10v haluaa aloittaa liikuntaharrastuksen. Mihin on liian vanha?

  • Viestiketjun aloittaja "susanna"
  • Ensimmäinen viesti
"susanna"
sitä kiinnostas telinejumppa, taitoluistelu, jalkapallo, koripallo, tennis.... Mielenkiinnon kohteita monta.

mutta eikös se osaan ainakin ole jo ns. liian vanha? :(

ja voikohan mihinkään päästä näin kesken kausien.....
 
"joo"
Joihinkin pääsee varmasti myös kesken kauden, liian vanha ei ole mihinkään. Tutustukaa huolella eri seurojen tarjontaan ja tapoihin valmentaa. Isoin ja kallein ei aina ole paras.
 
"vieras"
no kyllä minkä vaan noista voi hyvin vielä aloittaa! ei siitä ehkä enää mitään ammatti taitoluistelijaa tule mutta harrastusmielessä ei yhtään liian myöhäistä
 
no jaa
mun mielestä 10 v ole liian vanha, jos haluaa aloittaa harrastuksen, eri juttu on että moni voi olla jo ns. edellä harrastuksessa, mutta kyllähän sitä kiinni saa. Tuskin heti kilpajoukkueeseen pääsee, mutta mukavaan harrastusporukkaan varmasti. Jalkapallossa ainakin otetaan pelaajia ihan kesken kauden, katsot netistä teidän lähiseuran valmentajan/joukkueenjohtajan yhteystiedot ja soitat. Uskoisin että sama koripallon kanssa.

Telinevoimistelussa ainakin meilläpäin on kovat ruuhkat, eikä ryhmissä ole välttämättä tilaa, mutta voihan niihinkin koittaa soittaa.
 
"susanna"
Juu en minä ajatellutkaan mitään kilpauraa :) Ihan vain noiden lejien seurojen sivuja katsoin, täällä kaupungissa ei taida olla paljon vaihtoehtoja kuin aina yksi tietty iso seura joka järjestää jotain noita, ja onko se niillä sitten miten vaativaa, ottavatko mukaan kesken kaiken tai ollenkaan? Oisko pitänyt jo nappulana aloittaa.....
 
"vieras"
Mun 10-vuotiaat aloitti breikkitanssin, sirkuskoulun, sählyn ja uinnin. (Uimataito on kyllä jo uimamaisteritasoa)

Noihin harrastuksiin pääsi helposti. Lapsia on 2, joten harrastuksia siksi noin monta.
 
halipupu harmaana
Kyllä noita kaikkia voi alkaa harrastaa 10-vuotiaana, jos tavoitteena ei ole ammattilasiura eikä sekään mikään este ole, jos on hyvät motoriset taidot taustalla. Taitoluistelussa on myös muodostelmaluistelujoukkueita, joissa varsinainen treenaaminen aloitetaan 8-12 vuotiaana, mutta perusluistelutaito pitää olla hyvä. Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan asuinalueen seuroihin ja kysellä vapaita paikkoja, kyllähän sinne kesken kaudenkin otetaan uusia lapsia, jos on tilaa.
 
"vieras"
Onkohan suomalaisten liikuntakammo siitä peräisin, että seuratoiminta on niin kilpailuun tähtäävää? Joka vuosi lapsia putoaa harrastuksestaan pois, koska eivät ole riittävän hyviä. Teini-iässä ei ole sitten enää mitään. Ihaillaan tv:n ääressä sohvalla istuen teemuselänteitä ja lihotaan, koska urheiluhan on sitä varten, että on pokaali kädessä tai mitali kaulassa. Naurettavaa.
 
"vieras"
NO, meidän tytöt oli 9v ja 11V kun aloittivat jalkapallon...hyvin ovat päässeet porukkaan ja peleihinkin ;) Ratsastuksen aloitti myös 9v, laskettelu on aloitettu jo aiemmin, ehkä 4-5v ovat ollet ekoja kertoja rinteessä, mut tähän vaikuttaa meidän vanhempien harrastus :)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23103698]Onkohan suomalaisten liikuntakammo siitä peräisin, että seuratoiminta on niin kilpailuun tähtäävää? Joka vuosi lapsia putoaa harrastuksestaan pois, koska eivät ole riittävän hyviä. Teini-iässä ei ole sitten enää mitään. Ihaillaan tv:n ääressä sohvalla istuen teemuselänteitä ja lihotaan, koska urheiluhan on sitä varten, että on pokaali kädessä tai mitali kaulassa. Naurettavaa.[/QUOTE]

En tiedä. Seuratoiminta on kuitenkin aika kauheaa suorittamista. Seuralle suorittamista. Seura menestyy, kun lapset menestyy. Me jätettiin uinti pois 7-v lapselta juuri tuon vuoksi.

Ei saanut hyppiä, laskea liukumäkeä, leikkiä. Piti uida, uida ja uida. Hiottiin tekniikkaa, uitiin jo perhosta. Lapsi koki sen rankaksi ja se harrastus loppui välittömästi. Seuralle annettiin kyllä tiukkaa palautetta aiheesta.

