Miksi kukaan käyttää ruususuolaa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Laimennettua? Ei vaan mitä puhtainta ja parasta alkusuolaa.
se saa ruuan maistumaan erityisen herkulliselta


”Mitä Himalajan ruususuola on?
Himalajan kristallisuola eli ruususuola on syntynyt hitaasti Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäyksen tiukassa syleilyssä, kiteytyen kuivuvien alkumerien suolasta mineraalipitoisiksi kristalleiksi. Siksi suolaa kutsutaan myös Himalajan kristallisuolaksi. Kaunis syvän ruusunpunainen väri kertoo suolan mineraalirikkaudesta. Himalajan ruususuola on peräisin alkumeristä, joita ei ole liannut yksikään öljytankkeri tai rahtialus – Himalajan Kristallisuola on aidosti saasteeton luonnontuote.”

 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Mäkin kiinnostuin ruususuolasta, mutta haluisin TIETEELLISIÄ artikkeleja sen eduista. Joku juutuupimies takan edessä/ääni muutettuna tai äiti-maan-ystävät.com ei käy.
Luulen että niitä artikkeleita saat odottaa ja kauan. Se on nimittäin tuikitavallista vuorisuolaa missä on hiukan ruostetta mukana. Mutta jodia siihen ei ole lisätty.
 
  • Tykkää
  • Haha
Reactions: Bell Beaker ja Echo
vierailija
Luulen että niitä artikkeleita saat odottaa ja kauan. Se on nimittäin tuikitavallista vuorisuolaa missä on hiukan ruostetta mukana. Mutta jodia siihen ei ole lisätty.

join saa kananmunista
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Luulen että niitä artikkeleita saat odottaa ja kauan. Se on nimittäin tuikitavallista vuorisuolaa missä on hiukan ruostetta mukana. Mutta jodia siihen ei ole lisätty.
Vaihtoehtoisen lääketieteen kannattajat ottavat joskus yhden tai 2 asiaa, joihin takertuvat voimalla.
Eli vaikka jotain pientä terveyshyötyä olisi jostain sapuskasta, niin se vaikutus on oikeesti aika laimea, ja ruokavalion kokonaisuus ratkaisee.

Joku vannoo esim.hunajan nimeen. "Joo se elvyttää koko kehon ja ilman sitä ei voi olla".
Joo...se on vaan sokeria. Voi siinä olla joku terveysjutska, mutta aika lievä.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
se punanen väri on rautaoksidia eli ruostetta

miks mukaan haluais ostaa ruosteella laimennettua suolaa?
Ei kannata käyttää myöskään herkkusieniä tai hiivauutteita yms. Eikä ruttoisia pottuja koska sekin on sientä tai viljaa jossa voi olla torajyviä
 
vierailija
Jos joku maistaa eron eri suolalaaduissa, niin sillä voi perustella asiaa. Itse en maista. Suolan maku riippuu oikeastaan kidekoosta ja -muodosta. Pöytäsuola maistuu suolaisemmalta kuin isot hiutaleet. Mitään terveyshyötyä tai muuta on suolasta ihan turha hakea. Vaikka siellä epäpuhtauksia joukossa olisikin natriumkloridin lisäksi, määrät ovat niin mitättömiä, ettei sillä ole väliä. Mutta ainahan sitä voi fiilistellä. Ihmiset saavat joskus aitoa tyydytystä hifistelystä ja se heille suotakoon, vaikka asialla ei järjen kanssa olekaan mitään tekemistä.
 
Miten niin en halua kertoa?

Pitäisikö sinun ensin kysyä, ennen kuin väität moista?🤷‍♀️😁

Syön himalajan vuorisuolaa koska se on prosessoimaton hyvä suola. Merisuolassa on muovia, Himalajan suolassa ei.

Jos sinua kiinnostaa niin minulla on sinulle video.🤗

 
vierailija
"Himalayan Sea Salt". Jeesus näitä pösilöitä. No, totta, kaikki suola maapallolla on merisuolaa. Mutta vuorisuola on silti vuorisuolaa kun se sieltä vuoresta louhitaan. Ja Himalaja on tosiaankin vuoristo, vaikka se joskus merenpohjaa on ollutkin. Olisi taas kiva tietää mikä New Age -mantra saa miehen korostamaan sitä merisuolaa kun puhuu vuorisuolasta.
 
"Himalayan Sea Salt". Jeesus näitä pösilöitä. No, totta, kaikki suola maapallolla on merisuolaa. Mutta vuorisuola on silti vuorisuolaa kun se sieltä vuoresta louhitaan. Ja Himalaja on tosiaankin vuoristo, vaikka se joskus merenpohjaa on ollutkin. Olisi taas kiva tietää mikä New Age -mantra saa miehen korostamaan sitä merisuolaa kun puhuu vuorisuolasta.
Olisko siitä syystä, että pohjusti kertomusta tietämättömille? Että Himalajan suolakin on merisuolaa?
 
