En siis halua käyttää sinua mälliviemärinä vaan aidosti kohdella sinua hyvin.Oli kesätyö mitä sitten jatkoin opiskelujen yhteydessä.
En siis halua käyttää sinua mälliviemärinä vaan aidosti kohdella sinua hyvin.Oli kesätyö mitä sitten jatkoin opiskelujen yhteydessä.
Kyllä minä alkaisin paastolle tai tiukalle ruokavaliolle jos minulla olisi syöpä, syöpä kun elää vain sokerilla ei eläinperäisellä rasvalla. Sädehoitokaan ei tunnu niin pahalle jos paastoaa, olen lukenut tästä.No jos on vakavanlaatuisia terveysongelmia, kuten nyt aiemmin mainitsemani astma tai korkea verenpaine tai jopa syöpä, niin kyllä luottaisin enemmän asiantuntijaan kuin ns. omiin tutkimuksiini. Voi tulla hengenvaarallisia seurauksia, jos ihan helpoin perustein lähtee selvittämään.
Mutta toki, liiallinen medikalisaatio ongelma, onneksi esim. antibiootteja määrätään yhä vähemmän. Ja ne kamalat seuraukset luonnolle, kun lääkejäämiä päätyy vesiin ja lopulta kehoomme!
Asuessamme ulkomailla toiselle lapselle tuli paha korvatulehdus ja paikallinen lääkäri (ihana vanhempi setä, joka otti lapsen luontevasti syliin ja jutteli ) kysyi, miten meillä on tapana toimia, siis Suomessa. Sanoin, että yhä vähemmän antibiootteja. "No hyvä, sitä mieltä olen minäkin". Ja en nyt muista mitä lääkettä määräsi, ehkä jotakin puuduttavaa korvaan, mutta tosiaan tulehdus parani ilman antibiootteja.
Ai no kiva, se duuni siis
Ei se mihinkään ole kadonnutLapamadoista kärsittiin.
Voisin pusupalkalla hitsata. Onko sinulla ylimääräisiä pusuja?Alumiinivanteet on, eikä hitsari luvannut, että kestää varmasti. Ehkä täytyy lennättää sinut hitsaamaan se.
Sulle on!Voisin pusupalkalla hitsata. Onko sinulla ylimääräisiä pusuja?
Kasvatatko omat mansikkisi, joista tulee ystäviä, ja surmaat naturellisti sekä sitten teet niistä sopivaa syötävää, ilman minkäänlaista prosessoitua ainesta? Kerro, miten tämän teet, asunet siis maaseudulla? Suolla lienee Camarguesta vai mistä? Tai Intian kristallisuolaa? No ei sentään, liian kaukaa haettu.Eli super tai ultraprosessoidut joissa kasvisöljyjä yms. roskaa.
Tee makkarasi itse kunnon el naturel lihasta.
Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.Kasvatatko omat mansikkisi, joista tulee ystäviä, ja surmaat naturellisti sekä sitten teet niistä sopivaa syötävää, ilman minkäänlaista prosessoitua ainesta? Kerro, miten tämän teet, asunet siis maaseudulla? Suolla lienee Camarguesta vai mistä? Tai Intian kristallisuolaa? No ei sentään, liian kaukaa haettu.
Käytätkö mitään prosessoitua? Maito (jota kukaan ei oikeasti tarvitsea), truuttaat aamuisin suuhusi suoraan sen mansikin nännistä?
Kerro kerro, oi kuvastin!
Miksi käytät ruususuolaa?Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.
Lihat ja kalat ostan niin luomuna kuin mahdollista, en osta kassikalaa vaan esim. norjalaista villilohta. Pitää saada O3:a.
En syö Gmo/antibioottisyötettyä lihaa/munia, tilaan tilalta suoraan 100% ruohosyötettyä lihaa.
Kanaa syön harvoin, broileria ei tekis mieli ollenkaan. Kaikenlaista riistaa syön. Hirvenlihaa saa välillä isot määrät metästysporukoilta.