Lapsi ui kaksi kertaa viikossa, edessä oli siirto seuraavaan tasoon, jossa harjoituksi olisi ollut jo 3 kertaa viikossa. Ekaluokkalaiselta!!!

Hullua.
 
"aloittaja"
[QUOTE="vieras";23103742]En tiedä. Seuratoiminta on kuitenkin aika kauheaa suorittamista. Seuralle suorittamista. Seura menestyy, kun lapset menestyy. Me jätettiin uinti pois 7-v lapselta juuri tuon vuoksi.

Ei saanut hyppiä, laskea liukumäkeä, leikkiä. Piti uida, uida ja uida. Hiottiin tekniikkaa, uitiin jo perhosta. Lapsi koki sen rankaksi ja se harrastus loppui välittömästi. Seuralle annettiin kyllä tiukkaa palautetta aiheesta.

Lapsi ui kaksi kertaa viikossa, edessä oli siirto seuraavaan tasoon, jossa harjoituksi olisi ollut jo 3 kertaa viikossa. Ekaluokkalaiselta!!!

Hullua.[/QUOTE]

tuosta minulle just se tulikin mieleen että onko liian vanha kun esim kaverin tyttö taitoluistelee 3 kertaa viikossa, ekaluokkalainen. Joten siksi mietin että mihin se pääsee enää kärryille...
 
"vieras"
[QUOTE="aloittaja";23103772]tuosta minulle just se tulikin mieleen että onko liian vanha kun esim kaverin tyttö taitoluistelee 3 kertaa viikossa, ekaluokkalainen. Joten siksi mietin että mihin se pääsee enää kärryille...[/QUOTE]

Taitoluistelu on laji, jossa ollaan nuorena jo ihan huipulla. 16-17-v on jo ammattilainen siis. Kysy paikallisesta harrasteryhmästä neuvoa. Minä en laittanut omia tyttöjä taitoluistelemaan, koska laji on aika raaka, jopa ulkonäkökeskeinen ja suosii tosi osaajia. Lapseni kaveri jätti lajin 7-vuotiaana. Koki raskaaksi, vaativaksi ja aikaa vieväksi. Motivaatio puuttui kokonaan, vaikka lapsi on liikunnallinen, siro, ketterä yms... lajille soveltuvaa.

Voi olla vaikea mennä ryhmään uutena ja vähän raakileena lajin puolesta. En tiiä. Voi olla ennakkokäsityksia vain...
 
"vieras"
Telinejumppaan ja taitoluisteluun, jos aikoo vähänkään korkeammalle tasolle, alkaa olla liian vanha. Koripallo aloitetaan vasta suunnilleen noilla main. Jalkapallossa esim. kausi vaihtuu ihan parin kuukauden sisään, siinä vaiheessa ainakin pääsee mukaan. Lisenssejä ei välttämättä kannata ihan pikkuajasta maksella, kannattaa uuden kauden alkaessa mennä mukaan.
 
"joo"
kyllä mielenkiintoisia kokemuksia seuroista teillä. Minun vanhin poika pelaa jalkapalloa, seura jossa aloitti on nimenomaan harrasteseura, ei kovia kilpailullisia tavoitteita, toiminta ihan mukavaa ja valmentajatkin ihan hyvät harrastetasolle. Tällä samalla seuralla on useampia lajeja, joita voi harrastaa ja kyllä on aina kysytty, haluaako siirtyä seuraavalle tasolle vai jatkaa harrastusporukassa. Vajaat kaksi vuotta sitten poika siirtyi kilpajoukkueeseen (on muuten ensimmäinen ja tähän mennessä viimeinen joka on seuraa vaihtanut pois siitä missä aloitti, pari on lopettanut), tässä uudessa seurassa on sekä kilpajoukkueita että harrastusjoukkueita, kilpajoukkueeseen luonnollisesti pyritään ja harrastejoukkueisiin otetaan kaikki halukkaat. Ihan toimiva systeemi mielestäni.
 
"aloittaja"
[QUOTE="vieras";23103815]Telinejumppaan ja taitoluisteluun, jos aikoo vähänkään korkeammalle tasolle, alkaa olla liian vanha. Koripallo aloitetaan vasta suunnilleen noilla main. Jalkapallossa esim. kausi vaihtuu ihan parin kuukauden sisään, siinä vaiheessa ainakin pääsee mukaan. Lisenssejä ei välttämättä kannata ihan pikkuajasta maksella, kannattaa uuden kauden alkaessa mennä mukaan.[/QUOTE]

minustakin, ja tytöstäkin, ehkä tuollainen joukkuelaji olisi parempi hänelle, ja tykkää kovasti vauhdikkaista pallopeleistä.
 
