Söivätköhän ihmiset ennen vanhaan terveellisemmin kuin nykyään?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Laita tästä luotettavasta tutkimuksesta linkki.
Ei sitten mitään venäläisiä tai amerikkalaisia hämäräsivuilta kopioitua tai YouTubesta, ihan suomalaisella tekstillä missä on kumottu.


Lähdetään nyt vaikka suomalaisten ravintosuosituksista liikkeelle. Tiedätkö mistä ne tulevat? Kannattaa ottaa selvää historiasta. Sitä ei ole voitu pyyhkiä pois vaikka meillä tällaiset ravintosuositukset ovatkin.

Voit katsoa vaikka Sakari Peltolan Jäävuoriseminaarin: ravintosuositusten hämärä historia. Se on valaiseva.

Lisäksi, meidän lääkärit eivät keskity ruokavalioon, ravintoterapeutti tekee sen käyttäen hyväksi näitä hämäriä ravintosuosituksia.
Meillä lääkärit keskittyvät useissa tapauksissa hoitamaan oireita, eivät parantamaan ihmistä. Jos murrat jalkasi niin lääkäri on hyvä. Jos kärsit sokeritaudista, autoimmuunitaudista, ”kolesteroolista” tai muista metabolisista sairauksista, lääkäri ei voi parantaa sinua.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Pakkohoitoonko sairastuneet pitäisi laittaa kun eivät syö oikein? Harva myöntää lääkärilleen esim todellista alkoholinkäyttöä tai oikeasti yritä lopettaa tupakointia
 
Se mikä irvokkainta….nämä roskat mitä marketeissa/pikaruokaloissa myydään ihmisille syötäväksi, ovat suurelta osin ulkomaan tuontia, eli me saamme vain sairaudet ja niistä muodostuvat kustannukset.
 
vierailija
Lähdetään nyt vaikka suomalaisten ravintosuosituksista liikkeelle. Tiedätkö mistä ne tulevat? Kannattaa ottaa selvää historiasta. Sitä ei ole voitu pyyhkiä pois vaikka meillä tällaiset ravintosuositukset ovatkin.

Voit katsoa vaikka Sakari Peltolan Jäävuoriseminaarin: ravintosuositusten hämärä historia. Se on valaiseva.

Lisäksi, meidän lääkärit eivät keskity ruokavalioon, ravintoterapeutti tekee sen käyttäen hyväksi näitä hämäriä ravintosuosituksia.
Meillä lääkärit keskittyvät useissa tapauksissa hoitamaan oireita, eivät parantamaan ihmistä. Jos murrat jalkasi niin lääkäri on hyvä. Jos kärsit sokeritaudista, autoimmuunitaudista, ”kolesteroolista” tai muista metabolisista sairauksista, lääkäri ei voi parantaa sinua.


Minun mielestäni ei ole näissä mitään hämärää tai salaliittoteorioita tukevaa. Monipuolista ja kasvispainotteista. kansantauteja pyritään vähentämään.
Lääkärit ymmärtävät elintapa-asiat, ravintoasiat. Lääkärillä ei ole vaan aikaa niitä oikein selitellä niillä 15-20 min vastaanotoilla. Tämän takia lääkärit pyytävät tilaamaan ajan näissä asioissa työterveyshoitajalle, terveydenhoitajalle, ravitsemusterapeutille, diabeteshoitajille pidemmille vastaanottoajoille. . Lääkäreiden vastaanotot on ns kortilla ja lääkärit keskittyvät omaan osaamiseensa ja hoitajat tekevät oman osuutensa.
Tämä on sitä töiden jakamista tiimissä.


 
Jos ajatellaan niitä alkuperäisiä, ovat ainakin terveellisempiä, mitä tämä teollisuuden ja jakeluketjujen tuottama mättö.
Ne alkuperäisethän on aina tehty simppeleistä aineksista, mutta teollisuus tekee täysin sen mukaan, mistä jää osakkeenomistajille suurin kate.
Nyt muutit puheenaihetta. Lispetti samoi, että ulkomailta tuotetut ovat ” myrkkyä”
 
Minun mielestäni ei ole näissä mitään hämärää tai salaliittoteorioita tukevaa. Monipuolista ja kasvispainotteista. kansantauteja pyritään vähentämään.
Lääkärit ymmärtävät elintapa-asiat, ravintoasiat. Lääkärillä ei ole vaan aikaa niitä oikein selitellä niillä 15-20 min vastaanotoilla. Tämän takia lääkärit pyytävät tilaamaan ajan näissä asioissa työterveyshoitajalle, terveydenhoitajalle, ravitsemusterapeutille, diabeteshoitajille pidemmille vastaanottoajoille. . Lääkäreiden vastaanotot on ns kortilla ja lääkärit keskittyvät omaan osaamiseensa ja hoitajat tekevät oman osuutensa.
Tämä on sitä töiden jakamista tiimissä.