Sardiinit vedessä on erinomainen omega 3 lähde ja pienenä kalana ei oo kovin paljoa kerinnyt imeä elohopeaa yms. Tykkään myös makrillista. Tonnikalakin on hyvä mut ei ole kovin rasvainen. Vaihtelun vuoksi toki syödään kaikki kalat siiasta särkeen.
Metsämarjat meillä syödään sellaisenaan. Ei laiteta sokeria tai edes hunajaa päälle.
Karrageeniton luomukerma ja luomuvoi tai ghee ja vuoden pari vanha juusto taitaa olla ainoat ”super/ultraprosessoidut” mitä meillä käytetään. Niijja mct-öljy! Joskus vanhanajan maitoa, mitä ei oo homogenoitu.
Näin pääsääntöisesti. Joulut, uuvvetvuuet ja joku poikkeus poislukien
Kirkonkirjoissa useimmat kuolinsyyt 1800-ja 1900- luvun alkupuolella olivat vanhuus, sydänvaivat, kasvaimet, keuhkotauti, tuhkarokko ja verenmyrkytys.
Kyllä lehmille ja lampaille ovat tehneet paljon kerppuja.Alkuperäinen kirjoittaja -roosaruusa 34163492:Muutoin prikulleen samaa mieltä. Etenkin ruumiillinen työ vaikutti siihen, että hiilihydraatteja ja suolaakin sieti käyttää enemmän.
Mutta karjaan sen verran, että lajille tyypillisestä syömisestä tuskin voi puhua, kun niitä jouduttiin syksyisin ja talven mittaankin teurastamaan koska ruokaa ei riittänyt.
Säilörehu on nerokas keksintö.
Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.
Lihat ja kalat ostan niin luomuna kuin mahdollista, en osta kassikalaa vaan esim. norjalaista villilohta. Pitää saada O3:a.
En syö Gmo/antibioottisyötettyä lihaa/munia, tilaan tilalta suoraan 100% ruohosyötettyä lihaa.
Kanaa syön harvoin, broileria ei tekis mieli ollenkaan. Kaikenlaista riistaa syön. Hirvenlihaa saa välillä isot määrät metästysporukoilta.
Sardiinit vedessä on erinomainen omega 3 lähde ja pienenä kalana ei oo kovin paljoa kerinnyt imeä elohopeaa yms. Tykkään myös makrillista. Tonnikalakin on hyvä mut ei ole kovin rasvainen. Vaihtelun vuoksi toki syödään kaikki kalat siiasta särkeen.
Metsämarjat meillä syödään sellaisenaan. Ei laiteta sokeria tai edes hunajaa päälle.
Karrageeniton luomukerma ja luomuvoi tai ghee ja vuoden pari vanha juusto taitaa olla ainoat ”super/ultraprosessoidut” mitä meillä käytetään. Niijja mct-öljy! Joskus vanhanajan maitoa, mitä ei oo homogenoitu.
Näin pääsääntöisesti. Joulut, uuvvetvuuet ja joku poikkeus poislukien
Juu, mut mitä lukee sen historiakirjan lopussa?Mauri Kunnaksen koiramäen kirjat on luettu lasten kanssa!
Ne ovat muuten opettavaisia ja lumoavia kirjoja lapsille ja miks ei aikuisillekin. Siellä tulevat mäkitupalaiset, talonpojat, papisto yms. tutuksi.
Pettuleipäkin söivät.
Meidän lempparihahmo on ruotiukko Hiski Piskinen jonka letkautukset ovat vailla vertaa ja saa lapset aina nauramaan. mm ”Yö puolessa, nälkä suolessa”.
Koulussakin opetetaan vielä hissan tunnilla vanhat luokat - Aatelistosta loisiin.
No jos ei ole luomua, voi siinä olla lääkejäämiä ymsKyllähän se pahin rasva on naudanlihassa oleva valkoinen kova rasva.
