Yleisimmät arkiruuat teidän perheessä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
kalapuikkoja, perunat, munakastike
Makkara-tai nakkikastike, perunat/muusia
Italianpataa, usein itse tehtynä, joskus pussista
Nakkikeittoa
Kalakeitto lohi+seiti
Jauhelihakastike, spagetti
Kastike porsaan palapaistista, perunat
Kaalilaatikko
Perunaviipalelaatikko, kylkisiivuja päällä
Omatekoista pitsaa
Omatekoista lasagnea
Broileri-paprikakastike, riisiä
Broileri-currykastike, riisi
Lohikiusaus
Kaupan pinaattiletut
Riisipuuro
Mannapuuro
 
Ok.
Itsekin sovellan paljon mutta kyllä suurimmalle osalle ruokia on myös ihan nimet.
Iso osa ruuista on alunperin reseptin mukaan tehtyjä, joita sitten sovellettu.
En sovella jokaisen ruuan kohdalla ja tee aina jotain uudella/erilaisella tavalla, vaan on usein toistuvia ruokia jotka teen samalla tavalla/pääasiassa samalla tavalla aina.
Suurimmalla osalla ihmisistä kun tuppaa olemaan rutiineja, säästävät aikaa.
Hassua ajatella että joku ei näin tee, mutta sulla taitaa olla enemmän aikaa sitten.
En minäkään tee lähellekään joka kerta uudella tavalla jotain, vaan rutiinilla niitä tiettyjä mausteita heittelen ja tiettyjä ainesosia laittelen, mitä milloinkin tekee mieli.
Aikaahan tuohon ei mene juuri mitään - enemmän aikaa menee esim. kiusauksien, laatikoiden, pyöryköiden ja muusien tekemiseen kuin lihan kypsentämiseen mausteineen ja vihannesten kypsentämiseen tai hedelmien tai salaattivermeiden pilkkomiseen.

Mutta nää on näitä, mikä kellekin on helppoa ja nopeaa.
Mulle moni perinteinen kotiruoka on liian vaivalloista. Ehkä siksikin, kun en liiemmin halua syödä niitä.
 
Pin
Varmaan kasvikset kanalla. Ihan sen mukaan heittelen pannulle mitä kaapista löytyy.

Yleisimmät raaka-aineet noihin sotkuihin on ehkä kana, parsakaali, sipuli, porkkana ja pavut. Syövät lisäksi aika usein kurkkua, tomaattia, paprikaa ja yleisimmät ilta- ja aamupalat on hedelmät, kasvistikut, pähkinät, kananmuna ja raejuusto.

Onko noi sitten jonkinlaisia wokkeja vaikka, kerta nimet on tärkeitä. :D
 
Pin
Kerran viikossa teen yleensä myös jauhelihakastikkeen (kana tai nauta) ja siihen tuoreita tomaatteja, sipulia, porkkanaraastetta. En oikein tiedä mikä lisuke olisi tähän yleisin kun se vaihtelee tosi usein. Olisko ehkä pikku peruna, raejuustoa, porkkana ja parsakaali sellainen...
 
vierailija
Varmaan kasvikset kanalla. Ihan sen mukaan heittelen pannulle mitä kaapista löytyy.

Yleisimmät raaka-aineet noihin sotkuihin on ehkä kana, parsakaali, sipuli, porkkana ja pavut. Syövät lisäksi aika usein kurkkua, tomaattia, paprikaa ja yleisimmät ilta- ja aamupalat on hedelmät, kasvistikut, pähkinät, kananmuna ja raejuusto.

Onko noi sitten jonkinlaisia wokkeja vaikka, kerta nimet on tärkeitä. :D
Nimet ei ole tärkeitä sinäänsä, mutta on eri asia sanoa että heitän milloin mitäkin pannulle kuin että teen usein esim. kanawokkia, kanaa + vihanneksia tms.
 
