoitajia suhteessa enemmän kuin yli 3 v ryhmässä.

Yleensä pienten piha on aidattu erikseen isojen pihasta, se on aika pieni alue kuitenkin.

Ja eivät tädit todellakaan ennätä kaikkia lapsia katsoa tai vieressä vahtia koko aikaa. Mitä lapset sitten tekee siellä: keinuu, laskee liukumäkeä, vetää pulkkaa perässään, istuu pulkassa ja isommat vetää, ämpäri-leikkejä, auto-leikkejä, seistään ja katsotaan kun muut touhuaa. :( Omani vielä 2,5 v teki tätä ulkona: seisoi ja katsoi kun muut touhusi :( Onneksi on nyt alkanut itse leikkiä, rohkeutta tullut niin paljon lisää.. ikääkin, kun on 3 v.

^- joo, olen väärällä osastolla, mutta kyllä hän joskus oli 1-2 v :p
 
Käydään liki päivittäin tai ainakin omalla pihalla oleillaan. Tosin taapero on jo 1 v 3 kk ja aloitti kävelyn hyvin varhain. Hinkuu ulos aina: repii eteisessä haalaria naulakosta ja työntää kenkiä jalkaan. Ei kannata ottaa asiasta stressiä. Ulkoilkaa jos se hyvältä tuntuu tai jos lapsi pakottaa niin kuin meillä :)
 
Kuopus on kulkenut puistossa vauvasta asti, koska isosisko tykkäsi jokapäiväisestä puistoreissusta. Meillä kumpikin täyttää vuosia kesällä, joten 1-veenäkin oli jo ihan kiva kummankin kanssa käydä puistossa ulkona, kun on lämmintä eikä tarvitse pukea koko kapasiteettia päälle. Lisäksi meidän leikkipuistossa on pienten kahluuallas kesäisin, joka on 1-vuotiaallekin ihan ykkösjuttu. + Minäkin saan seuraa puistossa muista äideistä =)
 
Tuimis
Joo, voishan sitä käydä, jos sellaisia lähimailla olisi :LOL: Me asutaan maalla, korvessa ja en edes tiedä, mistä lähin leikkipuisto löytyy :snotty:

Eli eipä ole käyty, meillä tyttö nyt 1 v 1kk. Joka päivä ulkoillaan, ollaan noin 1,5 tuntia aamusta pihalla: ensin hoidetaan hevoset, lasketaan ne pihalle (onneksi tyttö suostuu istumaan vielä rattaissa, muutenhan siitä ei tulisi mitään, kun se taapertaisi siellä jaloissa koko ajan) ja sitten ollaan muuten vaan ulkona, kävellään, ajellaan kelkalla ja ihmetellään maailmaa. Keinuakaan meillä ei ole, varmaan hankin sellaisen vasta keväällä.

Tyttö nukkuu myös päikkärit vielä pihalla, 2-3 tuntia. Illalla käydään myös vielä tallilla ja jos tyttö viihtyy, niin ollaan hetki pihalla. Joten luulisin ulkoilua tulevan varmaan ihan riittävästi.
 

Yhteistyössä