Kirkkohallitus ja suosittu Vauva.fi-verkkosivusto aloittavat yhteistyön

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
11.01.2018 12:40, Päivitetty 11.01.2018 12:45
Puheenaihe
Vauva.fi-sivusto yllättää: Uusi palvelu sinkuille ja kaikenlaisissa perhetilanteissa oleville

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen/kuvituskuva

Kirkkohallitus ja suosittu Vauva.fi-verkkosivusto aloittavat yhteistyön, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin.

Kysymyksiä uudessa parisuhdeneuvola-palvelussa ratkovat kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat Nina Kauppinen, Anssi Tietäväinen ja Helena Toppari.

Tavoitteena on antaa asiantuntija-apua helposti verkon kautta. Parisuhdeneuvola palvelee sinkkuja kuin erilaisissa perhetilanteissa olevia ihmisiä.

Vauva.fi-sivustolla keskusteluaiheet liikkuvat laidasta laitaan, ja keskusteluissa on nähty railakastakin menoa.

– Haluamme parisuhdeneuvolan avulla tukea perheiden hyvinvointia, tarjota apua ja tukea ihmissuhdeongelmissa ja inspiraatiota paremman parisuhteen rakentamiseen, kommentoi koordinaattori Henna Ahlfors Kirkkohallituksesta.

Vauvan ja Meidän Perheen päätoimittaja Maija Koski sanoo, että missiona on perheiden hyvinvointi.

– Vauva.fi:ssä keskustellaan myös paljon parisuhdeasioista. Haluamme tarjota parasta asiantuntijatietoa, vertaistukea ja rakentavia ratkaisuja arkeen.
 
vierailija
Pyhä liitto: Kirkko alkaa harjoittaa parisuhdeneuvontaa yhteistyössä Vauva.fi -sivuston kanssa
Torstai 11.1.2018 klo 16.20

Suositulla Vauva.fi -sivustolla on avattu Parisuhdeneuvola-palvelu, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin.

(MOSTPHOTOS)">
Palvelun on tarkoitus tavoittaa ja tukea erityisesti ruuhkavuosia eläviä pariskuntia. (MOSTPHOTOS)

Kirkkohallituksen koordinaattori Henna Ahlfors kertoo Iltalehdelle, että yhteistyöllä halutaan tuoda kirkon asiantuntijoiden osaamista lähelle ihmisiä, jotka voivat hyödyntää niitä matalla kynnyksellä.

- Vauva.fi tavoittaa kaikista eniten suomalaisia lapsiperheitä, ja siellä ovat muutenkin pinnalla parisuhdeteemat. Lapsiperheiden vanhemmat ovat luonnollisesti kaikkein kovimmilla, kun eletään ruuhkavuosia ja elämässä on paljon vaatimuksia, Ahlfors sanoo.

Ihmisten kysymyksiä sivustolla ratkovat kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat Nina Kauppinen, Anssi Tietäväinen ja Helena Toppari.

Kirkko on aiemmin tehnyt vastaavaa yhteistyötä muidenkin medioiden, kuten City-lehden, kanssa.

- Lähdimme kartoittamaan mitä uusia vaihtoehtoja ja yhteistyökumppaneita meillä voisi olla. Otimme lopulta yhteyttä Vauva.fi:iin, sillä meidän oli helppo liittyä sivuston tavoitteisiin lapsiperheiden ja parisuhteiden hyvinvoinnin tukemisesta.

Maineensa puolesta Sanoma Media Finlandin omistaman Vauva.fi -sivuston keskustelufoorumi tunnetaan yleisesti hyvinkin värikkäistä keskusteluaiheistaan.

- Olen sitä mieltä, että sivustolla elää inhimillisyys ja ihmisyys, ja se kuvastaa minkälaisia ihmiset ovat. Haluamme olla tuomassa tähän mukaan luotettavaa asiantuntijatietoa ja hyviä neuvoja, Ahlfors sanoo.

"Toivotaan, että miehetkin rohkaistuvat"

Vaikka sivuston foorumeilla keskustelee myös miehiä, suuri valtaosa Vauva.fi:n käyttäjistä on naisia. Ahlfors pitääkin neuvonnan tasapuolista kattavuutta yhtenä alkavan toiminnan haasteena.

- Olemme keskustelleet siitä, pystyisikö palvelua jotenkin kohdentamaan. Halusimme ehdottomasti, että yksi perheneuvojista on mies. Toivotaan, että miehetkin rohkaistuvat jättämään kysymyksiä, joita voi anonyymisti kirjoittaa kuka tahansa.

Ahlfors korostaa, että kirkon perheneuvojilla on valmius palvella kaikenlaisia perheitä, riippumatta perhemuodosta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä. Myös sinkut voivat saada neuvoja Parisuhdeneuvolasta.

