Alaskan sulavien jäätiköiden alta paljastuu valtavien puiden kantoja - miten nämä puut selitetään?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
"Alaskan sulavien jäätiköiden kätköistä on löytynyt halkaisijaltaan jopa 1,6 metrisiä pystyssä olevia kantoja juurineen sekä puunrunkoja, joissa on vielä kaarnaa tallella. Alustavat ikämääritykset osoittavat puiden kasvaneen vuosien 600 ja 1000 välisenä aikana. Lämpimiä ajanjaksoja on ollut siis aiemminkin, kirjoittaa tekniikan tohtori Antero Ollila." https://www.talouselama.fi/uutiset/...uu-puita/51062a66-53c3-3980-a907-d3977da4e281
 
Mikä selittää lämpimän kauden vuosina 600-1000?
On lämpimiä kausia ollut aiemminkin jopa täällä Suomessa.
Ilmastonmuutos aiheuttaa ilmastopakolaisuutta.
Tulevaisuuden tosiasia, joiden kanssa pitää elää.
Pieni ihminen voi tehdä elämässään asioita esim. vähentää ruokahävikkiä.
Tutkimuksen mukaan Suomen ruokahävikki vastaa 100.000 auton vuotuisia päästöjä.
Viisaampaa kurkata jääkaappiinsa kuin tuskailla Alaskan sulavia jäätiköitä.
 
On lämpimiä kausia ollut aiemminkin jopa täällä Suomessa.
Ilmastonmuutos aiheuttaa ilmastopakolaisuutta.
Tulevaisuuden tosiasia, joiden kanssa pitää elää.
Pieni ihminen voi tehdä elämässään asioita esim. vähentää ruokahävikkiä.
Tutkimuksen mukaan Suomen ruokahävikki vastaa 100.000 auton vuotuisia päästöjä.
Viisaampaa kurkata jääkaappiinsa kuin tuskailla Alaskan sulavia jäätiköitä.
Ei se ruokahävikki tule kotiin kannetusta ruosta, vaan ruokakaupoista ja ravintoloista.
 
"Suomessa kaikesta syömäkelpoisesta ruoasta haaskataan koko elintarvikeketjussa noin 10–15 prosenttia.[3] Kiloissa Suomessa tuotetun ruokahävikin määrä on yhteensä noin 450 miljoonaa kiloa eli noin 80 kiloa per asukas. 32 prosenttia (140 milj. kg) hävikistä syntyy kotitalouksissa, 21 prosenttia (95 milj. kg) elintarviketeollisuudessa, 18 % (81 milj. kg) ravitsemispalveluissa, 16 % (72 milj. kg) kaupoissa ja 13 % (59 milj. kg) alkutuotannossa. Kun tarkastellaan hävikin osuutta kaikesta elintarvikeketjun vaiheen käsittelemästä ruoasta, ravitsemispalveluissa hävikkiin päätyy selkeästi suurin osa, 20 prosenttia. Kotitalouksien käsittelemästä ruoasta hävikkiin joutuu 6 prosenttia, elintarviketeollisuudessa vastaava osuus on 3 prosenttia, ja alkutuotannossa ja kaupoissa 2 prosenttia. Kotitalouksissa hävikkiä syntyy siis määrällisesti eniten, mutta ravitsemispalveluissa hävikkiin joutuu suuri osa käsitellystä ruoasta."
 

Uusimmat

Yhteistyössä