Pistä tänne niitä lämpötiloja miten uunin saat sopivaksi jne. Kauanko ja mitä teet.
Kun leivinuunin on lämmittänyt niin pitää vain odottaa, että lämpö laskee n. 140 asteeseen.
Lintu mielluumin kyniä ja kortaa kuin nylkiä. Siivet katkaista ja jalat polvinivelestä ja laittaa ne linnun sisälle onteloon. Suolaa ja pippuria oman mieltymyksen mukaan. Linnun laitan sitten kinkkupussiin ja pellillä uuniin.
On kypsä, kun täkkä liha alkaa irrota luusta. Vanhan linnun jätän yöksi uuniin matalampaan lämpöön.
Ohrarieska 6dl ohrajauhoa, 3dl vehnäjauhoa, 2,5 teelusikallista suolaa, teelusikan kärjellä vähän ruokasoodaa.
Seuraavaksi kuiva-aineet sekoitetaan jonka jälkeen lisätään 5dl kylmää vettä ja tehdään taikina. Tästä annoksesta tehdään sitten kaksi sentin paksuista rieskaa jotka heti laitetaan suoraan arinalle kun arinalta on poistettu hiilet ja tuhkat. Paistetaan 8 minuuttia niin ovat valmiita.
Kun rieskat on otettu uunista pois, niin ne on hyvä rapsuttaa puhtaiksi arinalta mahdollisesti jääneistä tuhkista.
Minä teen sen metson siiven kuivatulla kärki kappaleella voi sen tehdä siihen sopivalla harjallakin.
Kaupoista saa uunilämpömittareita joilla on hyvä mitata uunin lämpöä.
Minulla on luonnon liuskekivestä tehty leivinuuni jonka jäähtyminen kestää muutaman tunnin lihalle sopivaksi se pitää ottaa huomioon ruokailun ajoittamisessa.