Uunimakkara, miten se tehdään?

  • Viestiketjun aloittaja oikeesti
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Saahan niitä sellaisiakin makkaroita, missä on enempi lihaa. Ei ne aina ole edes paljonkaan kalliimpia. samoin kun nakissa löytyy lihaisia ns.napsunakkeja ja vähemmän lihaa sisältäviä esim.lidlin nakkeja ym.
Ite suosin esim. Kivikylän löylylenkkiä yms. missä on enempi lihaa. Hyvää on!
 
vierailija
Onhan glutamaatteja vielä muutamissa makkaroissa, mutta astmaatikkoen oireet pahenevat niistä. Jos joku ei asiaa tiedä, on kyllä hirvittävä systeemi, missä ei kerrota edes sairaalle! No, migreeni tulis pienestäkin pätkästä, mutta ei kaikki tiedä sitäkään - eikä oireet ilmene niillä, joilla on tietynlainen lääkitys. Tässä se taas nähdään - otan osaa:-(
 
Uunimakkaran valmistus alkaa uunin esilämmittelyllä. Kun uuni on lämmennyt, työnnetään kovettunut makkara uuniin. Sitä liikutellaan uunissa mielellään niin kauan, että uuni laukeaa. Tätä helpottaa, jos makkara on niin lihaisa, että se ottaa kiinni uunin seiniin. Sen jälkeen makkara kypsyy (pehmenee) täytteen valuessa uuniin.

Lauennut uuni tarkastelussa:
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
Meillä ei syö hookoon blöötä edes koirat :D
Ihan vakavasti: onhan siinä leväperäistä ainesta, kuten kuulemma monissa HK:n tuotteissa. Haistaakohan ne siinä jotakin syömäkelvotonta, kuten levää, mitä ihmisenkään ei tarvitsisi syödä yhtään - sairaiden palstalta kerättyjä kommentteja:

"24.03.2013:
"Tuolla oli melkoisia yllätyksiäkin, kuten nyt isoimpana nuo HK:n lihatuotteet. Mitä hittoa niihin tarvii tuota karragenia työntää? Tai en kyllä ymmärrä muutenkaan suoraan sanottuna... jossain hiusgeelissä lienee se ja sama tietysti, kun ei tuo ilmeisesti ulkoisesti käytettynä ole haitallinen?"

f vastaa 27.03.2013:
"Vuosi sitten olin mahataudissa ja viikko sen jälkeen oli jo parempi. Söin sitten jäätelöä ja siitä alkoi 5 viikon akuutti. Luin jostakin, että jollakin muulla jäätelö oli laukaissut taudin. Sen jälkeen en ole jäätelöä pahemmin syönyt. Muutaman kerran maistanut. Suoli nyt paremmassa kunnossa ja on maistelut kestänyt. Kermojakin käytän satunnaisesti. Mutta jättäisin varmuuden vuoksi käyttämättä kaikki E407 tuotteet jos ongelmia taas tulisi."

g vastaa 06.05.2013:
"Kertokaapas asiaan perehtyneet, että missä jäätelössä ei ole tuota karrageeniä. Sulatin eilen varmaan koko kaupan pakastealtaan, kun yritin etsiä jäätelöpakettia, jossa sitä ei olisi. :-[

Lopulta löytyi yksi paketti: Pirkan kolmen suklaan kermajäätelö (muovirasia).

Tiedättekö muita karrageenivapaita jätskimerkkejä/makuja, niin ei tarvitsisi joka kerta kahlata läpi koko pakasteallasta?"

h vastasi 06.05.2013:
"Tässä nyt kaikki pingviini tuotteet ja niiden tuoteselosteet, en nyt jaksanut kaikkia kahlata läpi, mutta huomasin, että ainakin pehmisjätskeissä on käytetty E407...oli sitä jossain muissakin. Mitähän mahtaa olla tuo "Eucheuma-levä" jota myös sakeuttamisaineena monissa jätskeissä nähtävästi on myös käytetty? Ja jo on aikas moinen lista ylipäänsä e-koodeja joka jätskin kyljessä...taidan tehdä itse jäisistä marjoista, sokerista ja vaikka turkkilaisesta jogurtista, jos ja kun tämän maidottoman kauden jälkeen kokeilen taas maitotuotteiden sopivuutta...vaikka kai sitä ilman jäätelöäkin pärjää, viime kesänäkään tainnut syödä kuin pari kertaa, turhan makeita mun suuhuni kun ilman sokeria tottunut olemaan."

b jatkaa: 06.05.2013:
---"Ja Eucheuma-levä on karrageenia juurikin. Tosin muistaako/tietääkö joku paremmin, että oliko tuo oikeasti levästä saatu karrageeni pienempi paha kuin kemiallisesti valmistettu (en tiedä, että mistä ne erottaa, sama E407 tai E407a niillä on merkintänä)...
 
vierailija
"Sisältää:
Natriumglutamaatti (E621), Naudanliha, Sianliha, Inkivääri, Korianteri, Mustapippuri, Paprika, Valkopippuri

Tuotteen ainesosat:
suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, perunajauho, suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), lisätty suola (1,7 %), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
P e r u n a k u i t u tarkoittaa mm.rutontorjunta-ainejäämiä sekä glyfosaattijäämiä:
 
vierailija
Ajatella, että jos ne mukamakkarat ja fosfaattiruiskeet lihaan olisi kielletty, olisi ihmiset saaneet syödä kunnollista ruokaa, eikä mitään ylituotantoa olisi:geek:
Olisi possuista tehty lehtipihvejä ja ihmiset olis terveitä. Jos ei olis lääkitty Roaccutanella, ostaisivat muumaalaisetkin sitä possua mielellään. Kukaan ei siis todellisuudessa kanna vastuuta asioista. Kuluttaja on kuningas vain periatteessa, mutta käytännössä ei ole tarkoituskaan, että ihmiset olisivat terveitä.