To be continued?Juu, mut mitä lukee sen historiakirjan lopussa?
Miksi?Etenkin 50v
..."kuinka vähällä järjellä..." jotain sellaistaTo be continued?
Ihmiset elävät nyt terveempänä pidempään. Toki lääkkeet ja sairaanhoito ovat suurimmaksi osaksi tästä vastuussa, mutta kyllä ravinnollakin on vaikutusta.
Kyllä kyllä. An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur...."kuinka vähällä järjellä..." jotain sellaista
ei läheskään kaikilla ollut omia viljapeltojaAinakin Suomessa maaseudulla syötiin varmasti joskus 1800-luvulla ruokaa, joka oli tehty alusta asti itse. Esimerkiksi vilja saatiin omasta pellosta ja siitä tehtiin leipää tai puuroa. Liha saatiin vaikka itse kasvatetusta porsaasta ja perunat omalta perunamaalta. Eikä ollut mitään pizzoja, hampurilaisia, rankanperunoita, sushia tai muuta pikaruokaa.
Miksi käytät ruususuolaa?Kyllä kyllä. An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Tehotuotannosta puheen ollenYritätkö väittää, että tehotuotettu broileri mitä kanaksi kutsutaan on parempi vaihtoehto kuin aidosti luomu punainen liha?
Tai joku myrkyllinen papu tai vilja?
Katsokaa tarkkaan, mistä joulukinkkunne ostatte, mistä ja minkälaisista olosuhteista se on peräisin.Tehotuotannosta puheen ollen
Sisältö voi järkyttää: Oikeutta eläimille julkaisi salakuvia sikaloista – "Ei voi olla niin, että meillä on laki, jonka periaatteita ei tarvitse noudattaa"
Oikeutta eläimille -yhdistyksen julkaisemat tuoreet salakuvat 12 suomalaisesta sikalasta tuovat esille vakavia puutteita eläinten oloissa. Yhdistys on tehnyt rikosilmoituksen sikaloiden oloista.www.mtvuutiset.fi
Katsokaa tarkkaan, mistä joulukinkkunne ostatte, mistä ja minkälaisista olosuhteista se on peräisin.
"Yhdistyksen mukaan nyt julkaistut kuvat on otettu tämän syksyn aikana 12 sikalassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueella.
Seitsemällä tiloista tuotettiin porsaita.
Näistä viidellä emakot olivat ahtaissa, kääntymisen estävissä häkeissä. Kahdella tilalla oli käytössä tiineytyshäkit, joissa tilaa oli yhtä vähän. Kahdella tilalla porsineet emakot olivat karsinassa, jossa ne mahtuivat ottamaan muutaman askeleen myös sivulle, tiedotteessa luetellaan.
Kuvat osoittavat yhdistyksen mukaan vakavia puutteita myös eläinten hoidossa.
Yhdellä tilalla kuvaajat kävivät yhdistyksen mukaan kaksi kertaa.
– Ensimmäisellä käynnillä emakolla havaittiin peräsuolen ulosluiskahdus. Samassa karsinassa olleet porsaat nakersivat hampaillaan emonsa peräsuolta. Seuraavalla käynnillä 13 päivää myöhemmin emakon vamma oli edelleen hoitamatta.
– Useammalla tilalla sioilla oli haavoja ja pahoja naarmuja. Yhdellä porsaalla oli noin kämmenen kokoinen vereslihalla oleva pintahaava. Usealla tilalla eläinten häntiä oli purtu ja tyngät vuosivat verta. Usealla tilalla emakoilla oli makuuhaavoja, osa vereslihalla, tiedotteessa selvitetään.
Kuolleita sikoja oli yhdistyksen mukaan jätetty lisäksi sikaloiden käytäville, raahattu ulos villieläinten ulottuville ja yhdessä sikalassa jätetty ulos traktorin kauhaan.
Kaupallinen yhteistyö: Storytel