10. kerta lääkärissä tänä syksynä ja VIHDOIN tuli diagnoosi!

  • Viestiketjun aloittaja äidinvaisto
  • Ensimmäinen viesti
äidinvaisto
5,5v on yskinyt elokuusta lähtien, päivääkään ei välissä ole ollut etteikö olisi yskinyt. Aluksi en sitä ihmetellyt, mutta kuukauden yskän jälkeen käytiin jo lääkärissä. Mitään ei löytynyt. Yksityispuolella käytiin yleislääkäreillä ja lopulta 3 kertaa lastenlääkärilläkin, mitään ei löytynyt, saatiin vain astmalääkkeet kokeiluun. Lokakuussa kuvioihin tuli yhden päivän kuumeet, vähintään 38 astetta. Käytiin päivystyksessäkin, jossa tuli olo että leimattiin äiti vähän hysteeriseksi. Saatiin vain lämmintä kättä ja saatesanat ''lapset nyt vaan sairastaa''. Joo, tiedän että ne sairastaa, mutta tiesin että tässä on nyt jotain muutakin kuin perusnuha. Viime viikolla nousi taas kuume alkuviikosta, ja löytyi korvatulehdus. Siihen sai ab-kuurin. Sunnuntaina nousi taas kuume, korvat olivat parantuneet ja taas sanottiin että voivoi, lapset nyt vaan sairastaa, voittehan te mennä korvalääkärille vaikka...

No varasin korvalääkärin joka heti lapsen nieluun katsottuaan sanoi että on tosi kookas kitarisa. Lähetti röntgeniin, otettiin kuvat ja lapsella poskiontelot ja otsaontelo (joka harvoin tämänikäiseltä löytyy) ihan täynnä mätää.

Kertaakaan aiemmin ei ole edes MAINITTU poskionteloita. Korvalääkäri tiesi heti mistä on kyse! Nyt on sitten ab-kuuri+kortisonia suun kautta ja tippoina, jos ei kahdessa viikossa auta niin päästään suoraan kitarisan poistoon ja poskionteloiden huuhteluun.

Hiukan on helpottunut olo! Ihan kauheaa kun pieni yskii yöt läpeensä eikä ole aikaisemmin saanut apua.
 
vierass
Meidän kouuikäisen yli puolen vuoden yskiin ei mitään syytä löytynyt. Tutkittiin kyllä lopulta perustelleelisesti verikokeineen ja allergiatesteineen aina rasitusastmatesteihin saakka, mujtta mitään selkeää syytä ei löytynyt.

Poskiontelot kyllä tk-lääkäri kuvautti jo aika varhaisessa vaiheessa, kuumeita ei ollut, mutta yskä aina uusi, hetkeksi helllitti avaavialla yskänlääkkeellä.
 
endis
Mikäli ne sinuiitit alkaa kiusaamaan, kannattaa epäillä homeita tai muita orgaanisia yhdisteitä (VOC, tai MVOC). Ei näy välttämättä IgC tai IgE vasta-aineissa. Pahimmillaan voi johtaa esim. Luc Caldwellin tarpeeseen, jolloin punktion sijaan tehdään lavaationeulalla huuhtelut valmiiksi tehdyistä aukoista.
 
äidinvaisto
Mamatsu: toivotaan että paranisi nyt näillä!

vierass: loppuiko yskät sitten omia aikojaan? Tosi raskasta katsoa kun toinen on jatkuvasti puolikuntoinen!

Lapsikin oli superreipas tutkimuksissa ja reippaasti otti lääkearsenaalin (edellämainittujen lisäksi vielä FLixotide-inhalaatio, maitohappobakteerit ja a-vitamiinitipat estämään nenän limakalvojen kuivumista) vaikka pelkäsin että tuon kortisonin kanssa tulisi ongelmia...

Huhhuh!
 
terettu
Kortisonia tarvitaan sellaisen yleistynneen tulehduksen rauhoitteluun ja hoitoon. Meille korvalääkäri selitti, että sinne jää tavallaa sellanen ärsytystila, turvotusta, ärsytystä, limaisuutta jotka ruokkivat toisiaan, ja korvat, nenä, risat kaikki sillä alueella ei koskaan pääse puhdistumaan ja ilmastoitumaan kunnolla, eli aina pysyy rulehdus päällä. Kortisoni rauhottaa tulehdusta, ärsytys vähenee, limaisuus vähenee, turvotus vähenee jne voidaan päästä parantumaan
 
endis
Alkuperäinen kirjoittaja lääkäri;30465477:
Höpsis. Se on sitä paitsi Caldwell-Luc.

Lapselle ei tuollaista operaatiota lähdetä tekemään, alakäytäväantrostomialla/FESS mennään jos on ihan pakko operoida.
Kyllä Luc-Caldwell nimitys on edelleen käytössä (ennen oli Luc-Caldwell ja nykyisin Caldwell-Luc)... ja on niitä tehty hyvin nuorillekin.
 
