Söivätköhän ihmiset ennen vanhaan terveellisemmin kuin nykyään?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Kyllähän se pahin rasva on naudanlihassa oleva valkoinen kova rasva.
Eikös tuo pahat kovat rasvat ja hyvät pehmeät rasvat myytti ole jo kumottu.
Tutkimuksis kolesteroolista on tehty paljon!

Toki saattaa olla joku muutama ihminen joka ovat geeniensä vuoksi alttiitta saamaan oireita, mutta tässäkään kohtaa ei ole tehty riittäviä tutkimuksia voisiko se olla kokonaisruokavalio mikä on syynä.
 
Pitääkö olla kylläinen? Sinä tuota rasvasta lihaa sanot ihmiselle sopivaksi, mutta ei ennen liha ollut kovinkaan rasvaista. Luolamiehet söi tietenkin riistaa eikä se ole rasvaista. Ei ole meidän suolisto siitä muuttunut
Kyllä siinä on hyvä olla vähän rasvaa ja sitä on lihassa aina. Riistassakin on rasvaa.

Nykyään tuotantoeläimistä rasva leikataan lähes kokonaan pois.
 
vierailija
Transrasvat pesevät jopa tuon mennen tullen.
Tämä on hyvä muistaa että luonnossa itsessään esiintyy niin hiiltä kuin transrasvojakin.
"Transrasvoja muodostuu myös luonnostaan märehtijöiden pötsissä bakteerien vaikutuksesta. Siksi niitä on luonnostaan märehtijöiden maidossa, rasvassa ja lihassa. Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia."
 
Marketeista kyllä näkee mitä ihmiset nykyään syövät.

Johdamme Euroopassa suolistosairaustilastoa.
 
Mut jos mennään vain ihan vähän taaksepäin ja mietin isovanhempiani, niin alle kuusikymppisenä kuoli se (sydänkohtaukseen) jonka rakkain leivänpäällinen voin lisäksi oli ylikypsä siankylki rasvoineen ja ihroineen ekä lauantaimakkara.


Muut, jotka suosivat monipuolisempaa ravintoa, elivät kaikki yli yhdeksänkymppisiksi.
 
Sianlihan todelliseen rasvaprosenttiin en osaa ottaa kantaa, mutta se on fakta, että siat on jalostettu vähärasvaisemmiksi kuluttajamieltymysten vuoksi. Samalla ravinnolla oleva tuotantoeläin on tänä päivänä vähärasvaisempi kuin esi-isänsä 1800-luvulla.
En minäkään tiedä prosenteista mitään, mutta harvoin enää löytää sitä 1800-luvun maatiaissikaa. Luulisin, että nykyään eniten kasvatetaan Yorkshire-rotua. Ei siis mielestäni voida verrata, jos rotukin on eri.
Kyllä kai tuota maatiaistakin vielä jossakin on ja kasvatetaan, mutta aika harvassa kylläkin.
 
Jep iso pussi sipsejä, lättypitsoja, lihapiirakkaa, vaaleaa paahtoleipää, makuvanukkaita, nuudeleita, valmiseineitä, energiajuomaa, kokista ja karkkeja. Ai niin karjalanpiirakoita ja valmis hamppareita.
Näissä on sitä huonoa kasvisrasvaa yllin kyllin, mutta jännä että se ei haittaa…
plus muut sairastuttavat aineet ja koukutukseen käytettävät aineet, että maistuu saletisti toisenkin kerran, mielellään vaikka heti.

Ihmiset eivät tule kylläiseksi tai pysy terveenä muuten kuin syömällä ihmiselle optimaalista ravintoa.
 
Jep iso pussi sipsejä, lättypitsoja, lihapiirakkaa, vaaleaa paahtoleipää, makuvanukkaita, nuudeleita, valmiseineitä, energiajuomaa, kokista ja karkkeja. Ai niin karjalanpiirakoita ja valmis hamppareita.
En noista muista sano mitään, mutta aito karjalanpiirakka oli tietääkseni ruiskuoreen leivottu perunatäyte.
Eli lähes samaa, mitä ihan arkenakin syötiin.
Nämä nykyiset tiesmihin kuoreen tehdyt riisipiirakat täyttävät vain elintarvikeväärennöksen kriteerit, mielestäni, silloin kun on kyse nimenomaan karjalanpiirakasta.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Mut jos mennään vain ihan vähän taaksepäin ja mietin isovanhempiani, niin alle kuusikymppisenä kuoli se (sydänkohtaukseen) jonka rakkain leivänpäällinen voin lisäksi oli ylikypsä siankylki rasvoineen ja ihroineen ekä lauantaimakkara.


