Suolaton kinkku sikatilalta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Tietääkö kukaan tilaa joka myy omia kinkkuja? Joutuuko sian kenties teurastamaan itse jos haluaa välttää suolapommin?
Saattaa olla jo tälle joululle myöhäistä. Mutta monet pikkutuottajat yleensä teurastuttavat/teurastavat yhden tai parikin sikaa omaan käyttöönsä. Eri asia on sitten taas myynti, koska lain mukaan tarkastamatonta lihaa ei saa myydä. Oma käyttö on eri asia. Luulen, että tulevan joulun kinkut on jo kaikki suolattu. Yleensä se teurastusaika on marraskuun alkupuolella.
Jos ensi vuotta ajattelet, olisi kai paras kääntyä jonkin pikkuteurastamon puoleen jo hyvissä ajoin, ehkäpä jo elo-syyskuussa ja tilata nimenomaan suolaton kinkku. Uskoisin sen kyllä onnistuvan, knhan olet tarpeeksi ajoissa liikkeellä.
 

Yhteistyössä