1v paras hoitopaikka

Perhepäivähoitoon! On kodinomaisempi, hoitajalla aikaa pitää sylissäkin, lapsen toiveet parempi ottaa huomioon esim. nukkumiset, syömiset. Meillä ollut tyttö 1v perhepäivähoidossa ja on siellä edelleenkin. Tyttö nyt reilu 4v. Hoitajamme on niin ihana ettei ole tarvinnut vielä vaihtaa päiväkotiin.
 
1v paras hoitopaikka ehdottomasti omakoti!!!! Jos itellään ei jostain syystä voimia/haluja jäädä kotiin voisiko mies jäädä kotiin lapsen kanssa. Hoitajan palkkaaminen kotiin on myös edullista. Jos esim. tuttavapiirissä on luotettava henkilö, joka työtön voi hänet työllistää. Vaihtoehtoja on monia mutta aina vaan puhutaan päiväkoti/pph. Omat lapseni 4v ja 1,5v ovat kotihoidossa ja haaveilen että kun nuorimmainen kolme, saisin palkattua hoitajan kotio tai sitten löytäisin hyvän yksityisen pph:n jonka kanssa sopimukset voisivat olla joustavampia kun kunnan puolella.
Pyysit perusteluita, mutta mielestäni tällä palstalla on ollut niin paljon väittelyita tästä että uskoisin sinun tietävän perusteluni kun olen kodin kannalla.. =)
 
Hopsuli
Kumpikin on ihan hyvä vaihtoehto.
Päiväkodissa on enemmän henkilökuntaa ja lapsen kasvaessa samanikäistä seuraa.

Perhepäivähoidossa on kodinomaisempaa, mutta hoitajaksi voi sattua joku vähemmän mukava.
 
archie
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2006 klo 21:59 Hay-D kirjoitti:
ryhmäperhepäivähoito. On pienempi ryhmä kuin päiväkodissa, mutta ei vain yhtä hoitajaa niin kuin perhepäivähoidossa.
Itse myös tuota ehdottaisin myöskin. Niin ja paikka pysyy samana vaikka hoitaja sairastuisikin tulee vaan sijainen tilalle, ei tarvitse kuskata varahoitopaikkaan.
 
Itse pienten lasten päiväkotiryhmissä työskennelleenä en suosittele viemään sinne ihan näitä pieniä. Sen ikäinen kun ei kaipaa paljon muuta kuin syliä ja perushoitoon menee pikkusten ryhmässä kaikki aika. Ei riitä sylit. Talvet varsinkin kurjaa aikaa ja säälittää ne pienet jotka ei hangessa pysty kävelemään. Itkevät vaan monesti ulkoilut ja istutetaan jossain pulkassa/rattaissa kun ei ne siellä mitään vielä pysty tekemään. Ryhmis tai perhepäivähoitaja. Ryhmiksiäkin hyvin monenlaisia. Toiset esim. päiväkotien yhteydessä joten isompana ulkoilujen yhteydessä ja musiikkituokioita yhteisiä. Saa sitten kokemusta isoista lapsimääristä myös. Mutta ei 1v.n tarvitse vielä tämmösiä kokemuksia saada, eskari joka tapauksessa tätä varten sitten. Ryhmiksessä ruoka-ajat saattaa olla myös tosi tiukat jos päiväkodin yhteydessä eli ruokakärry tulee niin lapset oltava valmiina ja kärryt pitää palauttaa keittiöön ajoissa. Mutta joissain esim. mahdollisuus nukkua ulkona rattaissa päikyt ja annetaan nukkua niin myöhään kun haluaa, välipalaa saa sitten myöhemmin herättyään jollei jo haeta kotiin. Perhepäivähoitoakin on monenlaista. Jos alueella paljon muita hoitajia niin ulkoilevat yhdessä ja jos alueella järkätään toimintaa ja tapahtumia niin käyttävät näitä. Omani oli 2,5v ja valitsin perhepäivähoidon, en olisi halunnut pienten lasten päiväkotiryhmään kun itse niissä työskennelleenä kaikenmoista nähnyt. Ryhmis oli ensisijainen toive, koska ikää oli jo kuitenkin sen verran, mutta ei ollut paikkaa. Tosi tyytyväinen olen valintaani, edelleen pidetään yhteyksiä hoitajaan =)
 

Yhteistyössä