15,3%:n korotukset hoitajille kolmessa vuodessa. Tämän jälkeen sairaanhoitajien palkat alkavat 3:lla

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Koska olen mukava ihminen, enkä halua pilata kenenkään iloa, niin totean vain: hienon diilin teitte. Nonnih ja sitten on aika palata töihin :D
Juuri näin. Olen kauhulla ja ärtymyksellä seurannut kun jopa muut liitot ovat haukkuneet sopimusta ja kertoneet, ettei se ole kummoinen. Mitä tästä seuraa? Hoitajat kuulevat, oppivat ja sisäistävät, että heitä taas huijattiin. Ja seuraavalla kerralla ollaan menossa lakkoon ja vaaditaan tsiljoona prosenttia muita parempia korotuksia koska heitä huijattiin viimeksi. Eli uhriasetelma jatkuu. Epäioikeudenmukaisuuden tunne jatkuu. Motivaatio työtaisteluihin pysyy korkealla. Ja yhteiskunta tietenkin häviää siinä sivussa.

Varsinkin kuntatyönantajilta surkeasti pelattu. Sieltä olisi heti pitänyt viestittää julkisuuteen, että nyt otettiin pahasti turpaan ja hoitajat saivat aivan hirmuiset korotukset kovan taistelun jälkeen.
 
Toisaaltaan, kovin harva meistä pystyy räikkösen suoritukseen ja kovin moni pystyy kylvettämään muita.
Mutta sitten voidaan miettiä, että miksi annamme sellaisen arvon jollekin rinkiajosuoritukselle? Miksi sallimme mainostajien ja jonkun rakkolaastari-firman tunkea väliin, sponsorisopimuksineen? Toki urheilussa voittaja saa massia. Mutta ei joku 4 miljoonaa/kausi potkupalloilijalle ole oikein.

Yhtä lailla voitais maksaa miljoonia sille, joka voittaa konemessujen/maatalousnäyttelyn moottorisahanäytöksen kilpailun.
Tai kuka jaksaa lukea vessanpytyllä pisimpään Aku Ankkaa, samalla laulaen Satumaa-tangoa.

Mutta vanhuksen kylvettäminen on arvokasta. Se on oikeesti tärkeää.
 
Viimeksi muokattu:
En usko, että kaupan kassat saavat turpiin edes 1 % siitä, mitä autismiyksikön hoitajat.
Autismiyksikössä kuitenkin tiedetään mitä voi odottaa, eikä tarvitse pelätä, että on ase tai puukko kurkulla.

Miten suuri osa hoitajista joutuu oikeasti pelkäämään henkensä puolesta ja on yksin yksiköissä, joissa väkivallan uhka on merkittävä?
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Autismiyksikössä kuitenkin tiedetään mitä voi odottaa, eikä tarvitse pelätä, että in ase tai puukko kurkulla.

Miten suuri osa hoitajista joutuu oikeasti pelkäämään henkensä puolesta ja on yksin yksiköussä, joissa väkivallan uhka on merkittävä?
No ainakin sille hoitajalle, joka hoitaa sut, tulis antaa tonni extraa ees sun näkemisestä.
 
vierailija
jos kaupassa tai baarissa käyttäytyy huonosti, sieltä kannetaan ulos, jos ei vartija niin poliisi. Kun hoitajaa kohtaan käyttäydytään samalla tavalla, hoitajan on vaan hoidettava.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
Lyöntikin sattuu vaikkei siihen kuolekaan.
Kyllä. Monet asiat sattuu. Ihan vaikka varpaan lyöminen oven pieleen.

Pointti on lähinnä se, että en oikein ymmärrä tätä sairaanhotiajien natinaa "vaarallisesta työstä". Useimmissa töissä on vaaransa. Työskentelet sitten poliisina, palomiehenä, kattotyöntekijänä, vaarallisten kemikaalien, virusten tai bakteerien kanssa, vartijana, taksikuskina jne. Sellaista se on. Itseäni alkaa pikkuhiljaa kiristää tämä sairaanhoitajien itsensä jalustalle nostaminen ja joka hemmetin asiasta kitiseminen. On aivan älyttömän harhaista kuvitella olevansa ainut ammattiryhmä, joka joutuu riskialttiisiin tilanteisiin.
 
vierailija
Oikeasti liittoja ei kiinnosta pas*kan vertaa se, että hoitajilla teetetään jatkuvasti tuplavuoroa, ylitöitä, useamman ihmisen työt työvuoron aikana ja siihen päälle vielä avustavan henkilökunnankin työt. Mikään ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan, työnantajaosapuoli pääsee kuin koira veräjästä eikä puutoksiin edes oikeasti yritetä hankkia ketään töihin. Joko pyydetään joku jäämään tai soitetaan vapailta töihin tai muuten yksi hoitaja tekee ne kolmen ihmisen työt. Kumpikaan ei ole hyvä.
Jos työoloihin oikeasti haluttaisiin muutos, työnantaja velvoitettaisiin hankkimaan ne sijaiset ja rahalla niitä saa (sunnuntai-iltoihin löytyy sijainen aina koska tuplapalkka ja iltalisät...)

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto vain pahensi asiaa kuten myös siirtokielto. Koska nyt jää vakkariporukka sairauslomille kun terveys ei vaan enää kestä. Eikä kyse ole edes siitä ettei pää kestäisi vaan esimerkiksi marssimurtumat jaloissa ja hajonneet jänteet olkapäissä oli meillä ihan ammattitauti. tee siinä sitten tuplavuoro kun ei muutenkaan kerkeä palautumaan.
t: ex-hoitaja
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
Eikö ammattien varjopuolista saa kertoa ilman että nostaa itseään jalustalle?
Saa ja niistä asioista on todella hyvä puhua, jotta niille voidaan tehdä jotain.
Ensisijaisesti asiaa pitäisi tuoda esiin, jotta tilannetta voitaisiin korjata ja tehdä hoitajan työstä mahdollisismman turvallista. Se ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että aina jotain sattuu.
Tässä yhteydessä sitä käytetään kuitenkin perusteena palkankorotuksille.
 

Yhteistyössä