Jos se oli tuorepastaa, ei säily.Miksi olet pakastanut makaronia? Kuivat makaronit säilyy huoneenlämmössä.
Voi ja tuore salvia ovat oiva yhdistelmä tuorepastalle.
Voi harmi, tuo yhdistelmä on kyllä Italiassa oikea klassikko. Mä taas olen yrittänyt tykästyä korianteriin, mut ei vaan onnistu. MakuasioitaMä olen yrittäyt alkaa pitää salviasta mutta kehnoin tuloksein.
Voi ja pasta sen sijaan vievät kielenkin mennessään.
Geeniperimä vaikuttaa, maistuuko se sinusta saippualta?Voi harmi, tuo yhdistelmä on kyllä Italiassa oikea klassikko. Mä taas olen yrittänyt tykästyä korianteriin, mut ei vaan onnistu. Makuasioita
Mielenkiintoista, enpä ole ennen kuullut! Niin sitä saippuan makua kuvataan, mutta en mä tiedä, mulle se vaan maistuu pahalta. Kaikki muut yrtit menevät ja käytän paljon mutta tuo on ylivoimainen Kotona käytän persiljaa/lehtipersiljaa, jos reseptissä on korianteria.Geeniperimä vaikuttaa, maistuuko se sinusta saippualta?
Tieteen kuvalehti:
Useimpien mielestä korianteri on hyvää, mutta joidenkuiden suussa korianteri todella maistuu pahalta.
Yleensä makua kuvaillaan saippuamaiseksi. Syynä voi olla muunnos kromosomin 11 geenissä OR6A2.
Se ohjaa ihmisen kykyä aistia aldehydiyhdisteitä, joiden haju voi muistuttaa saippuaa.
Joskus alkaa tää nuppimään, tää persilja/lehtipersiljajuttu.Mielenkiintoista, enpä ole ennen kuullut! Niin sitä saippuan makua kuvataan, mutta en mä tiedä, mulle se vaan maistuu pahalta. Kaikki muut yrtit menevät ja käytän paljon mutta tuo on ylivoimainen Kotona käytän persiljaa/lehtipersiljaa, jos reseptissä on korianteria.
Kiitos tarkennuksestaJoskus alkaa tää nuppimään, tää persilja/lehtipersiljajuttu.
Persilja on joko lehti- tai juuripersiljaa.
JuurisellIsessa mausteeksi käytetään tää ulkonäöltään palsternakkaa muistuttava juuri.
Lehtipersilja taas jakautuu sileälehti- ja kähäräpersiljaan. Sileälehtinen on hyvin suosittu Välimerellisessä keittiössä, kähärä taas pohjoisenpna.
Kähärästä on sitten vielä se sammalpoimupersilja, joka on vieläkin kähäräisempi pinnaltaan.
Itse asiassa tuli mieleen toinen ärsytyksen kohde, kun usein monet puhuvat "parsasta" vaikka tarkoitetaan "parsakaalia", kun taas "parsa/tankoparsa" on ihan eri kasvi ja vihannes.Kiitos tarkennuksesta
Itse asiassa tuli mieleen toinen ärsytyksen kohde, kun usein monet puhuvat "parsasta" vaikka tarkoitetaan "parsakaalia", kun taas "parsa/tankoparsa" on ihan eri kasvi ja vihannes.
Itse asiassa tuli mieleen toinen ärsytyksen kohde, kun usein monet puhuvat "parsasta" vaikka tarkoitetaan "parsakaalia", kun taas "parsa/tankoparsa" on ihan eri kasvi ja vihannes.
Kokeiles laittaa hiukan valkosipulia ja chilihiutaleita joukkoon keitettyäsi napakaksi, siitä on tullut meidän perheen suosikkiTosi!
Etenkin ku mä inhoan parsakaalia.
Tai höyrytys, aina parempi.Kokeiles laittaa hiukan valkosipulia ja chilihiutaleita joukkoon keitettyäsi napakaksi, siitä on tullut meidän perheen suosikki
Eli tankoparsaa?Eilen Ellan matkassa- ohjelmassa nostettiin maasta parsaa
Toi parsakaalijuttu mutkistui vielä entisestään, kun ne keksivät tämän varsiparsakaalin. Kukaan ei viitsi sanoa noin pitkää nimeä, vaan siitä tuli varsiparsa. Se on sitten helppo sekoittaa tankoparsaan.Itse asiassa tuli mieleen toinen ärsytyksen kohde, kun usein monet puhuvat "parsasta" vaikka tarkoitetaan "parsakaalia", kun taas "parsa/tankoparsa" on ihan eri kasvi ja vihannes.
Totta! Tosin varsiparsakaalista käytetään myös sanaa broccolini. Mut hei joo tuo selleri.. kun juuri päätin tehdä "juuriselleristä" keittoa niin ihan piti tarkistaa, että kai kyseessä on mukulaselleri ja olihan seToi parsakaalijuttu mutkistui vielä entisestään, kun ne keksivät tämän varsiparsakaalin. Kukaan ei viitsi sanoa noin pitkää nimeä, vaan siitä tuli varsiparsa. Se on sitten helppo sekoittaa tankoparsaan.
Mutta varsinainen sekavihannessalaatti tulee noista sellereistä.
Niitäkin kun on kolmea muunnosta, on mukula-, varsi- ja yrttiselleri. Sen vielä hyväksyn, että mukulaselleriä sanotaan joskus juuriselleriksi, mutta sitten kun aletaan puhua leikko- , lehti- ja ruotiselleristä, alkaa jo mennä hiukkasen arvailun puolelle, mistä kasviksesta milloinkin on kyse. Varsinkin, kun asiakas itsekään ei tarkoin tiedä, mitä on ostamassa.
En ole enää alalla, utta suurin piirtein puoli vuosisataa tuli vihanneksienkin kanssa takutuksi.Totta! Tosin varsiparsakaalista käytetään myös sanaa broccolini. Mut hei joo tuo selleri.. kun juuri päätin tehdä "juuriselleristä" keittoa niin ihan piti tarkistaa, että kai kyseessä on mukulaselleri ja olihan se
Sä tiedät paljon, oletko alalla? No ei tartte vastata, mutta arvostan aina eksaktia tietoa ja uuden oppiminen on hyödyllistä ja kivaa, joten kiitos sinulle
En ole enää alalla, utta suurin piirtein puoli vuosisataa tuli vihanneksienkin kanssa takutuksi.
En ole enää alalla, utta suurin piirtein puoli vuosisataa tuli vihanneksienkin kanssa takutuksi.
Ekaksi tuli mieleen vihanneskrassi. Se itää nopeasti ja on helppo viljellä lähes missä vain. Ainoa, mikä arvelluttaa, on se, jääkö niille lintusille mitään sen jälkeen, kun olet itse tuota maistanut.Sä muuten osaisitkin ehkä auttaa!
Ku ipanan linnut syövät tuoretta, salatteja, yrttejä ja melkis mitä vaan vihreää, niin mitä voisi helpoiten kasvattaa noin 18 asteen lämpötilassa ikkunalaudalla. Toki avuksi saadaan myös kasvivaloja jos tarvs.