.

Käsittääkseni noissa mennään aika tapauskohtaisesti. Itse imetin reilut 4 kk ja sitten siirryttiin erityiskorvikkeelle. Meillä ei lasta saatu kokonaan oireettomaksi imetyksellä, vaikka dieettailin jo noita yleisimpiä allergian aiheuttajia. Kiinteitä kannattaa aloitella oireettomassa tilanteessa ja meillä se vaati tuon Neocatelle siirtymisen. Jos lapsi on imetyksellä ja toimivalla imetysdieetillä oireeton, ei asiassa ole ongelmaa ja periaatteessa imetystä voi jatkaa kuinka kauan haluaa.

Meillä kiinteitä päästiin maistelemaan melko myöhään, lähempänä 7 kk ikää. Aikaa meni ensin sopivan korvikkeen etsintään, lääkärin vaihtoon ja altistusrumbaan ja siitä toipumiseen. Meillä meni aika pitkän kaavan mukaan ja yleensä aikaa tuhrautuu vähemmän!

Itse en aloittaisi niillä kiinteillä, jotka tiedän jo allergisoivaksi. Jos olet huomannut, että peruna aiheuttaa oiretta rintamaidon kautta, kannattaa sitä kokeilla joskus paaaaaljon myöhemmin. Meillä aloitettiin allergologin ohjeen mukaan muistaakseni bataatilla, kesäkurpitsalla, persikalla, riisillä, maa-artisokalla, hirssillä jne.
 

Yhteistyössä