Toistuvia niin pizza, hampurilaiset, uunilohi, savulohi, makaroonilaatikko, tom kha gai, naudanlihaa osterikastikkeessa, paistettua riisiä, paellaa, paistetut muikut, silakkapihvit, blinit, kalaseljanka, poronkäristys, kermainen lohikeitto, leivitetty porsaan leike, pasta bolognese, sosekeitto kukkakaalista, jauhelihakeitto, lihapullat, jauhelihapihvit, kalapihvit, leivitetyt ahvenfileet, jauhelihakastike, kanaa(possua) hapanimeläkastikkeessa, vietnamilaiset kevätrullat, nuudeliwokki jonkinlainen, uuniperunat, yrttiset lohkoperunat, hernekeitto.

Toistuva tarkoittaa että ainakin muutaman kerran kertaa vuodessa.
Pasta bolognesea tulee tehtyä melkein joka kuukausi ja makaroonilaatikkoa kanssa. Ai niin ja kiinalaista joko osterikastikkeen kanssa tai hapanimelällä myös.
Mikään noista ei tietysti ole eineksiä tai niistä tehty.
Varmasti jäi paljon vielä pois.
 
vierailija
Outo kysymys.
Onko olettamus, että normaalia ruokaa syövät ovat normaalipainoisia vai että eivät ole?
Meillä syödään enimmäkseen perus suomalaisia ruokia karjalanpaistista makaronilaatikkoon ja normaalimitoissa ollaan.
No varmaan siksi kun sellaiset on aika epäterveellisiä. Riippuu kans missä suhteessa niitä syö mutta mitä yleensä näkee niin makaronilootaa on 80-90% lautasesta ellei jopa 100%.
 
  • Tykkää
Reactions: Ciervo
vierailija
Uunilohta on varmaan kerran viikossa, reseptiä vähän vaihdellaan.
Sallattia eli rosollia noin joka toinen viikko.
Pasta bolognese noin joka toinen viikko.
Kanaa jossain muodossa joka viikko, mutta siinäkin reseptiä muokkaan.
Pannukakkua tulee tehtyä varmaan myös joka toinen viikko.
 
vierailijatartar
Outo kysymys.
Onko olettamus, että normaalia ruokaa syövät ovat normaalipainoisia vai että eivät ole?
Meillä syödään enimmäkseen perus suomalaisia ruokia karjalanpaistista makaronilaatikkoon ja normaalimitoissa ollaan.
Jos ruokavalio koostuu makkaroista, jauhelihasta, paneroiduista kaloista ja perunasta niin oletan painoa olevan ehkä liikaa. Ne jotka syövät wokkeja ovat varmaan hoikempia.
 
vierailija
Meillä yleisimpii on makaronilaatikko, uunilohi, kana-nuudeli wokki tai esim kanankoivet ja riisi, nakkikastike (nykyään) perunoilla tai makaronilla, tomaattikeitto (itselleni, mies ei tykkää :D), spagetti bolognese ja kaöapuikot. Salaattia teen joka aterialle ja fetajuuston kans parasta :)
Puuroo tykkään syödä iltapalana.

Joskus tulee tehtyä karjalanpaistii ja kaalilaatikkoo, jotka kans herkkuu.
Mut ylhäällä siis meidän yleisimmät ja kaikki riisit, makaronit jne ostan täysjyvänä, että aaa kuituja
 
vierailija
kun on kiire:
Spagetti ja jauhelihakastike
(Hienommin sanottuna bolognese ;)
Kanakastike ja riisi (kermasoosi)
Pasta carbonara
Tonnikalasalaatti
Makaronimössö
Munakas
Puuro

Eineksistä joskus:
Hernekeitto
Lihamakaronilaatikko
Kasvispihvit
Kalakeitto
Kalapuikot

Edellispäivänä jos tekee, riittää useammalle pv:lle:
Jauheliha/nakki/kasviskeitto
Makaronilaatikko
Lasagne normi/kesäkurpitsa
Kana/kinkkukiusaus
Muusi ja lisänä lihapullat/kala
 

Yhteistyössä