Lapsen kanssa riitaa muroista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija 34169253:
Meillä pojat on aina syöneet Toni Tiikeri muroja. Nuorimmainen haluaisi Snap, Crackle ja Pop muroja nähtyään niiden mainoksen, mutta perheemme ei hyväksy heidän elämäntapaansa. Mikä neuvoksi?
Mikä niiden elämäntavassa? En katso mainoksia, älä laita videota
 
vierailija
torajyvä
"The cause of the disease wasn’t identified until 1695, in part because of the erratic timing of outbreaks, and because ergotism isn’t contagious (between humans, anyway), despite multiple family members often becoming ill at the same time.

Ergotism is a form of poisoning from ingesting grains, typically rye, that have been infected by the ascomycete fungus Claviceps purpurea. The infection replaces individual grains with dark, hard ergots (see image 2A) that get mixed in to the healthy grain during harvest and milling. In the early 1800s, the cause of ergotism finally spread from physicians to the general populace to become common knowledge, prompting several public health and agricultural measures to prevent both crop infection by C. purpurea and ergot contamination of rye harvests. As a result, individual cases are now sporadic and outbreaks since the late 1800s have been rare and localized. But the unusual pharmacologic qualities of C. purpurea ergots that cause ergotism, became harvested themselves, initially by midwives, for centuries of medicinal use."
 
vierailija
Jotkut kehtaavat valittaa siitä, että lapsi haluaa syödä muka "vääriä" muroja kun monilla lapsilla ei ole juuri lainkaan ruokaa niin että he kuolevat aliravitsemukseen.
 
Jotkut kehtaavat valittaa siitä, että lapsi haluaa syödä muka "vääriä" muroja kun monilla lapsilla ei ole juuri lainkaan ruokaa niin että he kuolevat aliravitsemukseen.
Luulin tuon sortin kasvatuksen jääneen jo puolen vuosisadan taa.
Olinkohan silloin kansakoulun kolmannella luokalla vai miten, en muista, mutta muuten tapaus jäi mieleen varoittavana esimerkkinä.
Oli opettaja kasvatellut vihanneskrassia ja kerran päätti sitten sivistää meitä maalaistolloja. Oli ruokana makkarasoppaa ja hän leikkasi krassisilppua hiukan jokaisen lautaselle. Siihen aikaan oli vallan tavatonta, että sopassa olisi jotakin vihreätä ja tuoretta. Yksi pojista sanoi suoraan, ettei voi syödä sitä. Eurasi ainakin parinkymmrnen minuutin luento aiheesta, kuinka Afrikassa ( en muista, missäpäin siellä tuolloin) on tapana, varsinkin juuri lapsilla, kuolla nälkään ihan sitten urakkapalkalla.
Kun tämä saarna oli ohi, yritettiin uudelleen. Kyseinen poikakin söi, mutta kesken kaiken sitten alkoi ns laatta lentää. Ja senhän kai tietää ja ymmärtää jokainen, miten tarina jatkui. Nimittäin silläkurilla, että suurin osa luokasta seurasi esimerkkiä.
Melkoinen sotku siivottavaksi ja porukka syömättä pitkän koulupäivän.
Että semmoista kasvatusta sillä kertaa.
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
Tiedätkö, ettei viljaa voi kuivatessa kuumentaa enempää kuin kuivumisen kannalta on tarpeen. Edelleen, jokaisen myytävän viljaerän kosteus syynätään kyllä hyvinkin tarkkaan.
Maksaa energia mitä hyvänsä, tästä eivät ostajat tingi. Ja juuri siksi,että he taas oat vstuussa niin siilojensa kuin välittämänsä viljan laadusta.
Tutustupa minkä hgvänsä viljaa ostavan firman vaatimuksiin laadun suhteen ja saat jonkinlaista käsitystä todellisuudesta.
Mutta se huono sekoitetaan parempaan, jolloin hyvää ei enää ole
 
Mutta se huono sekoitetaan parempaan, jolloin hyvää ei enää ole
Siis mikä huono ja mikä parempi?
Huonoa viljaa ei kukaan osta. Ei rehutehtaatkaan tee huonosta hyvää ja he ovat sitoutuneet siihen, että rehu täyttää sen, mitä vakuustoddistuksessa lukee.
Kelvottomat erät menevät energiakäyttöön, olipa syy sitten huonot pitoisuudet ja alhainen hehtopaino tai sitten homeet ja sienet.
Ihme päähänpinttymiä täällä taas...
 

Yhteistyössä