1,5v hampaidenpesu.

  • Viestiketjun aloittaja tigru
  • Ensimmäinen viesti
tigru
Kuinkas teillä muilla sujuu tuon ikäisten hampaidenpesu?Meillä kun tuo poika ei sitten tykkää yhtään moisesta touhusta.Suu pysyy visusti kiinni kun näkeekin hammasharjan tai sitten "imeskelee" vain vedet pois harjastaan ja siihen se jää.Oisko jollakin vinkkejä kuinka tuon ikäisen hampaat saisi pestyä? :/
 
oletkos kokeillut että peset omia hampaitas yhtäaikaa ja lapsi omiaan. Si pesette toistenne hampaita. Meillä ainaki toimii. Ja välillä ollaan tehty et lapsi leikkii hammastahnatuubilla samalla ku pesen hampaat. Kivan värisiä ne lasten hammastahnatuubit..
 
tigru
\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.10.2004 klo 23:05 Nanna81 kirjoitti:
oletkos kokeillut että peset omia hampaitas yhtäaikaa ja lapsi omiaan. Si pesette toistenne hampaita. Meillä ainaki toimii. Ja välillä ollaan tehty et lapsi leikkii hammastahnatuubilla samalla ku pesen hampaat. Kivan värisiä ne lasten hammastahnatuubit..
Tuota täytyykin heti huomenna koittaa,jospa sen avulla innostuisi hampaidenpesusta.Kiitos vinkistä.. =)
 
Tintura Benjui
eipä anna meilläkään pestä, ikää 1v1kk, vaikka mitä mielenkiintoista olis kädessä. pesimpä tänään sitten omia hampaita siinä ja tyttö tuumas kanssa pestä äitin hampaita :) elikkäs imeskelee ja pureskelee vaan harjaa, muuten ei suu aukeakkaan, että vinkkejä ottaisin myös erittäin mielelläni vastaan :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.10.2004 klo 23:51 Lari kirjoitti:
Meillä poju juo vellin illalla tuttipullosta, kohta 2v.
Ja sen JÄLKEEN puetaan pyjama ja pestään hampaat.
Hampaat pestään joka ilta ja aamu.
Oho.. tää vastaus menikin väärään hampaanpesupaikkaan.

Me "leikitään virtahepoa".. niillä kun on isot suut ja aina(kuvissa ainakin) auki.
Sähköhammasharja voi myös olla kiva.
 
Meillä poika (1v4kk) ei myöskää tykkää hampaiden pesusta!
sitten kun näki siskopuolien pesevän hampaitaan niin halusi itseki osallistua ja antoi pestä! toinen konsti miten sain pestyä oli että menin istumaan, otin pojan syliin ja kellautin makaamaan pää ihan hitusen alemmas kun vaakatasoon. pojalla suu ammotti apposen auki ja sain pestyä purukaluston. kolmannen tavan isi keksi, se tehdään peilin edessä. poika tykkää katsella touhua peilin kautta ja pitää suunsa auki.
 
No meilläkin tapellaan hampaidenpesusta. Poika 1,2 v. ei oikeen tykkää omien hampaiden pesusta, äidin kyllä.

Onks sähköhammasharjan käytössä jotai ikäsuositusta??? En löytäny käyttöohjetta mistään. =) =) =)
 
Suriseva hammasharja
Meillä poika 1v3kk. Hampaiden pesu oli tosi vaikeaa, joten menin ja ostin paristokäyttöisen lasten hammasharjan. Se surisee ja kutittaa mukvasti ja sen poika huolii suuhunsa. Ainakin harjakset pyörivät ja jotain tulee suusta pestyä, toivottavasti myös hampaat. En ole tehnyt hampaiden pesusta mitään pakollista kuviota, vaan ennen nukkumaan menoa ilmoitan, että hampaiden pesulle, niin poika juoksee vessan ovelle ja odottaa innolla pesua. Joskus jos ei ota onnistuakseen niin annan olla ilman suurempia tappeluita. Tavallista harjaa vaan pureskeltiin hampaiden välissä niin että ei ollut mitään asiaa saada harjaa liikkumaan.
 
Eij
Ompas hyvä kun täältä löytyi kivan tuntuisia vinkkejä tähän hampaitten pesuun. Meillä poika (1 1/2 vuotta) antaa suunnilleen vain isän pestä hampaat ja nykyään sekään ei meinaa onnistua kun kaikkeen pitää sanoa EI. Jospa me pestäiskin tänään hampaat yhdessä.
 
humpsis
neiti 1.8v ei ole tykännyt koskaan hampaiden pesusta. Siitä asti on kuitenkin harjattu joka ilta, kun ensimmäinen tuli. Useimmiten pesua on säestänyt itku eri vahvuuksilla. Mutta pesty on.

Mitä enemmän suu avautuu huutoon, sitä parempihan siellä on harjailla. Välillä antoi isän pestä vähemmällä huudolla. Äiti nappaa syliinsä sellaiseen vaakatason vauva-asentoon ja laittaa vielä toisen käden kainaloonsa pois huitomasta.

Kuullostaa kamalalta vai? Ei sentään mistään kidutuksesta ole kyse. Nyt on jopa viimeinen kuukausi antanut lupaavia merkkejä, että homma joskus pelaa. Äitikin saa monasti jo pestyä ilman itkua. Tällä hetkellä lasketaan numeroita ääneen ja samalla harjataan. Aina äiti ensin, ja sitten neiti, kun äiti on osansa tehnyt.

Hammastahna ei saavuttanut suosiota. Fluorin saannista huolehditaan tablettien avulla.

Saa nähdä tulokset ekalla hammaslääkärillä. Jos saa. Hammashoitajalle ei avannut suutaan, vaikka kotona kovasti harjoiteltiin ja hienosti meni. H-hetkellä suu oli yhtä tiukkaa viivaa...
 
Meillä pikkuneiti 1v 4kk. Hän availee suutaan satunnaisesti, kunnes ostin hammastahnan. Nyt neiti söisi pelkkää tahnaakin. Silloin tällöin pesemme hampaa tahnalla, pelkän harjan antaminen saa hänet kiukuttelemaan ja osoittelemaan kaappiin, jossa tietää tahnan olevan. :/
 

Yhteistyössä