En löydä arenalta sitä kyselytuntia, mikä pitkästä aikaa oli asiasta, mutta ei edes uutisissa ollut aiheesta kuin pieni maininta - onneksi satuin katsomaan sen, mutta ei ne tosiaan aiokaan tehdä asialle mitään. Toisen ohjelman löysin, jossa on jo useampi jakso.
Tuo ohjelma näkyy vieläkin(y)
 
vierailija
Olipa tänään uutisissa, että muovipullojen korvikkeena aletaan käyttää karrageenista valmistettuja kapseleita. Suolistotulehduksilla tehdään businessta - kuten ennenkin:-(
"Ooho-vesipallojen hyytelömäinen kalvo on tehty kasvi- ja merileväuutteesta. Niiden valmistajan, brittiläisen start-upin, mukaan kuplat hajoavat noin kuudessa viikossa, ellei niitä käytetä sitä ennen.

Kuplan voi täyttää tavallisella tai maustetulla vedellä"

Sitä samaa E407, mitä on monissa valmisteissa gelatiinikorvikkeena:-(


Ihan vakavasti: onhan siinä leväperäistä ainesta, kuten kuulemma monissa HK:n tuotteissa. Haistaakohan ne siinä jotakin syömäkelvotonta, kuten levää, mitä ihmisenkään ei tarvitsisi syödä yhtään - sairaiden palstalta kerättyjä kommentteja:

"24.03.2013:
"Tuolla oli melkoisia yllätyksiäkin, kuten nyt isoimpana nuo HK:n lihatuotteet. Mitä hittoa niihin tarvii tuota karragenia työntää? Tai en kyllä ymmärrä muutenkaan suoraan sanottuna... jossain hiusgeelissä lienee se ja sama tietysti, kun ei tuo ilmeisesti ulkoisesti käytettynä ole haitallinen?"

f vastaa 27.03.2013:
"Vuosi sitten olin mahataudissa ja viikko sen jälkeen oli jo parempi. Söin sitten jäätelöä ja siitä alkoi 5 viikon akuutti. Luin jostakin, että jollakin muulla jäätelö oli laukaissut taudin. Sen jälkeen en ole jäätelöä pahemmin syönyt. Muutaman kerran maistanut. Suoli nyt paremmassa kunnossa ja on maistelut kestänyt. Kermojakin käytän satunnaisesti. Mutta jättäisin varmuuden vuoksi käyttämättä kaikki E407 tuotteet jos ongelmia taas tulisi."

g vastaa 06.05.2013:
"Kertokaapas asiaan perehtyneet, että missä jäätelössä ei ole tuota karrageeniä. Sulatin eilen varmaan koko kaupan pakastealtaan, kun yritin etsiä jäätelöpakettia, jossa sitä ei olisi. :-[

Lopulta löytyi yksi paketti: Pirkan kolmen suklaan kermajäätelö (muovirasia).

Tiedättekö muita karrageenivapaita jätskimerkkejä/makuja, niin ei tarvitsisi joka kerta kahlata läpi koko pakasteallasta?"

h vastasi 06.05.2013:
"Tässä nyt kaikki pingviini tuotteet ja niiden tuoteselosteet, en nyt jaksanut kaikkia kahlata läpi, mutta huomasin, että ainakin pehmisjätskeissä on käytetty E407...oli sitä jossain muissakin. Mitähän mahtaa olla tuo "Eucheuma-levä" jota myös sakeuttamisaineena monissa jätskeissä nähtävästi on myös käytetty? Ja jo on aikas moinen lista ylipäänsä e-koodeja joka jätskin kyljessä...taidan tehdä itse jäisistä marjoista, sokerista ja vaikka turkkilaisesta jogurtista, jos ja kun tämän maidottoman kauden jälkeen kokeilen taas maitotuotteiden sopivuutta...vaikka kai sitä ilman jäätelöäkin pärjää, viime kesänäkään tainnut syödä kuin pari kertaa, turhan makeita mun suuhuni kun ilman sokeria tottunut olemaan."

b jatkaa: 06.05.2013:
---"Ja Eucheuma-levä on karrageenia juurikin. Tosin muistaako/tietääkö joku paremmin, että oliko tuo oikeasti levästä saatu karrageeni pienempi paha kuin kemiallisesti valmistettu (en tiedä, että mistä ne erottaa, sama E407 tai E407a niillä on merkintänä)...
Olipa tänään uutisissa, että muovipullojen korvikkeena aletaan käyttää karrageenista valmistettuja kapseleita. Suolistotulehduksilla tehdään businessta - kuten ennenkin:-(
"Ooho-vesipallojen hyytelömäinen kalvo on tehty kasvi- ja merileväuutteesta. Niiden valmistajan, brittiläisen start-upin, mukaan kuplat hajoavat noin kuudessa viikossa, ellei niitä käytetä sitä ennen.

Kuplan voi täyttää tavallisella tai maustetulla vedellä"
 

Yhteistyössä