"mmmmm"
Onhan tuo endis jotenkin herttainen (rasittava).
Mutta aina hän on valmiina googlettelemassa kaikki mahdolliset myrkyt ja kemikaalit ja toimenpiteet ja Katsoppa sitä ja Katsoppa tätä. Monta sivua aina joka ketjuun hyvää hyvyyttään neuvoja eikä koskaa (melkein koskaan) sano mitää pahaa.
 
lääkäri
Kyllä Luc-Caldwell nimitys on edelleen käytössä (ennen oli Luc-Caldwell ja nykyisin Caldwell-Luc)... ja on niitä tehty hyvin nuorillekin.
Historiassahan on tehty nuorille ja vanhoille vaikka mitä ja käytetty erinäisiä nimityksiä… Luehan ap:n case uudestaan läpi ja kerro sitten oletko edelleen sitä mieltä, että tämä tie voi johtaa CL? Kyllä tuossa vaarana on joutua lähinnä adenotomiaan (ja samalla lavaatiot l.a.), mikäli lääkehoito ei tehoa. Mutta sinullahan on varsin mustavalkoisia näkemyksiä lääkehoidostakin...
 
lääkäri
[QUOTE="mmmmm";30465526]Onhan tuo endis jotenkin herttainen (rasittava).
Mutta aina hän on valmiina googlettelemassa kaikki mahdolliset myrkyt ja kemikaalit ja toimenpiteet ja Katsoppa sitä ja Katsoppa tätä. Monta sivua aina joka ketjuun hyvää hyvyyttään neuvoja eikä koskaa (melkein koskaan) sano mitää pahaa.[/QUOTE]

Googlettamiseenhan ei tarvita kuin taito käyttää tietokonetta...
 
"mmmmm"
Alkuperäinen kirjoittaja lääkäri;30466358:
Googlettamiseenhan ei tarvita kuin taito käyttää tietokonetta...
Niii, kylläjän meistä jokainen osaa googlettaa. Mutta se aika minkä hän käyttää etsiessään aina näitä kaikkia pulmia selvitelläkseen. Kyll jokainen osaa googlea käyttää, mut tarkoitinkin että mietippä miten kiltti hän on, eikä koskaan ilkeilekään mitään kellekään
 
lääkäri
[QUOTE="mmmmm";30466383]Niii, kylläjän meistä jokainen osaa googlettaa. Mutta se aika minkä hän käyttää etsiessään aina näitä kaikkia pulmia selvitelläkseen. Kyll jokainen osaa googlea käyttää, mut tarkoitinkin että mietippä miten kiltti hän on, eikä koskaan ilkeilekään mitään kellekään[/QUOTE]

Imetyksessä epäonnistuneet tai siitä muista kuin lääketieteellisistä syistä luopuneet voivat olla eri mieltä tuosta ilkeilystä.

Tietysti hyvä kun on paikka jossa besserwisseröidä ja olla kaikkien alojen erikoisasiantuntija, nuo lääketieteelliset vastauksetkin menevät melko lähelle oikeaa.
 
nykysuomi
Tätähän tää on. Nykysuomen terveydenhuolto on ihan syvältä ja ammattitaidotonta laiskaa sakkia. On se kumma kun asiantuntemus riittää tasan siihen oman nenänpään mittaan. Mitä niille tuleville lääkäreille oikein opetetaan? Perseenrapsutustako?!
 
vierass
Alkuperäinen kirjoittaja äidinvaisto;30464850:
vierass: loppuiko yskät sitten omia aikojaan? Tosi raskasta katsoa kun toinen on jatkuvasti puolikuntoinen!
Loppuivat ennen niihin suurempiin tutkimuksiin ja allergiatesteihin pääsemistä. Allergiatestejä ei tuollaisessa tapauksessa tehdä ennen siitepölykauden loppua eli jo lääkärin lähetettä tehdessä tiedettiin, ettei sinne ihan heti pääse. Epäilyksi jäi, että siinä flunssat (sellainen oli koko yskimishistorian alkaessa) ja muut räkätaudit ja lopuksi vielä allergiat aiheuttivat nuo, mutta mitään selkeää diagnoosia ei löytynyt. Vastaainetestitkin tehtiin pitkällisen yskän aiheuttajista (mm. mykoplasma ja hinkuyskä). Hieman huvitti, kun sain noista labroista tuloksia puhelimessa, kun siellä totesi, että mykoplasma ei välttämättä näy, jos on tuoreesta tartunnasta kyse (joo - varmaan tuore yli puolen vuoden päästä). Minä raahasin aina lääkäriin, kun yölliset yskimiset rupesivat haittaamaan kaikkien unia ja siihen aikaan pääsi vielä aina samalle lääkärillekin, että tunsi sairaushistorian.
 

Yhteistyössä