Muut, jotka suosivat monipuolisempaa ravintoa, elivät kaikki yli yhdeksänkymppisiksi.
Kokonaisuus ratkaisee.
Mitä kaikkea on syönyt. Vain yhtä tuotetta ei kannata lähteä demonisoimaan. Ja kun kirjoitat että kaikki muut…ketkä kaikki muut?

Ja itse painotat sitä, ett mikä toimii yhdellä ei toimi toisella. Kannattaa kuitenkin ravinnossa seurata isoa ryhmää. Kukaan ei ole lihalle allerginen luonnostaan, eikä saa puhtaasta lihasta tai rasvasta oireita myöhemminkään. Mutta kun samaan aikaan vedetään super/ultra prosessoitua mättöä tai jotain pupunruokaa jolle ollaan allergisia niin sitten syytetään tästä lihaa ja rasvaa…
 
En noista muista sano mitään, mutta aito karjalanpiirakka oli tietääkseni ruiskuoreen leivottu perunatäyte.
Eli lähes samaa, mitä ihan arkenakin syötiin.
Nämä nykyiset tiesmihin kuoreen tehdyt riisipiirakat täyttävät vain elintarvikeväärennöksen kriteerit, mielestäni, silloin kun on kyse nimenomaan karjalanpiirakasta.
Kaupan piirakoissa käytetään kasvis/siemenöljyjä ja muuta kakkaa.
 
Eikäs ihan esim. ruohosyötetyt haikut ole melko möhömahaisia miinus pörheä turkki.😍
Niissä kai on melko optimaalisesti rasvaa.🤔
Muistaakseni se liha mitä ostan, siinä on 15% rasvaa.
 
Ei minua kiinnosta muiden syömiset
Kannattaisi. Se mitä muut syövät vaikuttaa sinun syömisiin jos asioit marketissa.

Onnellinen olet jos olet omavarainen, silloin ehkä voit sanoa, että ei kiinnosta. Tosin maksat pitkän pennin erilaisia maksuja kun muut sairastuvat ympärilläsi.

Me maksamme jo nyt! Mutta tahti kiihtyy kun tämä energisjuomasukupolvi tästä kasvaa. 40 vee tienoilla alkaa jengi sairastua kun mittarit alkaa tulla täyteen kaikesta ihmiselle sopimattomasta ja metaboliset oireyhtymät ottavat kehosta vallan. Tämä toki tapahtuu joillain jo paljon aiemmin. mm suolistosairaudet on nuorillakin kasvussa…
 
Eikäs ihan esim. ruohosyötetyt haikut ole melko möhömahaisia miinus pörheä turkki.😍
Niissä kai on melko optimaalisesti rasvaa.🤔
Muistaakseni se liha mitä ostan, siinä on 15% rasvaa.
Meillä on yleensä normi haikkujauheliha alle 7%, mutta parhaiten menee kyllä kaupaksi ns burgerliha, joka tehdään 19%ksi.
Sonneilla tuo 7 prosenttia on melko lähellä todellisuutta, lehmät ovat aina rasvaisempia.
Hiehoista joutuu joskus jopa maksamaan rasvasakkoa, ylimääräinen rasva kun joudutaan lähettämään Honkajoelle hävitettäväksi.
 
vierailija
Eikös tuo pahat kovat rasvat ja hyvät pehmeät rasvat myytti ole jo kumottu.
Tutkimuksis kolesteroolista on tehty paljon!

Toki saattaa olla joku muutama ihminen joka ovat geeniensä vuoksi alttiitta saamaan oireita, mutta tässäkään kohtaa ei ole tehty riittäviä tutkimuksia voisiko se olla kokonaisruokavalio mikä on syynä.

Laita tästä luotettavasta tutkimuksesta linkki.
Ei sitten mitään venäläisiä tai amerikkalaisia hämäräsivuilta kopioitua tai YouTubesta, ihan suomalaisella tekstillä missä on kumottu.


 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
Meillä on yleensä normi haikkujauheliha alle 7%, mutta parhaiten menee kyllä kaupaksi ns burgerliha, joka tehdään 19%ksi.
Sonneilla tuo 7 prosenttia on melko lähellä todellisuutta, lehmät ovat aina rasvaisempia.
Hiehoista joutuu joskus jopa maksamaan rasvasakkoa, ylimääräinen rasva kun joudutaan lähettämään Honkajoelle hävitettäväksi.
Voi elämän kevät, että honkajoelle hävitettäväksi.😞
Tämän voisi tunkea vaikka jauhelihan sekaan.
 

Yhteistyössä