Kyllä sinun kannattaa tietää mistä nämä ravintosuositukset ovat saaneet alkunsa.

Tulokset puhuvat kovempaa kuin tutkimukset, eikö…


Voisin hyvin mielelläni osallistua tutkimukseen missä laaja kirjo sairaita ja terveitä, eri ikäisiä jne.
Jotka syövät PELKKÄÄ ihmiselle optimaalista ravintoa.

Näin voitaisi mahdollisesti rajata pois useita järjettömiä väitteitä.
 
Olisivatko terveellisempiä, jos tehtäsiin kotimaassa?
Pointtini oli tässä kihtaa se, että meille jäisi enemmän rahaa hoitaa näitä sairauksia…

Ei tietenkään ole optimaalista, että meille syötetään/me syömme roskaa, mutta kun me kuitenkin syömme roskaa, niin olisi hyvä olla varaa hoitaa näitä sairauksia ilman, että talous kaatuu?
 
vierailija
Kyllä sinun kannattaa tietää mistä nämä ravintosuositukset ovat saaneet alkunsa.

Tulokset puhuvat kovempaa kuin tutkimukset, eikö…


Voisin hyvin mielelläni osallistua tutkimukseen missä laaja kirjo sairaita ja terveitä, eri ikäisiä jne.
Jotka syövät PELKKÄÄ ihmiselle optimaalista ravintoa.

Näin voitaisi mahdollisesti rajata pois useita järjettömiä väitteitä.



Jotain on mielestäni tapahtunut vuosien kuluessa ja on tutkittu.


Vaikka sydän- ja verisuonitauteihin kuolleiden määrä on vähentynyt huomattavasti 1970-luvulta alkaen, ne aiheuttavat edelleen vajaan puolet työikäisten kuolemista Suomessa. Yhdessä ne muodostavat suurimman yksittäisen kuolinsyiden ryhmän.
Vuonna 2012 sydäninfarkti- ja sepelvaltimotautikohtauksia oli kaikissa ikäluokissa yhteensä 21 769. Miesten osuus kohtauksista oli runsas puolet.
Työikäisillä suomalaisilla infarkti- ja sepelvaltimotautikohtauksia oli samana vuonna 4052 kappaletta, joista miesten osuus oli neljä viidennestä. Alueelliset erot sydän- ja verisuonitautisairastavuudessa ja kuolleisuudessa ovat Suomessa suuret.

Sepelvaltimotaudin vähenemiseen vuosikymmenten saatossa on vaikuttanut kohentuneiden elintapojen ohella parantunut ennaltaehkäisy ja hoito. Liuotus- ja lääkehoito sekä ohitusleikkaukset ja erityisesti pallolaajennukset ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä.
Vaikka sairastuvuus on vähentynyt, on toisaalta pelättävissä, että väestön ikääntyminen lisää tapausmääriä tulevaisuudessa. Samaan suuntaan vaikuttaa tehokkaammasta hoidosta johtuva sairastuneiden elinennusteen paraneminen.
 
Pointtini oli tässä kihtaa se, että meille jäisi enemmän rahaa hoitaa näitä sairauksia…

Ei tietenkään ole optimaalista, että meille syötetään/me syömme roskaa, mutta kun me kuitenkin syömme roskaa, niin olisi hyvä olla varaa hoitaa näitä sairauksia ilman, että talous kaatuu?
Talous kaatuu, kun ihmiset eivät ota rokotuksia kulutauteihin.
 
Jotain on mielestäni tapahtunut vuosien kuluessa ja on tutkittu.


