Harva maajussi mitenkään viisaalta vaikuttaa. Viisas ei tuota ruokaa joka lopulta päätyy onghelmajätelaitokselle. Tuo on vaan sellanen työ että sinne päätyy yleensä omien vanhempien kautta, ei se ketään tee paremmin tietäväksi kun katsoo kokonaiskuvaa ruuantuotannosta.
Totta kai maajusseja tarvitaan, mutta ei läheskään niin paljon mitä tässä maassa teitä on.
Luulisi että joku hälytysvalo syttyisi jossain osassa prosessia siinä vaiheessa kun tuotanto on kolminkertainen kulutukseen nähden.
Silloin ei kyllä äly toimi, missään osassa rattaita, ei tuottajassa, ei ruokatehtaalla, ei kaupassa., eikä Arkadianmäellä. Jossain menee pahasti pieleen, kun tuotanto on kolminkertainen kulutukseen nähden, mutta huolissaan ei olla ylituotannosta vaan kulutuksen "vähyydestä".
Oikeasti suomalainen ei ole koskaan kuluttanut näin valtavasti, kulutusta on liikaa mutta päättäjät ovat huolissaan vain siitä että kulutamme "liian vähän" , ostovoima on päivän sana, muulla ei ole niin väliä. Tuotetaan ihmeessä ruokaa roskikseen, viljellään koko Suomi rehuksi ja kärrätään lihaa kaatopaikalle. Pitäähänj sitä olla valikoimaa, se lisää OSTOVOIMAA. En muuten usko tuohon teoriaan, mitä pitemmät hyllyt kaupassa ruokaa, sen vähemmän ihmisen tekee mieli ostaa, jos pelkkiä jugurtteja on 300 erilaista, tekee mieli jatkaa matkaa, kun ei osaa päättää tai tiedä mikä on se just joka on mun makuun.
Rahakirstun vartijat mättävät rahaa tuottajille, turhat rattaat jauhavat ja jauhavat ruokaa jota kukaan ei tule koskaan syömään. Ongelmajätelaitos kutsuu.
Tuotantoketjun alussa maajussi nousee taas seuraavana aamuna ruokkimaan ongelmajätelaitoksella hävitettävää makkaraa, rehulla jonka tieltä on silvottu aikanaan komea metsä.