"vieras"
[QUOTE="joo";23103936]kyllä mielenkiintoisia kokemuksia seuroista teillä. Minun vanhin poika pelaa jalkapalloa, seura jossa aloitti on nimenomaan harrasteseura, ei kovia kilpailullisia tavoitteita, toiminta ihan mukavaa ja valmentajatkin ihan hyvät harrastetasolle. Tällä samalla seuralla on useampia lajeja, joita voi harrastaa ja kyllä on aina kysytty, haluaako siirtyä seuraavalle tasolle vai jatkaa harrastusporukassa. Vajaat kaksi vuotta sitten poika siirtyi kilpajoukkueeseen (on muuten ensimmäinen ja tähän mennessä viimeinen joka on seuraa vaihtanut pois siitä missä aloitti, pari on lopettanut), tässä uudessa seurassa on sekä kilpajoukkueita että harrastusjoukkueita, kilpajoukkueeseen luonnollisesti pyritään ja harrastejoukkueisiin otetaan kaikki halukkaat. Ihan toimiva systeemi mielestäni.[/QUOTE]

Minulla on tuo huono uimaseurakokemus 7-v tytön kanssa. Meidän 5-v on innolla sielä mukana. Hänelle uinti on vielä leikkiä, iloa ja siinä sivussa oppimista. Hän saa olla mukana niin kauan, kuin into säilyy.=)

Meidän vanhin pelaa salibandyä seurassa. Mitään kisavelvotteita ei ole, saa olla mukana ja pelata ilolla. Kaikki pelaa, kaikki saa tehdä, kukaan ei ole huono. Loistava seuratoimintaa. Samoin menee jalkapallossa... Sekin toimii hienosti. Edustusporukoihin valikoituu oikeasti lahjakkaat ja motivoituneet, se ei kuitenkaan estä tai hidasta harrastajien intoa. Niin sen pitäisi mennä, mutta aina se ei mene niin.

Ymmärrän seurojen paineen menestyä. Silti liikunnan iloa ei sais viedä lapsilta. Lajit, joissa menestys tulee jo nuorena, on varmaan ne haastavimmat lajit.
 
"päivi"
[QUOTE="vieras";23103815]Telinejumppaan ja taitoluisteluun, jos aikoo vähänkään korkeammalle tasolle, alkaa olla liian vanha. Koripallo aloitetaan vasta suunnilleen noilla main. Jalkapallossa esim. kausi vaihtuu ihan parin kuukauden sisään, siinä vaiheessa ainakin pääsee mukaan. Lisenssejä ei välttämättä kannata ihan pikkuajasta maksella, kannattaa uuden kauden alkaessa mennä mukaan.[/QUOTE]

Jalkapallossa tuo lisenssikausihan muuttui tänä vuonna.Uusi kausi alkoi heti vuodenvaihteessa ja pyörii nyt "tasavuosina" vuodenalusta vuoden loppuun.
 
"jaa"
[QUOTE="päivi";23104294]Jalkapallossa tuo lisenssikausihan muuttui tänä vuonna.Uusi kausi alkoi heti vuodenvaihteessa ja pyörii nyt "tasavuosina" vuodenalusta vuoden loppuun.[/QUOTE]

kuitenkin piirikohtainen juttu, meidän piirissä lisenssit tulevat maaliskuun lopussa, kuten aina ennenkin.

Sinänsä jalkapallossa ei kausi vaihdu lisenssien uusimiseen, välttämättä kausi ei selkeästi vaihdu, jalkapallo kuitenkin tänä päivänä on ympäri vuoden pelattava laji. Seuroissa joilla on hallivuoroja, kausi jakaantuu usein halli ja ulkokauteen, mutta ei tarkoita sitä etteikö voisi tulla "kesken kauden" mukaan. Edustusjoukkueet ovat asia erikseen, usein näissä haut ovat syksyllä, mutta mukaan voidaan (seurasta riippuen) ottaa myös muina aikoina. Mutta tätä ei ap kysynyt, AP:na soittaisin paikalliseen seuraan ja kysyisin heidän käytäntöjään.

Kommenttini seuratoiminnasta, oli ehkä kärkevä, mutta en tykkää yhtään siitä että seura"tapeaa" liikunnan ja harrastamisen ilo, vaikka omat lapseni ovat kilpajoukkue toiminnassa, koen että myös harrastejoukkueiden olemassa olo ja toimivuus on tärkeätä. On kurjaa jos jonkun harrastus loppuu koska seuralla on "liian" kilpailulliset tavoitteet ja harjoituksia on harrastajille liikaa. Hyvä jos teillä pienempi vielä iloisena harrastaa, olen kuitenkin sitä mieltä että 7 vuotiaan on saatava harrastaa harrastamisen ilosta.
 
Voimisteluhulla
Telinevoimistelu ei ainakaan onnistu, ellei halua mennä johonkin harrasteryhmään eikä tähtää kilpailuun. Mul on kaks lasta toinen on 12v ja aloitti 2vnä. Toinen tytär aloitti vasta 8v telinevoimistelun ja on nyt 10. Tottakai joku jalkapallo menee mutta ei ainakaan taitoluistelu eikä telinevoimistelu.