Ihan vakavasti: onhan siinä leväperäistä ainesta, kuten kuulemma monissa HK:n tuotteissa. Haistaakohan ne siinä jotakin syömäkelvotonta, kuten levää, mitä ihmisenkään ei tarvitsisi syödä yhtään - sairaiden palstalta kerättyjä kommentteja:
"24.03.2013:
"Tuolla oli melkoisia yllätyksiäkin, kuten nyt
isoimpana nuo HK:n lihatuotteet. Mitä hittoa niihin tarvii tuota karragenia työntää? Tai en kyllä ymmärrä muutenkaan suoraan sanottuna... jossain hiusgeelissä lienee se ja sama tietysti, kun ei tuo ilmeisesti ulkoisesti käytettynä ole haitallinen?"
f vastaa 27.03.2013:
"Vuosi sitten olin mahataudissa ja viikko sen jälkeen oli jo parempi.
Söin sitten jäätelöä ja siitä alkoi 5 viikon akuutti. Luin jostakin, että jollakin muulla jäätelö oli laukaissut taudin. Sen jälkeen en ole jäätelöä pahemmin syönyt. Muutaman kerran maistanut. Suoli nyt paremmassa kunnossa ja on maistelut kestänyt. Kermojakin käytän satunnaisesti. Mutta jättäisin varmuuden vuoksi käyttämättä kaikki E407 tuotteet jos ongelmia taas tulisi."
g vastaa 06.05.2013:
"Kertokaapas asiaan perehtyneet, että missä jäätelössä ei ole tuota
karrageeniä. Sulatin eilen varmaan koko kaupan pakastealtaan, kun yritin etsiä jäätelöpakettia, jossa sitä ei olisi. :-[
Lopulta löytyi yksi paketti: Pirkan kolmen suklaan kermajäätelö (muovirasia).
Tiedättekö muita karrageenivapaita jätskimerkkejä/makuja, niin ei tarvitsisi joka kerta kahlata läpi koko pakasteallasta?"
h vastasi 06.05.2013:
"
Tässä nyt kaikki pingviini tuotteet ja niiden tuoteselosteet, en nyt jaksanut kaikkia kahlata läpi, mutta huomasin, että ainakin pehmisjätskeissä on käytetty E407...oli sitä jossain muissakin. Mitähän mahtaa olla tuo "Eucheuma-levä" jota myös sakeuttamisaineena monissa jätskeissä nähtävästi on myös käytetty? Ja jo on aikas moinen lista ylipäänsä e-koodeja joka jätskin kyljessä...taidan tehdä itse jäisistä marjoista, sokerista ja vaikka turkkilaisesta jogurtista, jos ja kun tämän maidottoman kauden jälkeen kokeilen taas maitotuotteiden sopivuutta...vaikka kai sitä ilman jäätelöäkin pärjää, viime kesänäkään tainnut syödä kuin pari kertaa, turhan makeita mun suuhuni kun ilman sokeria tottunut olemaan."
b jatkaa: 06.05.2013:
---"Ja Eucheuma-levä on
karrageenia juurikin. Tosin muistaako/tietääkö joku paremmin, että oliko tuo oikeasti levästä saatu
karrageeni pienempi paha kuin kemiallisesti valmistettu (en tiedä, että mistä ne erottaa, sama E407 tai E407a niillä on merkintänä)...