K-rokotteet ei estä tartuntaa, sairastumista, tartuttamista tai long covidia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Heitäppäs joku linkki missä käsitellään vaikka rokotteiden tehoa levittämisen estämiseen deltalla tai sen jälkeen tulleilla varianteilla."

Rokotteet eivät estäneet deltaa omikronia paremmin, omikron vain huomattavasti tarttuvampana valtasi covid-areenan. Jo kesällä heinäkuussa 2021 Massachusettsin festarimassatartunnat kertoivat että delta tarttuu täysrokotettuihin (74%) vähintään yhtä hyvin kuin rokottamattomiin, ja oireet ja taudinkuvakin olivat samat. Joulukuussa taas Norjan rokotettujen koronapassillisten massatartunnat kertoivat samaa, 50% deltaa ja 50% omikronia ja suurin osa juhlijoista sai yhden pikkujoulubileillan aikana nämä tartunnat huolimatta k-passista. Deltavariantti sattui tulemaan kesällä, joten rokotettujen tartunnat eivät olleet niin ilmeiset, kunnes tarttuvampi omikron syrjäytti deltan ja huomattiin selvästi talvikaudella tartuntojen lisääntyessä, ettei rokote suojaa tartunnalta, sairastumiselta tai tartuttamiselta, ei edes uusintartunnalta. Rokotesuoja tartuntaa jne. vastaan tuskin oli alkuperäistä virusta tai alfavarianttia vastaan sen parempi, alfa vain laski kevään ja kesäkauden tullen samaan aikaan rokotekattavuuden kanssa. Kausivaihtelu laitettiin rokotteen piikkiin.
 
vierailija
Rokote estää ihmisiä sairastumasta vakavaan tartuntamuotoon. Koronan voi siis saada mutta rokote heikentää viruksen puuhia kehossa.
Näinhän te haluatte harrastaa itsepetosta 🙄

luepa avauksen tekstiä uudestaan

-Jo kesällä heinäkuussa 2021 Massachusettsin festarimassatartunnat kertoivat että delta tarttuu täysrokotettuihin (74%) vähintään yhtä hyvin kuin rokottamattomiin, ja oireet ja taudinkuvakin olivat samat
 
vierailija
”Jo kesällä heinäkuussa 2021 Massachusettsin festarimassatartunnat kertoivat että delta tarttuu täysrokotettuihin (74%) vähintään yhtä hyvin kuin rokottamattomiin, ja oireet ja taudinkuvakin olivat samat”
 
vierailija
Oottelehan jokunen vuosi, prosessi vie aikansa
Eikö se vaadi festarikäyntiä vaan koronapiikityksen
Ah, nyt pitää jo vuosia odotella? Jokina ika sitten rokotettujen piti alkaa jo keväällä kupsahdella sankoin joukoin. No odotellaa. josko tässä vielä kuolo korjaa. Viimiestään n. 50 vuoden päästä varmaan, olen kuitenkin nyt 40, niin ei tässä loputtomasti ole aikaa odotella.
 
vierailija
En usko siihenkään. Ei ollut mitään vakavaa eikä ole ollut muillakaan piikittämättömillä.
Vissiin aika yksilöllistä. Itselläni on kaksi rokotusta, ei ole ollut koronaa. Äitillä ja isällä molemmilla kaksi rokotetta, molemmilla lievä tauti. Tuttavaperheessä isällä ja tytöllä kaksi rokotetta, äidillä ja 5-vuotiaalla lapsella ei yhtään. Isällä ja tytöllä oli nuhaa, pikkupoika viikon kipeänä ja äiti teholla. No, sattumaa ja yksittäistapaus, mutta kyllä itseäni mietitytti, että mistä moiset erot taudin vakavuudessa voisivat johtua.
 
vierailija
Ah, nyt pitää jo vuosia odotella? Jokina ika sitten rokotettujen piti alkaa jo keväällä kupsahdella sankoin joukoin. No odotellaa. josko tässä vielä kuolo korjaa. Viimiestään n. 50 vuoden päästä varmaan, olen kuitenkin nyt 40, niin ei tässä loputtomasti ole aikaa odotella.
Rauhoitu, tuhansittain huippu-urheilijoita on kuukahtanut kentälle ympäri maailmaa, mutta eihän niistä halua kukaan puhua ääneen
 

Yhteistyössä