Torstaina avautuneella Parisuhdeneuvola-alustalla on mahdollisuus lähettää asiantuntijoille suoraan kysymyksiä, ja asiantuntijat julkaisevat sivustolla myös aiheeseen liittyviä blogeja ja artikkeleita.

- Meillä on vastaavasta toiminnasta oikein hyviä kokemuksia. Ihmiset ovat osoittaneet meille luottamustaan lähettämällä paljon syvällisiä ja mielekkäitä kysymyksiä. Usein on niin, että omat salaiset huolet ja pohdinnat ovatkin niitä kaikkein yleisimpiä, ja niiden käsittelemisestä voi olla apua muillekin, Ahlfors sanoo.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801112200661297_u0.shtml
 
vierailija
Vauva palstalla alkaa todennäköisesti kirkon edustaja änkeämään mukaan kaikkiin keskusteluihin. Aikoinaan Suomi24 sivulla oli nuorten puolella nettisaapas, joka valisti joka ainoassa keskustelussa. Tätä siis tulossa Vauvalla.

Tulevaisuuden keskustelu. Aiheena mitä lasissa.
ap. Mitä te juotte perjantain kunniaksi. Itsellä lasissa punaviiniä.
diakoni: Minä huolestuneena luin aloitusviestisi. Elämäsi täytyy olla tyhjää, jos ilo tulee vain alkoholista. Saisit varmasti keskusteluapua lähimmästä seurakunnasta.
 
vierailija
https://www.vauva.fi/teema/parisuhdeneuvola

https://www.vauva.fi/artikkeli/vanhemmuus/parisuhde/parisuhdeneuvola/ongelmia-ihmissuhteissa-laheta-kysymys-asiantuntija

Parisuhdeneuvolan asiantuntijat vastaavat kysymyksiin parisuhteista, yksinäisyydestä ja seksistä.


Parisuhdeneuvola on Vauva.fin ja kirkon perheneuvonnan kaupallinen yhteistyö.

Parisuhdeneuvola-palvelussa voit kysyä mitä tahansa ihmissuhteissa askarruttavaa asiaa. Kysymyksiä ratkovat Suomen ev. lut. kirkon parisuhteisiin erikoistuneet perheneuvojat Helena Toppari, Nina Kauppinen ja Anssi Tietäväinen. Helena on koulutukseltaan psykologi, erityistason paripsykoterapeutti ja perhepsykoterapeutti sekä traumapsykoterapeutti. Nina on perhe- ja psykoterapeutti sekä erikoissosiaalityöntekijä. Anssi on koulutukseltaan teologian maisteri, pappi ja perheneuvoja.

Parisuhdeneuvola palvelee kaikkia ihmisiä riippumatta parisuhde- tai perhetilanteesta, sukupuolesta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.
 
vierailija
Lähetän kysymykseni *

Kenelle tahansa asiantuntijalle
Nina Kauppiselle
Anssi Tietäväiselle
Helena Topparille

Nimi (ei julkaista)

Sähköpostiosoitteesi (ei julkaista)

Kysymyksesi *

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kuusi *

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
vierailija
"- Hänen ideansa oli, että meidän täytyy pitää taas kahdestaan palaveri, mikä on lähtökohtaisesti väärä ajatus, koska tässä ei ole riitaa, vaan selvittämättömiä asioita.

Kysymykset 1-20 Korhosen listalla koskevat Laajasalon yritystoimintaa.

Korhonen kysyy muun muassa, miksi Laajasalo toimitti yrityksensä TL Opetus Oy:n tilinpäätösasiakirjat vuosilta 2014, 2015, 2016 ja 2017 kaupparekisteriin vasta 14.12.2017"

Herää kysymys, kuka ne pääsykokeet suunnittelee?
 
vierailija
Ottivat pois tästä ketjusta tärkeän tiedon, kuinka lanoliinissa on vahvaa myrkkyä, jos se on tehty merinolampaanrasvasta. Se turkki kun saadaan irti injektiolla, joka ruutataan samalla kun lampaalle puetaan verkko - siihen se rasvainen turkki sitten jää ja on helppo riisua pestäväksi, josta se rasva kerätään maailmalle. Sen injektion pakkauksessa lukee DANGEROUS POISON ja se on ihmisperäistä hormonia, jota ei tietenkään saisi päätyä ihmisen elimistöön missään muodossa!
Jaetaanko siellä vitamiinipillereitä vai mitä, mut limukkaa kuuluu menevän tolkuttomasti. Niissä muutamissa merkeissä on arominvahvennetta, josta tulee migreeni. Lanoliinin kolesterolilla saa helposti arvot korkeaksi, mutta onpa siinä vaarana sydänpysähdyskin, jos ei kukaan laske yhteen, paljonko rasvaliukoista D-vitamiinia elimistöön kertyy - se on yliannostuksen oire! Makkaroista tulee myös helposti migreeni, joten olisi aiheellista poistaa ne nuotio-illoista - miksei vaikkapa loimulohta?
 

Yhteistyössä