Koronatarkastelua

Otsikko on kiinnostava, mutta itse artikkelissa asiaa ei avata asiaa ollenkaan, eli otsikko on virheellinen ja harhaanjohtava.


"Rokottamattomien osuus väestöstä on 14 prosenttia mutta sairaalahoitoa tarvitsevista 70 prosenttia"

 
vierailija
Kaikki ne, jotka väittävät olevansa kylmän analyyttisia voisivat miettiä seuraavaa: sikapiikin seurauksena 235 ihmistä sai narkolepsian jonkin asteisena. Kuinkakohan moni ihminen kuolee turhaan sen takia, että ei ota rokotetta koska pelkää vaikkapa tuon pandemrix-skandaalin takia tai on tullut aivopestyksi?
 
Tarkoitatko Suomessa vai maailmanlaajuisesti?

Kaikki ne, jotka väittävät olevansa kylmän analyyttisia voisivat miettiä seuraavaa: sikapiikin seurauksena 235 ihmistä sai narkolepsian jonkin asteisena. Kuinkakohan moni ihminen kuolee turhaan sen takia, että ei ota rokotetta koska pelkää vaikkapa tuon pandemrix-skandaalin takia tai on tullut aivopestyksi?
 
Viimeksi muokattu:
Se, mitä nämä tilastot eivät paljasta, on koronan pitkäaikaisvaikutukset. Minua huolettaa long covid, en missään nimessä halua sitä. Ja siitähän on jo myönnetty työkyvyttömyyseläkkeitä.
 
vierailija
"Rokottamattomien osuus väestöstä on 14 prosenttia mutta sairaalahoitoa tarvitsevista 70 prosenttia"

Vain koska laskentatapaa muutettiin, koska tuplarokotettujen osuus nousi jo puoleen. Sairaalassa koronan saaneista ja koronaosastolle eristykseen siirretyistä vain rokottamattomat merkitään koronan takia sairaalassa oleviksi, rokotettuja ei.

Sama syy sille että Suomessa rokottamattomien ilmaantuvuusluku on moninkertainen rokotettuihin verrattuna. Hengitystieinfektiosta kärsivää rokotettua kun terveyskeskus tai työterveyshuolto ei käske koronatestiin vaan kotiin sairastamaan. Sen sijaan rokottamattomat käskytetään koronatestiin.
Tämän takia myös lasten ja nuorten osuus tartuntaluvuissa nousee huomattavasti, heitä kun ei vanhempien ikäluokkien tapaan ole yhtä paljon rokotettu, joten heidät käsketään paljon herkemmin koronatestiin.

On uskomatonta mihin tämä poliittinen propaganda on maan hallinnon ja terveydenhuollon johtanut.

Suomessa kuollut marraskuussa 17 päivässä jo 80 ihmistä koronaan ja vauhti on kiihtyy. Koronaan kuolleiden olemassaolo tai rokotusstatus ei tunnu kiinnostavan ketään, miksiköhän? Kuolema on sentään melko vakava oire.
 
vierailija
THL:n koronakuolematilastot Suomessa, tilanne päivitetty 19.10.2021

1,9 vuotta kestäneen koronapandemian kuolleiden saldo Suomessa:

0-9v kuolleita 0
10-19v kuolleita 0
20-29v kuolleita 0
30-39v kuolleita 8
40-49v kuolleita 16
50-59v kuolleita 53
60-69v kuolleita 97
70-79v kuolleita 278
80+v kuolleita 673

Lähde: THL, tilanne 19.10.2021. Grafiikka: Joonas Haverinen / Yle

Summa summarum:

Alle 30-vuotiaita kuollut siis 0

Alle 50-vuotiaita kuollut 24

Alle 60-vuotiaita kuollut 77

Suomen koronakuolleiden mediaani-ikä on 82-vuotta ja 95% koronapositiivisesta testituloksesta 30-päivän sisällä kuolleista on ollut useampi perussairaus, he ovat siis monisairaita.

Vahvistettuja koronapositiivisia testejä yhteensä noin 173 000 (todennäköisesti covidin on sairastanut näiden lisäksi lievin oirein tai täysin oireitta vielä huomattava määrä ihmisiä Suomessa. Ehkä 1/4 - 1/2 todettujen positiivisten löydösten lisäksi, hakeutumatta koronatestiin. Näin koronan olisi Suomessa sairastanut jo noin 200 000 - 300 000 ihmistä.

Tähän nähden alle 50-vuotiaiden 24 koronakuolemaa tai alle 60-vuotiaiden 77 koronakuolemaa edustaa hyvin pientä kuolleisuusprosenttia covidiin.

Samoin hieman runsas 1 000 koko pandemian aikana Suomessa ollutta tehohoitopotilasta on hyvin pieni prosentuaalinen määrä alle 60-vuotiaissa, varsinkin kun heidänkin ikäjakaumansa on hyvin samansuuntainen.


Koska lokakuun 20. ja marraskuun 17. välillä ei ole valtamedian ja THL:n sekä HUS:n toimesta varoitettu nuorempia ikäluokkia kertomalla rokottamattomien koronakuolemista, myös näiden puolentoista sadan noin kuukaudessa kuolleen status ja ikäprofiili vastannee 19.10.2021 mennessä tilastoituja, joiden mukaan koronaan kuolee pääosin riskiryhmiä, siis ikäihmisiä(mediaani-ikä 82-vuotta) ja monisairaita(95%:lla useampi perussairaus). Nämä riskiryhmät on lähes täysin tuplarokotettu, he eivät ole siis foliohattusalkkareita tai VKK-persuja.
 
Voisko joku linkata?

Laitan muuten tämän:

Lähde: mtv3


Voisiko joku laittaa tähän sellaisen linkin tilastoon josta näkyy kuolleisuus Suomessa kuukausittain viiden vuoden ajalta?

Puhelimella olen ja pikaisella googlauksella en löydä, kiitokset avusta jo etukäteen
 
En ole varma onko kysymys osoitettu minulle, mutta vastaan kuitenkin :)

a) Tarkastelua.

b) Kyllä pyrittiin.

c) Kiinnostavaa olisi nähdä, mutta ei mahdollista.

Niin siis mitä?


Eikö toimilla ja rajoituksilla, mitä tehtiin, pyrittykin siihen, että mahdollisimman moni selviäisi koronasta hengissä?


Onneksi ei voida nähdä vaihtoehtoa mikä olisi ollut ilman rajoituksia. Vai?
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-

Yhteistyössä