Milloin se korona laimenee "nuhaksi"?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Omikron oli niin lievä ilman piikkejä et vain kuumetta parina päivänä. Tein kotitestin kun sellainen oliostettuna mut oireiden perusteella ei olis voinut kukuvitella koronaksi.
Nuori, elinvoimainen ja perusterve niin koronan sairastaminen on helppo nakki. Sikotauti lapsella on myös helppo mutta aikuisella todella rankka ja sama pätee muihinkin sairauksiin. Mitä vanhempi ja huonokuntoisempi ihminen sen vaarallisempaa on sairastua.
 
vierailija
Nuori, elinvoimainen ja perusterve niin koronan sairastaminen on helppo nakki. Sikotauti lapsella on myös helppo mutta aikuisella todella rankka ja sama pätee muihinkin sairauksiin. Mitä vanhempi ja huonokuntoisempi ihminen sen vaarallisempaa on sairastua.
Verrattavissa porrasjumppaan eli kahdelle ihmiselle toinen nuori ja toinen vanha sanotaan, että kiipeä 100 porrasta ylös. Nuori kiipeää portaat näppärästi ilman ongelmia mutta vanhus ei. Siksi portaiden sivuun on rakennettu tuolihissi (vertaa rokote), että se vanhuskin pääsisi hengissä sinne ylös ja saisi vielä nauttia maisemista.
 
vierailija
Nuori, elinvoimainen ja perustajokorttia kikoronan sairastaminen on helppo nakki. Sikotauti lapsella on myös helppo mutta aikuisella todella rankka ja sama pätee muihinkin sairauksiin. Mitä vanhempi ja huonokuntoisempi ihminen sen vaarallisempaa on sairastua.
Ollaan ihan ikäihmisiä mut ei ole lääkityksiä pl miehellä se minkä otti kun ajokortin kirjaimilla kiristettiin: ota tai jätä.
 
vierailija
Verrattavissa p...jumppaan eli kahdelle ihmiselle toinen nuori ja toinen vanha sanotaan, että kiipeä 100 porrasta ylös. Nuori kiipeää portaat näppärästi ilman ongelmia mutta vanhus ei. Siksi portaiden sivuun on rakennettu tuolihissi (vertaa rokote), että se vanhuskin pääsisi hengissä sinne ylös ja saisi vielä nauttia maisemista.
Höpö höpö: 4 tuntia jaksaa vanhatkin tanssia mut ei kiiku portaita samaa aikaa.
 
vierailija
Miksi tää korona kestää niin kauan? Ei sikapaandemia kestänyt kuin ehkä yhden sesongin ja sen jälkeen sitä ei ole tarvinnu pelätä tai miettiä (ei sillä että olisin silloin sitä pelännyt). Milloin korona laimenee? En jaksa kolmatta talvea tämän ahdistuksen kanssa, miksei tämä jo muutu?? Lisäksi olen ruvennut pelkäämään myös influenssaa mitä en ennen ole pelännyt, ja kaudesta ennustetaan rajua.
Ei se laimene:

SARS-CoV-2 viruksen aiheuttama COVID-19 verisuoni- ja monielintauti riehuu vuosia

TÄSSÄ SYYT:


A. Tämä virusinfektio ei tutkijoista ole lievenemässä vuosiin tai vuosikymmeniin, koska viruksen toimintatapa verisuoni- ja monielintulehduttajana ei muutu. Kyse on siis täysin erilaisesta virustaudista kuin influenssan kohdalla. Musta surma ja yli 80% Amerikan alkuperäisväestöstä tappaneet infektiot kertovat ettei tartuntataudin täydy muuttua lievemmäksi

B. Yalen tutkijat kertoivat että deltavariantti tarttuu keskimäärin 16 kuukauden välein uudelleen..uudelleen..uudelleen niin rokottamattomiin kuin rokotettuihin. Paljon tarttuvammilla omikron BA.1, BA.2, BA.3, BA.4, BA.5.. muunnoksilla tarttuvuus on vielä paljon suurempi ja uudelleentartunnat yleisempiä, olisiko jo 6-10 kk tartuntaväli.

C. Kyseessä on yksi helpoiten tarttuvista viruksista

D. Ilmatartunta (aerosolipisarat) on 1 000 kertaa todennäköisempi kuin pinnoilta saatu kosketustartunta

E. Koronarokotteet eivät estä tartuntaa, sairastumista, tartuttamista tai long covidia. Myös suoja vakavaa rautimuotoa vastaan on lyhyt, vain joitakin kuukausia (HUS Lasse Lehtonen jne. kertovat)

F. COVID-19 pandemia riehuu uusin epidemia-aalloin ja variantein/muunnoksin vain joidenkin kuukausien välein kesät-talvet

G. COVID-19 on ainakin 10-20 kertaa influenssaa tappavampi infektio

H. Nyt ihmisiä on lähes 8 miljardia ja meillä on globaali turismi, lentomatkailu ja vapaa maiden välinen liikkuvuus sekä massiiviset joukkotapahtumat mm. megafestarit toisin kuin 1920-luvulla espanjantaudin tappaessa 50-100 miljoonaa ihmistä joissakin vuosissa. Myöskään kansalaisten ja bisnesten vapaudet eivät mahdollista toimivia tehokkaita pidempiaikaisia rajoitus- ja tukahdutustoimia mm. maahantulokaranteenit karanteenihotelleissa, suuren tartuntariskin yritystoiminnan rajoituksia, ffp2 suojainpakkoa jne.

I. COVID-19 tauti tarttuu jo ennen oireita ja on osalla oireeton tai lähes oireeton

J. Tartuntoja estämättömät rokotteet ja niillä perustellut koronapassit = kulkutaudin levitysluvat ovat polttoainetta koronaroihulle
 
vierailija
Mikä vitun normaaliin palaaminen ja flunssa, kun koronakuolemat jopa kesäkuussa 10x viime vuoden 2021 vastaavaa aikaa korkeammat ja silloinkin ne olivat 6,7x korkeammat kuin kesäkuussa 2020. Suomi siirtynyt 1800-luvun kulkutautien hoitamattomuuspolitiikkaa ja vähäjärkiset sokeutuneet pitkittyneeseen pandemiaan, kun pää ei kestä yleisvaarallisen tartuntataudin hoitoa.
 

Yhteistyössä