Ja parasta on se, että kelttiläinen merisuola on kuitenkin ok koska se tulee Ranskasta eikä siinä siis ole mikromuovia. :rolleyes:
Piti oikein luntata kun en ollut koskaan kuullutkaan:

”Guerande-merisuola on erityisellä ns. kelttiläisellä tavalla valmistettua suolaa. Sen valmistus tapahtuu ikivanhalla menetelmällä savialtaissa kuivattamalla Ranskan Bretagnessa. Se on poikkeuksellisen mineraalirikasta ja pehmeän makuista suolaa. Suolalla on Naturé et Progres -sertifikointi, joka tarkoittaa että se täyttää luomustandardit.”
 
vierailija
Vaihtoehtoisen lääketieteen kannattajat ottavat joskus yhden tai 2 asiaa, joihin takertuvat voimalla.
Eli vaikka jotain pientä terveyshyötyä olisi jostain sapuskasta, niin se on oikeesti aika laimea, ja ruokavalion kokonaisuus ratkaisee

Joku vannoo esim.hunajan nimeen. "Joo se elvyttää koko kehon ja ilman sitä ei voi olla".
Joo...se on vaan sokeria. Voi siinä olla joku terveysjutska, mutta aika lievä.
 
Saitko riittävästi infoa?

-ei sisällä muovia, sokeria, alumiinia, ei ole valkaistu yms…
No miten kun varmaan 99 % maailmassa käytettävästä suolasta on merisuolaa, niin ihmettelen jos sen muovipitoisuuden on huomannut vain juutuupimiehet, eikä viralliset ravitsemusalan ihmiset. :unsure:

Merten roskaantuminen ja muovin lisääntyminen kun on kuitenkin asia, joka on yleisesti tiedossa.

Ja miten tuo juutuupi-Keijo voi todistaa, että jollain ihmisellä joku tulehdua johtuu just suolan sisältämästä muovista?
 
No miten kun varmaan 99 % maailmassa käytettävästä suolasta on merisuolaa, niin ihmettelen jos sen muovipitoisuuden on huomannut vain juutuupimiehet, eikä viralliset ravitsemusalan ihmiset. :unsure:

Merten roskaantuminen ja muovin lisääntyminen kun on kuitenkin asia, joka on yleisesti tiedossa.

Ja miten tuo juutuupi-Keijo voi todistaa, että jollain ihmisellä joku tulehdua johtuu just suolan sisältämästä muovista?
Tuo juutuupin Erkki tekee itse tutkimuksia ja käyttää hyväkseen muiden tutkimuksia. En usko, että Erkki on ollut ensimmäinen joka testailee mitä nuo mikromuovit kehossa tekee tai että kuinka paljon niitä merisuolassa on.

Eikö tosiaan löydy virallista tutkimusta mikromuovin haitoista?🤔
 
No nyt googletin.
Merisuolassa on mikromuoveja, mutta niin on myös vuorisuolassa. Tsainojen käyttämissä suolamerkeissä on eniten.

Miten Himalajan vuorisuolassa voi olla muovia kun ei ennen muinoin muovia ollut vielä keksitty?

Avasin ton tutkimuksen ja just heränneillä silmillä näin kartasta että siellä ei Himalajan kohdalla ollut mitään…jaksaisitko selventää, ehkä mulla on unihiekkaa silmissä.
 
Miten Himalajan vuorisuolassa voi olla muovia kun ei ennen muinoin muovia ollut vielä keksitty?

Avasin ton tutkimuksen ja just heränneillä silmillä näin kartasta että siellä ei himalajan kohdalla lllut mitään…jaksaisitko selventää, ehkä mulla on unihiekkaa silmissä.
Jaa, mä en kattonu sitä karttaa. Mutta miten missään vuoristossa ylipäätään voi olla muovia, ei kai Veikka Gustafsson siellä niin sotke?
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
  • Haha
Reactions: Echo
Vaihtoehtoisen lääketieteen kannattajat ottavat joskus yhden tai 2 asiaa, joihin takertuvat voimalla.
Eli vaikka jotain pientä terveyshyötyä olisi jostain sapuskasta, niin se vaikutus on oikeesti aika laimea, ja ruokavalion kokonaisuus ratkaisee.

Joku vannoo esim.hunajan nimeen. "Joo se elvyttää koko kehon ja ilman sitä ei voi olla".
Joo...se on vaan sokeria. Voi siinä olla joku terveysjutska, mutta aika lievä.
Pienistä joista tule iiiiiso järvi?

Jos tutkisimme kaikki kakit mitä kehoomme työnnämme niin ei välttämättä ihmeteltäisi miksi tuli tulehdus tms…🤔
 

Yhteistyössä