Seinäkiinnitteinen wc pönttö "muodokkaalle"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei kestä seinäkiinitys 150 kilon massaa. Valitan.
Jos näin olisi, tuskin esim. Ikea tai ABC-huoltamot luottaisi seinäkiinnitteiseen malliin ja ottaisi riskin korvausvaateista tai henkilövahingoista. Asiakaskunta on hyvin laajakokoista ja punnituspistettä en ole havainnut ko. saniteettitilojen yhteydessä tai varoituskylttejä "Painorajoitus, istuthan varovasti".

Myös muualla maailmassa on "normaalikoko" +100 kg < ja seinäkiinnitteiset istuimet ovat yleisempiä kuin Suomessa.

Valmistajat voivat painorajoituksen laittaa tuotteille, mutta lähes aina niissä on laskettu suurempi kuormitus. Asentaja voi pilata piittaamattomuudellaan tuotteen käyttöominaisuudet ja suositus onkin käyttää ammattilaista, ei naapurin Penaa.
 
vierailija
Mä vähän ihmettelinkin tuollaisessa paikassa tuommoista ratkaisua. Onhan se ihan julmetun noloa asiakkaalle jos pytty rojahtaa yhtäkkiä alas. Ottaen huomioon että suositussa kahvilassa ne on runsaassa käytössä.
Nolous ei ole suurin huli jos istuu posliinilla joka halkeaa. Terävät reunat leikkaa lihaa ihan mukavasti.
https://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3043331/Chinese-passenger-hospitalised-airport-toilet-COLLAPSED-squatted-not-clean.html
 
vierailija
Useassa artikkelissa todetaan, että seinäkiinnitteinen wc-istuin kestää oikein asennettuna 400kg saakka normaalia käyttöä.

Eli asennuta ammattilaisella laatumerkkinen pytty ja nauti arjen sujuvuudesta.
Pitää muistaa tämä. Jos pytty kestää 120 kiloa, esim, niin se tarkoittaa staattista rasitusta. Kun "muodokas" romahtaa siihen pöntölle, rasitus saattaa hetkellisesti olla luokaa 2000 kiloa! Sitä ei seinäkiinnitteinen kestä.
 
vierailija
Tästä ketjusta ja viime viikon kyykku-uutisedta virisi kysymys.

Miten ihniset, jotka eivät pääse kyykkyyn, voivat käydä puskapisillä tai -isommalla hädällä?
Tena käytössä :confused: Aivan suoriltansa, hieman (helv...sti) jalkoja levittäen tai ojan kohdassa maaten niin, että peppu on tyhjän päällä.
Pitää kysyä anopilta, kun hänellä molemmat polvet jäykkänä ja silti viettää aikaa luonnossa patikoiden:D
 

Yhteistyössä