Vaikka sydän- ja verisuonitauteihin kuolleiden määrä on vähentynyt huomattavasti 1970-luvulta alkaen, ne aiheuttavat edelleen vajaan puolet työikäisten kuolemista Suomessa. Yhdessä ne muodostavat suurimman yksittäisen kuolinsyiden ryhmän.
Vuonna 2012 sydäninfarkti- ja sepelvaltimotautikohtauksia oli kaikissa ikäluokissa yhteensä 21 769. Miesten osuus kohtauksista oli runsas puolet.
Työikäisillä suomalaisilla infarkti- ja sepelvaltimotautikohtauksia oli samana vuonna 4052 kappaletta, joista miesten osuus oli neljä viidennestä. Alueelliset erot sydän- ja verisuonitautisairastavuudessa ja kuolleisuudessa ovat Suomessa suuret.

Sepelvaltimotaudin vähenemiseen vuosikymmenten saatossa on vaikuttanut kohentuneiden elintapojen ohella parantunut ennaltaehkäisy ja hoito. Liuotus- ja lääkehoito sekä ohitusleikkaukset ja erityisesti pallolaajennukset ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä.
Vaikka sairastuvuus on vähentynyt, on toisaalta pelättävissä, että väestön ikääntyminen lisää tapausmääriä tulevaisuudessa. Samaan suuntaan vaikuttaa tehokkaammasta hoidosta johtuva sairastuneiden elinennusteen paraneminen.
Näinpä, mieti kun ihmiset söisivät lajilleen ominaisesti.👍
 
Kokonaisuus ratkaisee.
Mitä kaikkea on syönyt. Vain yhtä tuotetta ei kannata lähteä demonisoimaan. Ja kun kirjoitat että kaikki muut…ketkä kaikki muut?

Ja itse painotat sitä, ett mikä toimii yhdellä ei toimi toisella. Kannattaa kuitenkin ravinnossa seurata isoa ryhmää. Kukaan ei ole lihalle allerginen luonnostaan, eikä saa puhtaasta lihasta tai rasvasta oireita myöhemminkään. Mutta kun samaan aikaan vedetään super/ultra prosessoitua mättöä tai jotain pupunruokaa jolle ollaan allergisia niin sitten syytetään tästä lihaa ja rasvaa…

Siis mun isovanhemmista puhun. Niistä, jotka tunsin. Niistä, jotka syntyivät 1917-1922 ja jotka söivät suht samankaltaista ruokaa koko elämänsä. Samaa ruokaa mitä mun vanhemmat ja minäkin lapsena söin.

Ei käytetty puolivalmisteita eikä valmisruokaa eikä prosessoitua mättöä. Ja nuorimpana kuollut eli muutoin terveellisesti, fyysinen työ oli ja puutarha/viljelyharrastus. Kasviksiakin (itse kasvatettuja) söi mutta toi läskiliha on se ainoa mikä erotti pappan muiden isovanhempieni syömiistä.

Enkä oo ikinä sanonut, ettei lihaa pitäisi tai saisi syödä. Tässä tapauksessa se vaan meni niin että ihra tappoi.
 
Liike-elämän lait pätevät ihan samoin joka paikassa.
Pelkkä valmistuspaikka ei välttämättä kerro mitään, vaan se, onko pöperö tehty pitämään itseä hengissä vai tuottamaan voittoa.
” maistuu paslalle?
Eikös rokotekuolemissa kuolla äkkikuolema (vaikkakin myöhemmin esim. kovassa rasituksessa)?
Eli ei jäädä kuluttamaan sairaalapetiä pitkään.
Joo, heti. Joskus jopa ennen rokotusta.
 
Siis mun isovanhemmista puhun. Niistä, jotka tunsin. Niistä, jotka syntyivät 1917-1922 ja jotka söivät suht samankaltaista ruokaa koko elämänsä. Samaa ruokaa mitä mun vanhemmat ja minäkin lapsena söin.

Ei käytetty puolivalmisteita eikä valmisruokaa eikä prosessoitua mättöä. Ja nuorimpana kuollut eli muutoin terveellisesti, fyysinen työ oli ja puutarha/viljelyharrastus. Kasviksiakin (itse kasvatettuja) söi mutta toi läskiliha on se ainoa mikä erotti pappan muiden isovanhempieni syömiistä.

Enkä oo ikinä sanonut, ettei lihaa pitäisi tai saisi syödä. Tässä tapauksessa se vaan meni niin että ihra tappoi.
Sokeri taisi olla hitti?
Yksi kuoli ja syynä oli ainoastaan rasva ja liha?

En purematta niele tuota että ihra tappoi.
Voi olla joku ihran ja sokerin/muun sipimattoman yhdistelmä?

Apropoo. Tässä kai todellinen syy alzhimeriinkin:
(”tahmeat protskut”)

 

Yhteistyössä