Kolesterolilääkitys - tiedot, kokemukset ja salaliittoteoriat

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Kaikki käsitelty eväs on prosessoitua. Joko prosessoit syötäväsi itse tai sitten sen tekee joku muu.

Mut juusto todella ON prosessoitua verrattuna vaikka luomumaitoon.

Ensiksi hapatetaan, sit juoksutetaan. tässä vaiheessa maitoon on lisätty jo kaksi ainesosaa. Sit suolataan ja valutetaan. Seuraavaksi kypsytetään ja tössä vaiheessa lisätään esim homeitiöt.

Tuorejuusto ois huomattavasti vähemmän prosessoitus mut sitähän et suostu sisäistämään koska siinä on hiilihydraatteja.

Ja ihan turha yrittää nyt mitään linkkejä! Eikä oo hyötyä silmäniskuistakaan.
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
Jees.

Mulla on taloudessa se onneton jolla on huono geeniperimä jaikoettu sydänkohtaus ja (lähestulkoon varmasti) loppuelämän sepelvaltimotauti.

Ja voit kuvitella, tai ehketvoi, miten pöhköltä kuulostaa silloin, kun joku jolla ei ole kolesterolistaan ongelmia, tulee selittämään ettei liian korkea kolesteroli ole vaarallista.


Vähän niikuin mä sanoisin että eturauhassyöpä. Höpönpöpöä! Syökää kurkumaa ni ei voi tulla syöpää.
Jos on glyfosaattia, Ei mahda mitään
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Mut juusto todella ON prosessoitua verrattuna vaikka luomumaitoon.

Ensiksi hapatetaan, sit juoksutetaan. tässä vaiheessa maitoon on lisätty jo kaksi ainesosaa. Sit suolataan ja valutetaan. Seuraavaksi kypsytetään ja tössä vaiheessa lisätään esim homeitiöt.

Tuorejuusto ois huomattavasti vähemmän prosessoitus mut sitähän et suostu sisäistämään koska siinä on hiilihydraatteja.

Ja ihan turha yrittää nyt mitään linkkejä! Eikä oo hyötyä silmäniskuistakaan.
Mutta siis, kyse oli siitä makkarasta mikä on erittäin prosessoitu ”liha”valmiste.

Jos ostat pitkään kypsynyttä pastöroimattomasta maidosta valmistettua juustoa, ilman mitään ylimääräistä, niin sillä saat kasvatettua vatsasi kaipaamien hyvien bakteerien määrää, jotka ovat meillä vähentyneet radikaalisti vuosien saatossa.
Ja tietty paljon eläinrasvaa, proteiinia eikä yhtään hiilareita.💪
 
Mutta siis, kyse oli siitä makkarasta mikä on erittäin prosessoitu ”liha”valmiste.

Jos ostat pitkään kypsynyttä pastöroimattomasta maidosta valmistettua juustoa, ilman mitään ylimääräistä, niin sillä saat kasvatettua vatsasi kaipaamien hyvien bakteerien määrää, jotka ovat meillä vähentyneet radikaalisti vuosien saatossa.

Mutta jo sanoin. Juustoon on lisätty ainakin hapate ja juoksute.

Eikä makkaran tarvitse olla erittäin prosessoitua. Esmes laukkamakkarassa on vain pilkottua, kypsennettyä lihaa, perunaa, sipulia, suolaa ja pippuria.
 
Mutta jo sanoin. Juustoon on lisätty ainakin hapate ja juoksute.

Eikä makkaran tarvitse olla erittäin prosessoitua. Esmes laukkamakkarassa on vain pilkottua, kypsennettyä lihaa, perunaa, sipulia, suolaa ja pippuria.
Kiitos vinkistä, onko muita syötäviä makkaroita?
Ajattelin syöttää väelle muutamana iltana kodassa makkaroita kun ollaan mökillä.
Ei olla syöty makkaroita viimeks kun kesällä.
Se määrä on oleellinen - kyllä kai vähän kaikkea voi syödä, etenkin jos keho vielä kestää, mutta jos terveenä haluaa pysyä niin kannattaa suosia luomua suurin määrin, ja, syödä lajilleen sopivasti.
 
Kiitos vinkistä, onko muita syötäviä makkaroita?
Ajattelin syöttää väelle muutamana iltana kodassa makkaroita kun ollaan mökillä.
Ei olla syöty makkaroita viimeks kun kesällä.
Se määrä on oleellinen - kyllä kai vähän kaikkea voi syödä, etenkin jos keho vielä kestää, mutta jos terveenä haluaa pysyä niin kannattaa suosia luomua suurin määrin, ja, syödä lajilleen sopivasti.

Toi ei sit oo silleen "kiinteää" makkaraa vaan se lähes pokkeuksetta räjähtää uunissa tai pannulla. Vedessä sitä ei kannata kypsentää tai tuloksena on velliä.

Mut sinuna opettelisin tekemään itse makkaramassoja. Ku rasvaisella possulla ja sisäelimillä voi tehdä useita erilaisia. Ja ellet innostu ajatuksesta tunkea massaa suoleen ni voihan ne esikypsentää kelmussa ja paistaa jälkeenpäin pannulla tai uunissa rapean pinnan.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Toi ei sit oo silleen "kiinteää" makkaraa vaan se lähes pokkeuksetta räjähtää uunissa tai pannulla. Vedessä sitä ei kannata kypsentää tai tuloksena on velliä.

Mut sinuna opettelisin tekemään itse makkaramassoja. Ku rasvaisella possulla ja sisäelimillä voi tehdä useita erilaisia. Ja ellet innostu ajatuksesta tunkea massaa suoleen ni voihan ne esikypsentää kelmussa ja paistaa jälkeenpäin pannulla tai uunissa rapean pinnan.
Mökillä sitä yrittää päästä vähän helpommalla kun siellä on niin pajon kaikkea muutakin, niin JOS kerkiän, teen massan valmiiksi.

Onkohan suppareita jo noussut? Oletko huomannut? Ainii ne hiivatin hirvikyrpäset!! Joku lapsi saa kyllä jäädä lämmittämään saunaa silleen, että pääsee metästä suoraan kylpemään.😬😁

t. into pinkeenä neliveto päällä mettään menossa niin että havunneulaset pöllyävät
 
Mökillä sitä yrittää päästä vähän helpommalla kun siellä on niin pajon kaikkea muutakin, niin JOS kerkiän, teen massan valmiiksi.

Onkohan suppareita jo noussut? Oletko huomannut? Ainii ne hiivatin hirvikyrpäset!! Joku lapsi saa kyllä jäädä lämmittämään saunaa silleen, että pääsee metästä suoraan kylpemään.

t. into pinkeenä neliveto päällä mettään menossa niin että havunneulaset pöllyävät

On niitä jo. Ja hirviötkin elävät yhä. Mä odottelen ekoja pakkasia ja suuntaan vasta sitten metsään uudestaan ku toi edellinen purema takaraivossa kutittelee yhä.

Onneksi on paljon sieniä kuivattuna viime vuodelta.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä