Etkö ymmärrä Sote-uudistuksesta mitään? Ei hätää, tässä se on esitetty selkeästi.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Voitko kopioida tekstiä sivulta tänne?
Kyllä kuva todellakin on peräisin hallituksen raportista. Tässä asiaa koskettava uutinen:
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703032200080286_pi.shtml

Sama uutinen hieman muokattuna:
Kaaviohirviö sote-uudistuksesta saa pään pyörälle - politiikan tutkija irvailee: "Hallinto tosiaan kevenee!"
Sosiaali- ja terveydenhuollon uusia rakenteita kuvaava kaavio herättää hämmennyksen ja huvituksen sekaisia tunteita sosiaalisessa mediassa.


Tässäkö nyt on se kuuluisa hallintohimmeli? Kuvakaappaus valtioneuvoston raportista Vaikuttava valvonta osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. (VALTIONEUVOSTO)

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan tuoreen julkaisun "Vaikuttava valvonta osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta" tarkoitus oli selvittää, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontaa ja valvonnan vaikuttavuutta voidaan parantaa sote-uudistuksessa.

Raportti sisältää kaaviokuvan, jota ainakin maallikko joutuu tutkailemaan hyvän tovin ennen kuin saa siitä tolkkua - jos saa silloinkaan.

Jos jonkun johtopäätöksen voi kaaviosta vetää, niin sen, ettei "sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus ja valvonta uudessa rakenteessa" ole kovin yksinkertainen asia. Sekava kaavio saa ihmettelemään niitä lupauksia, joiden mukaan soten tarkoitus on keventää alan raskasta hallintorakennetta.

Kaaviota on kauhisteltu sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo jakoi sen Twitterissä.

Yli tuhat sivua sotesta

Kansanedustajat saivat perjantaina viikonloppulukemisiksi hallituksen esityksen "eduskunnalle maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi."

Kyse on siis juuri sote-uudistuksesta.

Valtioneuvoston julkaisusta poimittu kaaviohirviö on koko esitykseen verrattuna kevyttä kamaa. Sivuja esityksessä on yhteensä 1 002 ja painoa 2,45 kiloa.
 
vierailija
Säätiöt ja yhdistykset ovat lääketehtaiden perustamia myyntitykkejä. Niissä ei siedetä lääkkeiden arvostelua eikä paranemisia omin konstein julkaista - tai ainakin ne poistetaan pian. Kalliiksi tulee ja elinsiirtobusiness takrolimuusikauppiaineen saa suunnitellut miljoonansa. Meillä pilataan tällä menolla loputkin vedet lääkejäämillä.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/diabetes_hype/
Terveistä saadaan helposti sairaita, kun laitosruoka sisältää muuntogeenisiä aineksia, joita ei kenenkään tarvitse sietää. Terve elimistö yrittää päästä niistä eroon, mutta systeemi on suunniteltu niin, ettei siitä pyöröovesta ole poispääsyä.:sick:
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Tautitehtailijat ovat liikkeellä ja toiset rustaavat ihmisten riesaksi laitteita, jotka on uusittava tietyin väliajoin. Niillä sidotaan ihmisen ajatukset niin, ettei huomaakaan joutuneensa höynäytyteksi, kuten statiinien kanssa on käynyt: eivät uskalla lopettaa, vaikka jalkoja pakottaa yötäpäivää. Niin on peloteltu kansa valmiiksi ja kaikkiin TV-ohjelmiin on piilotettu tuota pillerisanomaa:sick:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/09/pallolaajennus-helpotti-ms-oireita
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
mitäs nuo sun linkit tarkottaa alotuksen aiheeseen liittyen? :ROFLMAO:
SOTE? eikös siihen kuulu esimerkiksi sähkölaskut, jos ei pysty itse maksamaan? En tiedä, enkä tiedä mikä tarkoitus twitterillä on. Tämä on kyllä mielenkiintoista, kun ne vasta määrätyt etäluettavat sähkömittaritkin perittiin asiakkailta ja niissä oli kauheasti viallisia. Pakkohan ne oli vaihtaa ja silloinkin me asiakkaat maksetaan ne kaikki.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243096-uusi-sahkomaksu-nain-helen-selittaa-vuoden-suurimman-tuntitehon-perusteella
 
vierailija
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
mitäs nuo sun linkit tarkottaa alotuksen aiheeseen liittyen? :ROFLMAO:
En tiedä, mihin lokeroon se siellä kuuluu, mut twitteristä kysyin, mihin se kuuluu. Tämä kuuluu edellisen linkin taa ja laitan siksi kun on niitä linkkikammosia niin paljon:
"
Euromäärältään pienten maksuhäiriöiden vuoksi ei sähköjä saa katkaista nopeasti. Jos maksamattoman laskun suuruus on alle 250 euroa, voidaan sähköt katkaista maksamattoman laskun vuoksi aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisen laskun eräpäivästä.

Talvikeskeytyskielto taas estää sähköjen katkaisemisen talviaikana (1.10.–30,4.) vakituisena asuntoja käytettävästä talosta, jonka lämmitys on riippuvainen sähköstä, ennen kuin laskun eräpäivästä on vähintään neljä kuukautta. Talvikeskeytyskiellon tarkoituksena on antaa sähkölämmityksestä riippuvaisille asukkaille aikaa järjestellä asioitaan ilman välitöntä vaaraa paleltumisesta tai talolle tapahtuvista vahingoista."

Sulle ei kai tule sähkölaskua? Yhteenslasku ei ole kamalan vaikeeta. Tai no, ainahan ne voi muutella pykäliä, jäätyy tietämättömät maaliskuisena yönä ennen kuin ehtivät anomuksia täyttää :whistle:
 

Yhteistyössä