En kyllä leivo enää speltistä pullia

Jos aikoo tehdä korvapuusteja tai muuta pullaa, kannattaa ymmärtää, että ne eivät ole terveysruokaa mistään jauhoista valmistettuna. Satunnaiset herkkupalat (esim. joskus sunnuntaikahville leivottu pulla) eivät ketään tapa.
Pulla harvoin leivottuna kannattaa siis tehdä hyvistä leivontavehnäjauhoista ja syödä muuten terveellisesti (mm. liikaa hiilihydraattimättöä vältellen).

 
vierailija
Sienisokeri:X3::ROFLMAO::p:D:rolleyes:
http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1999/30.heinakuu/SISO3099.HTM

Sit on vielä ihmisiä, joilla on sieniallergia. Naura vaan! Tuon sienisokeriasian mulle kertoi muuan suoleton, mutta ikinä aikaisemmin en ollut kuullut siitä muualla. Voihan olla mahdollista, että lääkärikin etsii ensin divertikkeleitä (niitä on kuulemma aikilla!), ennen kuin kysyy, oletko syönyt sienisokeria, kuten hiivauutetta? Todennäköisesti noin on, kun tarkemmin muistelee. Ei muuten pullaankaan kovin isoa palaa hiivaa tarvi laittaa. Syön kyllä tuttujen tekemiä leivonnaisia, kun tiedän, että osaavat tehdä kunnollisia ja se tarkoittaa ilman soijaa ja maissia sekä niistä tehtyjä aineksia. Luomujauhotkin voi närästää älyttömästi, jos niissä on askorbiinihappo - tai jauhonparanne, mut maissiallergikko saa siitä pahat reaktiot, eikä tiedä, mistä se nyt taas tuli:sick::confused:
 
vierailija
http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1999/30.heinakuu/SISO3099.HTM

Sit on vielä ihmisiä, joilla on sieniallergia. Naura vaan! Tuon sienisokeriasian mulle kertoi muuan suoleton, mutta ikinä aikaisemmin en ollut kuullut siitä muualla. Voihan olla mahdollista, että lääkärikin etsii ensin divertikkeleitä (niitä on kuulemma aikilla!), ennen kuin kysyy, oletko syönyt sienisokeria, kuten hiivauutetta? Todennäköisesti noin on, kun tarkemmin muistelee. Ei muuten pullaankaan kovin isoa palaa hiivaa tarvi laittaa. Syön kyllä tuttujen tekemiä leivonnaisia, kun tiedän, että osaavat tehdä kunnollisia ja se tarkoittaa ilman soijaa ja maissia sekä niistä tehtyjä aineksia. Luomujauhotkin voi närästää älyttömästi, jos niissä on askorbiinihappo - tai jauhonparanne, mut maissiallergikko saa siitä pahat reaktiot, eikä tiedä, mistä se nyt taas tuli:sick::confused:
Paula(n):rolleyes:
 
Hei tee pullia perusvehnäjauhosta mutta harvemmin;) Minusta mikään mitä yrittää tehdä terveellisemmäksi ei ole hyvää. Mieluummin hyvä herkku mutta harvemmin:love:
Tässä on viisautta. Mun mielestä pullan pitää maistua ja näyttää pullalta, en halua terveysväen pilaavan sitä minkä miellän kunnon pullaksi.
Joten pulla pysyköön pullana mut yritän syödä sitä harvemmin.

(On muuten jäätävää miten erilaisia pullia terveysihmiset saa aikaan, jotkut on ihan hirveitä kikkareita)
 
  • Tykkää
Reactions: Sluibailija
vierailija
http://ekoodit.fi/lisaaineluokka/9/paakkuuntumisenestoaineet/

Nuo aineet hajottaa sen taikinan, ei tuu kakkua, ei pysy kasassa. Eipä tuota käsittänyt juustomestarikaan kerran, kun valitin juustosta, et on ihan liian suolainen eikä pysy kasassa, vaihtakaa karkeaan merisuolaan. Ei vaihtanu. Loppui koko tuotanto.
Ymmärsin, että sun taikina levis jotenkin? Laitoitko suolaa?
Et kai margariinia kuitenkaan? Jos sitä voita ei ole tarpeeksi, tulee sämpylöitä. Ja ilman kananamunia ei kannata leipoa p u l l a a.
 

Yhteistyössä