Kananmuna ei kuulu kaalilaatikko on, miksi ihmeessä sitä pitäisi olla? Se kuuluu makaronilaatikkoon, joka olisi muuten vetelää mössöä, kaalilaatikossa ei sitä vaaraa ole. Jos et uita sitä nesteessä. Ja jos uitat, mitä sitten, pidä kauemmin uunissa. :-D
Itse tuunaan joka kerta eri lailla, tänään laitoin pakasteesta hieman kanttarelleja mukaan, lähes paketillisen voimakasta Koskenlaskijaa, sen 800g naudanjauhelihaa ja elämäni ensimmäistä kertaa kokeilin laittaa oikeaa lihalientä (joka on keitetty luista). Kaupan valmista siis, tosi kallista kyllä. Katotaan miten luonnostuu! :-D
Niin ja kermaa. Loppuvaiheessa paistoa saatan laittaa juustoraastetta ja pistää vielä uuniin niin että pinta ruskistuu, vaan en tiedä viitsinkö.
Mausteita laitan taas tunteen mukaan, nyt tuli jauhelihaan paprikaa, grillausmaustetta, mustapippuria myllystä, sinapinsiemeniä jauhettuna, sekä ripaus sitä sun tätä (timjami, oregano)...
Myös sipulia, jonka kuullota huolellisesti, nyt taisi vähän ruskistuakin. Mukaan tuli myös kolme tomaattia pieneksi pilkottuna.
Tärkeintä on se, että pitää sitä tarpeeksi kauan uunissa.
Kaali menee kasaan aika voimakkaasti, mulla oli ensin kolme kattilallista kaalia vedessä kehittymässä ja pehmenemässä, ne kutistuivat kahteen kattilalliseen. Ai niin ja heitin mukaan vähän porkkanaa ja taisi mennä muutama muukin juurespala noista kaupan vihannestiskin valmiiksi pilkotuista.
Riisiä en laita koskaan -miksi laittaisin, kun on herkullista muutenkin -enkä siirappia, makeus ja maku on muutenkin täydellinen, kunhan laatikkoon tarpeeksi kauan uunissa.
Tällä kertaa heitin mukaan tilauksen Kikkomania, kun soijakastiketta jossain ohjeessa suositeltiin umamimakua antamaan. Kikkoman ei käytä geenimuunneltua soijaa, tarkistin heidän sivuiltaan.
Ja kaali kannattaa keittää ilman kantta (katso ettei pääse kuivumaan) että kitkerän makuinen happo haihtuu. Ei siinä, sovella mielesi mukaan, mutta pidä uunissa vähintään kolme tuntia, sanoisin. Ja seuraa jälleen ettei pääse kuivumaan.