”Viimeiset hetket estää Euroopan muuttuminen Afrikaksi ja Lähi-idäksi ovat käsillä”

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Katsopa ensin paljonko muslimiturviksia Lähi-idästä ja Afrikasta ns. haittamaahanmuuttoa. Voin sanoa että poikkeuksellisen vähän 2020-2023 tullut.

Ukrainan pakolaisia, työvoiman saatavuusharkinnan alaista työvoimaa ja kausithöläisiä toki, jotka myös persut kelpuuttaa
Samaan syssyyn kannattaa katsoa Koneen ja Nokian toimitusjohtajien haastattelut.
 
vierailija
Katsopa ensin paljonko muslimiturviksia Lähi-idästä ja Afrikasta ns. haittamaahanmuuttoa. Voin sanoa että poikkeuksellisen vähän 2020-2023 tullut.

Ukrainan pakolaisia, työvoiman saatavuusharkinnan alaista työvoimaa ja kausithöläisiä toki, jotka myös persut kelpuuttaa 👍
Koronasta oli hyötyäkin. (y)

Sannan hallitushan ei mitään toimia tehnyt muuttoliikenteen rajoittamiseksi. Tästä olemme kaikki tietenkin samaa mieltä.
 
vierailija
Turvapaikanhakijoiden määrä Euroopassa kasvaa – Suomen turvapaikkatilanne poikkeaa monista Euroopan maista
Suomeen on tänä vuonna saapunut ennätysmäärä tulijoita. Valtaosa heistä on ukrainalaisia, joiden ei tarvitse hakea turvapaikkaa. Varsinaisia turvapaikanhakijoita on tähän mennessä tullut hieman yli 5000.

17.11.2022

"Turvapaikkaa hakevien ihmisten määrä on kasvanut viime kuukausina Euroopan unionin alueella.

Suomen tilanne poikkeaa monista Euroopan maista. Suomeen on tullut vain pieni määrä muita kuin ukrainalaisia suojaa hakevia.

Suomen tilanne on erilainen

Suomesta suojaa hakevat ovat lähes pelkästään ukrainalaisia.

Muut tulijamäärät eivät ole korkeita Suomessa, sanoo maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela.

Tiistaina julkistettujen tuoreiden lukujen mukaan tilapäistä suojelua Suomesta on hakenut tämän vuoden aikana runsaat 43 000 henkeä. He ovat lähes yksinomaan ukrainalaisia.

Turvapaikanhakijoita on tullut tänä vuonna toistaiseksi 5139. Heistä 1803 on ukrainalaisia. [ lisähuomautus että lopuissakin on mm. venäläisiä]

Ukrainalaiset hakivat turvapaikkaa sodan alkupäivinä ennen kuin EU:n tilapäisen suojelun päätös oli tehty.

Kun Suomeen tulleiden määrät lasketaan yhteen, ollaan ennätysluvuissa.

– Jos lasketaan sekä tilapäisen suojelun kautta tulleet ukrainalaiset että muut turvapaikanhakijat, niin määrä on korkeampi kuin koskaan Suomessa, sanoo maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela.

Tilanne on erilainen kuin vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin aikana, sillä ukrainalaiset saavat suoraan oleskeluluvan, eivätkä joudu turvapaikkaprosessiin."

Viimeksi edellisiltana A-studiossa persujen Joakim Vigelius sanoi että Suomen on hyvä ottaa lähialueiltaan pakolaisia mm. Ukrainasta, tämä on siis sitä oman kulttuuripiirin "ei-haittamaahanmuuttoa" ja hyvä niin 😁👍
 

Yhteistyössä